Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Jó, tak tyhle rané 80kové prcičky mi hodně sedly. Sean Penn jako třídní vyhulenec jasně vede, ale ani holky v čele s Phoebe Cates (prvotřídní kost) a Jennifer Jason Leigh (za mlada též k neuvěření) nejsou o nic pozadu. Film kupodivu nepůsobí vůbec staře. Možná retro, ale ne staře a zobrazuje americká osmdesátá léta přesně tak, jak si je každý kdo je neprožil představuje. A je to místy fakt hodně vtipné, nechybí pořádná porce nahoty (na rozdíl od současných komedií, kde se o sexu spíše jen sprostě mluví). A co víc, je tam mladej Nicolas Cage. Sice jen na pár sekund, ale je tam! ()

kleopatra 

všechny recenze uživatele

Jsou to pořád stejné situace a pořád stejné problémy - jak na něj ("směj se všemu, co ti řekne, to zabere"), jak na ní ("při muchlání pusť Led Zeppelin a uvidíš věci"), jak zvládnout prudící profesory, trapnou brigádu ve fastfoodu v ještě trapnější uniformě a nad tím vším se vznáší všudypřítomný hormonální přetlak, který si někteří jedinci odbourávají jako Sean Penn .......... Nadčasový scénář Camerona Crowea, skvělé obsazení, zkrátka a dobře ..... já jsem se královsky bavila. ()

Reklama

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Sonda do zivota 80's stredoskolskych teenageru, kteri ve volnem case rozjizdeji slibne kariery pracovniku ve fast foodech. Ukazkove zhuleny Sean Penn a Nicolas Cage ve sve debutove roli, ve ktere ho ani nezaregistrujete. Film mel puvodne rezirovat David Lynch, to by bylo jine kaficko. 6/10 ()

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi v 18ti letech, takže v době, když jsem chodil taky na střední školu a připadalo mi to fakt super. Těžko říct, jestli by mi to připadalo stejně zábavný i teď. Skoro se mi ani nechce věřit, že u kolonky režie vidim jméno Amy Heckerling, protože ta jinak posrala všechno, na co šáhla. Ale tohle se jí překvapivě docela povedlo. Jinak Nicolase Cage jsem si nějak nevšimnul... ()

lamps 

všechny recenze uživatele

Další neodolatelný náčrtek osmdesátkové středoškolské mládeže, který sice nejde tak do hloubky jako třeba Snídaňový klub, ale na pozitivismu a zábavě mu to ani krapet neubírá. V centru osudů několika hlavních postav a jejich kamarádů tentokráte stojí převážně sex a film se překvapivě nebojí i odvážnějších nahotinek, ale nikdy to nepůsobí samoúčelně, Crowe a Heckerling naopak vtipně vyzdvihují přirozené a pochopitelné pohnutky nadržené a nesvázané mládeže (a uprostřed ční nonstop zhulený a dobře naladěný Sean Penn ve své nejzábavnější roli). Rychle sestříhaný úvod skvěle vhodí diváka do prostředí a plně dostává anglickému názvu filmu, zbytek je dramaturgicky rozmělněný a filmařsky lehce rutinní, avšak permanentně zábavný útržek že života puberťáků v době, kterou by chtěl prožít každý.___ A u sporáku ve fastfoodu se na chvíli mihne i Nicolas Cage, v titulcích ještě jako Coppola. :) ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Filmový debut Lany Clarkson. (Kulmon)
  • Bradovo auto je Buick LeSabre z roku 1960. (Kulmon)
  • Sean Penn často improvizoval, když nebyl v záběru a rozptyloval tak Ray Walstona, který hrál pana Handa a ostatní mladé kolegy. (Kulmon)

Reklama

Reklama