Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dům se láme na kousky. Bučící kráva se ve víru zvedá do vzduchu. Traktory padají jako déšť. Těžký benzínový tanker se stává letadlovou bombou. Rozsáhlá ničivá přírodní síla devastuje vše a blíží se rychlostí 300 mil za hodinu. Tornádo udeřilo. Začíná vířící dobrodružství plné vzrušujícího napětí a skvělých speciálních efektů s Helen Huntovou a Billem Paxtonem v roli vědců stíhaných nejničivější silou přírody. Tito lovci bouří doufají, že pomocí elektronických senzorů získají dost informací na vytvořené lepšího varovného systému. Aby to dokázali, musí vražednému tornádu vstoupit do cesty. Honička začíná. (Universal)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (348)

POMO 

všechny recenze uživatele

Inteligentné, plné života a svižné dobrodružstvo s veľmi sympatickou ústrednou dvojicou postáv (a hercov). Akurát je otázne, koho zaň pochváliť. Asi všetkých do rovnakej miery. Produkčná ruka Stevena Spielberga z filmu sála každým pórom. Režisér Jan de Bont zúžitkováva kameramanské schopnosti a team od vizuálnych efektov tvorí krásne tornáda. Práve ony sú predsa hlavnými hrdinami filmu! ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Čože? modré hodnotenie? Pre vrchol De Bontovej tvorby? Odviazal sa tu ešte viac ako pri Speede, priniesol krásne vizuálne efekty a tým vznikla klasika 90tych rokov. Dokonca to myslím produkoval Spielberg. Bohužial podobne ako pri Speed vznikla dvojka, ktorá potenciálnu sériu zabila. Znovu podarená dvojka ústredých hrdinov, podobne ako Bullock s Reevesom si sadli aj Hunt s Paxtonom. Teším sa na ďalšiu reprízu. ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Ikonický zástupce katastrofického žánru druhé poloviny 90. let. První zničili planetu na Den Nezávislosti emzáci a poté pustošil Oklahomu Twister. Ani jeden z filmů pro mě dneska už zase tolik neznamená a na prdeli z něj určitě nesedím. Nicméně hlavně na Twisteru oceňuji hlavně fakt že s přibývajícími minutami táhne do děje stále silněji. Helen Hunt ani Bill Paxton nejsou zrovna ukázkoví blockbusteroví herci. V remaku budou zcela určitě hrát Zac Efron s Milou Kunis. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Spielberg, ktorý Twister produkoval, v podstate obšľahol koncept Jurského parku: opäť atraktívna téma (lovci tornád), sympatické, ale nehviezdne a teda lacné herecké obsadenie, tým pádom ušetril a ušetrené financie mohol vraziť do revolučných trikov. Twister je démonicky strhujúca atraktívna akčná show plná fajn postáv/hercov (Hunt, Paxton, Hoffman, Davies), tvrdých žien, rýchlych áut, hulákajúcej muziky, lietajúcich kráv, traktorov padajúcich z nebies namietso žiab a pomaly sa dvíhajúceho vetra predznamenávajúceho príchod úžasného, nič neodpúšťajúceho nepriateľa; zákerné tornádo v tomto filme má totiž osobnosť a rozum, hrdinov varuje a keď si nedajú napriek tomu povedať, začína ich krvilačne prenasledovať a zasahovať na citlivých miestach. De Bont, Spielberg a Crichton v plnej poľnej. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Jeden z mojich obľúbených filmov o ničivých schopnostiach našej prírody. Twister je zábavný dobrodružný snímok plný tornád, sympatických postáv a perfektných akčných scén. Jan de Bont sa od tej doby ako režisér brodí v sračkách, ale týmto si zarobil na čestné miesto v popcornovej sieni slávy. Inak Mark Mancina zložil k filmu hudbu, ktorá mu vdýchla život a vybrúsila ho ako diamant. ()

Galerie (105)

Zajímavosti (55)

  • Pár okamžiků před slavnou scénou s létající krávou je vidět skrze levé zadní okénko auta, ve kterém jede Dr. Jo Harding (Helen Hunt) a Bill Harding (Bill Paxton), jak projelo rudé auto, přitom ve všech záběrech je silnice liduprázdná. (dandislav1991)
  • Pôvodný koncept a príbeh, ktorý bol posunutý scenáristovi, aby z neho spísal scenár, mal 10 strán. (Real Tom Hardy)

Související novinky

Twisters přináší smršť do kinosálů

Twisters přináší smršť do kinosálů

22.07.2024

Katastrofický dobrodružný snímek Twisters, volné pokračování legendárního blockbusteru Twister z roku 1996, má nyní za sebou první víkend od svého nasazení do amerických kin, a jak se zdá, hlavy u… (více)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

13. Filmový víkend ČSFD (2.-4. srpna)

25.06.2024

Drazí ČSFĎáci, s velkou radostí vás tento rok opět zveme na Filmový víkend ČSFD, který se dočká již 13. ročníku. Náš vlastní malý filmový svátek se bude konat od pátku 2. srpna do nedělního rána 4.… (více)

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

Nová kniha Michaela Crichtona budí zájem studií

05.05.2024

Světoznámý spisovatel a mimo jiné i filmový scenárista, režisér a producent Michael Crichton (1942–2008) nám v minulosti přinesl obří divácké hity jako Jurský park, Westworld a Twister, což jsou díla… (více)

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

Projekty od Universalu loví mladé hvězdy

14.04.2023

Studio Universal v současnosti chystá několik projektů, jimiž by rádo navázalo na své zajeté a osvědčené značky. Jedním z nich je tento týden oznámený a blíže nespecifikovaný příspěvek do světa… (více)

Reklama

Reklama