Reklama

Reklama

Muž proti muži

  • Itálie Da uomo a uomo (více)
Trailer

Obsahy(1)

Malý chlapec se stane svědkem vyvraždění své rodiny čtyřmi bandity. O patnáct let později se vydává vrahy najít a uskutečnit pečlivě připravovanou pomstu. Záhy se setkává s tajemným Ryanem, který má se stejnými bandity nevyřízené účty. Cesty dvou mstitelů se neustále kříží a navzájem si dokážou pomoci i z velmi prekérních situací. Kým ale Ryan doopravdy je? V době, kdy Sergio Leone slavil úspěchy se svou „dolarovou trilogií“, vznikl v režii Giulia Petroniho western, který z Leoneho čerpá a zároveň mu vzdává hold. Nechybí ikona žánru – Lee Van Cleef, dlouhé záběry, zpocené tváře, bravurně inscenované přestřelky ani Morriconeho hudba (hlavní motiv recykloval Quentin Tarantino ve filmu Kill Bill). (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

gogo76 

všechny recenze uživatele

Zopár skladieb, ktoré Morricone zložil pre tento film mám už roky napočúvané z jeho menej dostupnej westernovej výberovky. Morricone to s westernami vedel a jeho hudba i tu výrazne pomáha celkovému dobrému dojmu. Film je o pomste , neprináša nič nového ani prevratného, ale poteší solídny výkon "Krásnoočka" - Lee Van Cleefa, pekné exteriéry a mnoho na castingu šikovne vybratých "ksichtov", ktoré vedel dokonale obsadzovať hlavne do menších rolí S. Leone. Tento western sa na jeho tvorbu chce strašne podobať a aj sa mu to celkom darí, ale Leone bol len jeden. Aby to bol výborný western, muselo by sa zopár vecí zmeniť, no najviac prekáža postava Billa. Slabšie štyri hviezdy, hlavne kvôli hudbe. Inak skôr priemer. 70%. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Další z řady povedených westernů italské provenience, který těží z ikonického herce tohoto žánru, Lee Van Cleefa, ale také z hudby fenomenálního skladatele Ennia Morriconeho. Příběhově však Muž proti muži také nezaostává a nabízí slušnou podívanou, u níž není prostor pro nudu a fanoušky westernů dozajista potěší. U mnohých scén jsem si vzpomněl, že jsem tento počin kdysi před mnoha lety viděl, ale už jsem si nedokázal vzpomenout, v jakém snímku to bylo. To však vypovídá o tom, že se jedná o pasáže, jež umí utkvět v hlavě i na řadu roků. ()

Reklama

Mariin 

všechny recenze uživatele

Nalezneme tu všechny atributy italowesternu a řadu herců, které známe z leonovek. Rovněž Morriconeho hudbu. Ale dohromady nejde o nic více než průměr, chybí opravdové filmařské umění (i když je tento spaghetti u fanoušků oblíben). Podle mne postrádá dějový spád a gradaci, všechny chutě jsou tak nějak rozmíchané od začátku až do konce, takže konečný produkt je nevýrazný a mdlý, jako dort od pejska a kočičky. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

V době kdy Sergio Leone dával do kupy svůj westernový majstrštyk a slavil úspěchy s "dollarovou trilogií" vznikl western, který mistrovi westernu vzdává hold a zároveň ho drze kopíruje. Nechybí dlouhé záběry na zpocené tváře, přestřelky ani Morriconeho hudba ale chybí tomu Leone. V tomto případě spíše doporučuji remake s Brosnanem a Neesonem, který na to jde jinak ale o mnoho lépe. ()

d-corso 

všechny recenze uživatele

Veskrze průměrný spaghetti western, jakých byly natočeny desítky. Těch opravdu kvalitních bylo bohužel jen několik. Přesto však film obsahuje minimálně dvě pozitiva, díky kterým stojí za to ho zhlédnout - výborná závěrečná přestřelka v mexické vesnici bičované písečnou bouří a jako vždy stylový Lee Van Cleef. ()

Galerie (21)

Zajímavosti (3)

Reklama

Reklama