Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jeden z vrcholů italské neleonovské westernové produkce, na nějž nás tu odkazuje takřka vše - vůdčí a drtivou hudbou počínaje a retrospektivními, s různými drobnostmi spojenými upamatovávacími prostřihy konče. V každém případě nejen Petroni, nýbrž i solidní, zatím ne úplně holohlavý Lee Van Cleef odvedli svoji práci na jedničku. ()

radektejkal 

všechny recenze uživatele

Ne, tohle všechno jsem už viděl. Sice v jiných filmech. A také už slyšel. Rovněž v jiných filmech. Nakonec jsem to vnímal jako parodii a děj jako sérii gagů, Tak třeba při závěrečné bitvě, při které začínají útočníci zaujímat postavení v plném slunci a pod přímou palbou místo toho, aby to udělali v klidu v noci. ()

Reklama

d-corso 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný spaghetti western, jakých byly natočeny desítky. Těch opravdu kvalitních bylo bohužel jen několik. Přesto však film obsahuje minimálně dvě pozitiva, díky kterým stojí za to ho zhlédnout - výborná závěrečná přestřelka v mexické vesnici bičované písečnou bouří a jako vždy stylový Lee Van Cleef. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Western přesně podle pravidel, tak takový je Muž proti muži. Mně se tam promítal Limonádový Joe se Sedmi statečnýma. Pro roli Billa mohli přece jen vybrat jiného herce, tenhle byl nevýrazný a extra moje sympatie nevzbuzoval, ale budiž. Hudba byla jako vždy u Morriconeho vynikající. Nuda to není a za mě je to trojka jak vyšitá. Ruleta 2018 ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Lee Van Cleef v roli mstitele. Napínavý děj, napětím připomínající až krimi příběhy je zasazen do prostředí Divokého západu. Tvrdí chlapi, rychlá střelba a zajímavý děj nabízí kvalitní zážitek z filmu. Bylo zvykem, že italská westernová produkce té doby (spaghetti western) byla spíše úsměvného rázu. Tento film je však poněkud jinde, což mu alespoň z mého hlediska dává punc kvalitního (byť neamerického) westernu. Zážitek z filmu umocňuje krásná Morriconeho hudba. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama