Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

lennyd 

všechny recenze uživatele

Ridgemontská střední škola. Jako obvykle celá škola ustupuje do pozadí (kromě rozporů Jeffa Spicoliho (Sean Penn), věčně zkouřeného mladíka a učitele Mr. Handa (Ray Walstona)) a věnuje se vztahům mezi studenty (a studentkami). Jde vlastně o takového předchůdce všem dnešním Prcičkám, Normálním holkám, atd, atd... Ve filmu vyniká nade všechny Sean Penn, i když jeho role je taková vedlejší, mimo hlavní linii - ale vždycky čekáte kdy se zase objeví na scéně. Hlavní dějová linie je v dnešní době taková ... divná (Stacy miluje Marka, ale ten se není schopný vymáčknout. Tak se jednoho dne vyspí s Mikem, a jako na potvoru otěhotní. Potrat, návrat zpátky k Markovi, atd, atd)... ()

Tsunami_X 

všechny recenze uživatele

Tihle flákači let osmdesátých jsou tak herecky nevýrazní a jejich výstupy tak epizodní, že jim nakonec ani nemůžete fandit či je nenávidět. Že je Crowe břídil, který si libuje v rozmělňování děje vím už dávno, ale tady mu výrazně pomohla paní režisérka, jenž si po slibné montáží sekvenci ze začátku asi odskočila na kafe. Ridgemont High se nakonec nevyplatí vidět ani kvůli zhulenému exotovi a ucházející muzice. Tyhle propriety má dnes prakticky každá teen zábava a na dobový pohled se můžete v tomhle případě zvysoka vykašlat, protože nezletilí jsou pořád stejní a chtějí klátit o sto šest... ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Výborná komédia, ktorá síce nemá dej, ale má dostatok humoru, gagov a sexu na to, aby sa človek nenudil. Soundtrack je, ako sa na 80s komédiu patrí, vynikajúci (Tom Petty, The Cars, Oingo Boingo ...), i keď je trochu iného razenia - menej new wave, viac klasického rocku. No a herci ... Sean Penn sa asi za túto komerčnú rolu doteraz hanbí, ale je úplne dokonalý vyfetenec. Rovnako ma dosť pobavil aj Judge Reinhold. ()

Dado 

všechny recenze uživatele

Čiastočne má na tom svoj podiel možno i môj postoj k 80. rokom, ktoré mám vďaka ich popkultúre a asi aj tomu, že som ich na vlastnej koži nikdy nezažil, dokonale zidealizované, no Fast Times at Ridgemont High v mojich očiach ešte aj dnes funguje skvele. Ba čo viac, pôsobí na mňa tak vtipným a neviazaným dojmom, že väčšina súčasných tínedžerských komédií v porovnaní s ním pripomína mladšieho brata, predvádzajúceho všelijaké neohrabané pokusy, ktorými sa neúspešne snaží podobať na svojho staršieho súrodenca. Navyše, vidieť Whitakera či Penna (najmä jeho) ešte ako herecké uchá v úlohách karikatúr na špecifické skupiny stredoškolských študentov je na nezaplatenie. (80%) ()

Boss321 

všechny recenze uživatele

Teenagerská komedie z počátku 80. let, která rozhodně nezaostává za timi dnešními. Vlastně ze soudobých teen-komedií se jí vyrovnají asi jen první tři díly Prciček. Sledovat "zhuleného" Seana Penna byla opravdu velká zábava a když se dnes podíváte na držitele Oscara, tak by jste ani neřekli, že někdy hrál v podobných filmech. Stejně zlomový jako pro Penna byl jistě i pro pěknou Jennifer Jason Leigh, Foresta Whitakera či Nicolase Cage, který se mihl v miniroličce. První film Amy Heckerlinga a zároveň i její nejlepší a nejúspěšnější. Velká škoda, že v Evropě film není moc známý a tudíž i značně nedoceněný...... ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • John Travolta byl zvažován jako Jeff. (Kulmon)
  • Sean Penn často improvizoval, když nebyl v záběru a rozptyloval tak Ray Walstona, který hrál pana Handa a ostatní mladé kolegy. (Kulmon)
  • Sean Penn se ve filmu objevil jako Jeff Spicoli v teniskách Vans Slip-On, což vedlo k raketové popularitě značky. Díky tomu se začaly boty Vans prodávat po celých Spojených státech a později i po celém světě. (venus)

Reklama

Reklama