Reklama

Reklama

VOD (1)

Jak se dá využít volný čas při prodávání v bistru? Tahle parta vám to rozhodně ukáže. Jsme v Americe 80. let, kluci experimentují s drogami, a co připomíná holku, to se snaží přimět k sexu. Navíc se vždycky v dohledu najde nějaký šašek, který se snaží být vtipný… (oficiální text distributora)

Recenze (173)

Cimr 

všechny recenze uživatele

Upřímně se divím, jak je možné, že je tento film tak úspěšný. Za sebe můžu říct, že to je jeden z nejhorších a nejtrapnějších filmů o dospívání v Americe, co jsem viděl. Je tu všechno, co má ve správné teen komedii být (fotbalový tým, scény z klučičích šaten, masturbace, věčné debaty o tom, jak ho/ji dostat, opruzující ignorantský učitel...), ale nic není dotažené, natož vtipné. Vrcholem humoru je, že kluk onanuje a jeho vysněná ho při tom načapá (pokud čekáte, že to bude nějak pokračovat, budete zklamáni - dívka zakřičí a uteče = vtip). Postavy jsou šíleně nesympatické, jdou od ničeho nikam, takže se s nimi nedá soucítit. Jdou v komediálních šaržích - třídní hulič, sportovec, šprt, není tu žádné překvapení. Nedávno dávali na stejném kanálu Snídaňový klub a ten se mi líbil opravdu hodně. Tak je možné, že jsem se namlsal a jen tak nějaký film o mládeži mě neuspokojí. Ale na druhou stranu, tím to asi nebude - spíš než tohle, radši bych si pustil dokonce i Prci, prci, prcičky... ()

Marqta 

všechny recenze uživatele

Po všech stránkách je to podle mého názoru průměrný, nebo lehce podprůměrný snímek. Ničím se neliší od současných "high school movies", jedno klišé střídá druhé a všichni se mají nakonec krásně šťastně až do smrti, aby to působilo víc švihácky. Jediné co snad stojí za zmínku je povedený výkon zhuleného Seana Penna a přiznávám, že jsem se místy celkem bavila. Stejně ale nechápu to vysoké hodnocení tady (72%) - nechápu za co. Za mě to jsou dvě hvězdičky a rozhodně nemám v plánu si tenhle filmový zážitek v blízké době zopakovat, jestli vůbec někdy. ()

Reklama

dobytek 

všechny recenze uživatele

Viděl jsem to asi v 18ti letech, takže v době, když jsem chodil taky na střední školu a připadalo mi to fakt super. Těžko říct, jestli by mi to připadalo stejně zábavný i teď. Skoro se mi ani nechce věřit, že u kolonky režie vidim jméno Amy Heckerling, protože ta jinak posrala všechno, na co šáhla. Ale tohle se jí překvapivě docela povedlo. Jinak Nicolase Cage jsem si nějak nevšimnul... ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Ale jo, tohle je film o dospívání, který není patetický, který je zábavný a přitom dovede být i vážný v takových momentech, kdy je to skutečně potřeba. Tahle generace mladých herců se nakonec ukázala jako zajímavá, i když těch skutečně velkých hereckých osobností z ní vyrostlo málo. Jako kdyby jim tohle období slušelo nejvíce. ()

freddy 

všechny recenze uživatele

Výborná teenage komedie z počátku 80. let, kdy ještě tento druh filmů vyprodukovaný ve Spojených státech měl své nepopiratelné kvality. Tohle stojí za zhlédnutí už jen kvůli vynikajícímu hereckému výkonu věčně zhuleného a provokujícího Seana Penna, který se v této roli opravdu vyřádil. Ale v zásadě i všichni ostatní herci měli dobré role a především předváděli vynikající hrecké výkony. Zkrátka a dobře tato komedie patří k těm vydařeným komediím o mladých a pro mladé a nelze jí toho příliš co vytknout. Jistě, možná v některých chvílích byl film slabý, v některých chvílích klišovitý, jindy byl humor možná až příliš vyčpělý z důvodu stáří filmu, ale to vše jsou detaily, které když pominu, tak jsem se naprosto výborně bavil a od této komedie jsem dostal přesně to, co jsem od ní očekával a s čím jsem se na ní díval. Tedy inteligentní humor a hlavně nostalgii let osmdesátých. Gratuluji si, že jsem zvolil dobrý film a jsem rád, že se ke mně tato komedie dostala a já jsem ji tak konečně mohl vidět. Možná, že teď tomuto filmu trochu přilepšuji a nadržuji, ale opravdu nemám důvod ubírat hvězdičky kvůli nějakým nepodstatným výtkám, je to tedy z mého pohledu za pět hvězd. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (48)

  • Nabídku na Jeffa odmítl Christopher Reeve. (Kulmon)
  • Scéna, kde Linda učí Stacy jak provádět orální sex se původně měla odehrávat v horké kádi s oběma dívkami nahými. Aby se vyhnulo označení filmu "X", byla přesunuta do školního bufetu. (Kulmon)
  • Nicolas Cage byl původně zvažován pro roli Brada Hamiltona, ale na castingu příliš neoslnil. (Kulmon)

Reklama

Reklama