Reklama

Reklama

Série(2) / Epizody(14)

Obsahy(1)

Tim (Simon Pegg), komixový nadšenec, a Daisy (Jessica Stevenson), žurnalistka na volné noze, se oba ocitli na dlažbě ve stejnou chvíli. Náhoda je svede dohromady a pomocí drobné lži - předstírají před postarší domovnicí se sklony k alkoholismu, Marshou (Julia Deakin), že jsou pár - získají levný byt. Ten se záhy stává centrem všemožných bláznivých příhod, do kterých se tak či onak zapojuje také podivýnský malíř Brian (Mark Heep), Timův nejlepší kámoš a nadšenec do zbraní a armády Mike (Nick Frost) či Daisina post-hipiesácká kamarádka Twist (Katy Carmichael). (Eddard)

(více)

Recenze (116)

Joe321 

všechny recenze uživatele

Wright / Pegg tady opravdu bodujou. Postavy jsou správně ulítlý, odkazy na všechno možné fungujou bezvadně a originální styl zpracování je skvělý. První díly mě sice moc neoslovily, ale u mě má Spaced vzestupnou kvalitu v první sérii a ustálenou v druhé. Taky jsem při sledování tak trošku toužil po takovém looserovském a geekovském stylu života. PS: Brian! ()

MossIT 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejslabších britkomů co jsem zatím viděl... Asi nejslabší na celém seriálu jsou postavy, za celou tu dobu mi nepřirostli vůbec k srdci, až na Tima s Mikem (Simon Pegg a Nick Frost - budoucí hlavní představitelé Hot Fuzz a Soumraku Mrtvých), mezi nima ta chemie prostě funguje:-) Další co mě vadilo, bylo divoký tempo a střihy, čímž je taky Edgar Wright pověstnej, že? Někdy mě štvala hudba (hráli Oasis, takže se není čemu divit...:-)) Ale na druhou stranu bylo několik geniálních dílů a gagů, které jsou většinou spojeny s Mikem, ale ten se v seriálu vyskytuje minimálně...:-( 4,5/10 ()

Reklama

gogos 

všechny recenze uživatele

Tak me zase uchvatil jednou nejakej serial.... Spaced je naprosto suprovej serial s vynikajicimi herci a pod taktovkou jednoho z nejtalentovanejsich reziseru mlade generace... Vynikajici situace, parodujici momentky, drsne i suche hlasky, paradni herci. I prvni dil byl fajn...jako rozjezd. Jinak nejlepsi dil: S01E05 (kdyz zachranujou Collina :D ) ()

PogoJoe 

všechny recenze uživatele

Můj názor: 2. série mnohem lepší než ta 1. a jsem rád, že jsem tomuhle seriálu dal ještě šanci. Průměrné hodnocení: 1. série: 3.2/5; 2. série: 4.3/5. || Nejoblíbenější epizody: s02e04, 05 a 07. Po shlédnutí všech epizod bych si přál další - škoda, že jich je jen 14. Tenhle britcom není geniální jako jiné sit(brit)comy, není plný geniálních hlášek a nesnaží se vycucnout vtip z každé situace, ale na druhou řadu se mi příjemně dívalo, postavy se tak nějak "usadily" a já si je oblíbil a bavil se u každé epizody. Bohužel podle spousty komentů zde na csfd zjišťuji, že mnoho lidí tenhle seriál vzdalo hned po pár epizodách či 1. řadě. Jejich minus. ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Wau, v prvé řadě originální a doslova šílené dílo. V jádru se jedná o klasický sitcom, kde jde dějová linie stranou (díly na sebe navazují velice volně), resp. slouží výhradně situačním vtipům. Už samotný humor je dost ujetý - absurdní, vyhrocené, či "nesmyslné" situace, popř. scénky záměrně zasazené do špatného kontextu apod. + punc originality dokreslují hutné odkazy na známé filmy... Bohužel jakkoliv atraktivně to zní, nemohu o Spaced říct, že je geniální a dokonce ani, že je jako komedie výborný. Rozjezd je vlažnější, občas to mírně zaskřípe a celkově dobré nápady v celkovém ztvárnění, atmosféře a postavách nejsou zcela vyváženy adekvátní měrou humoru. 7/10 ()

Galerie (1)

Zajímavosti (23)

  • Timova (Simon Pegg) první věta v druhé řadě seriálu (v epizodě "Back") zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa kreslíř". Jde o odkaz na film Mafiáni (1990), kde první věta Henryho Hilla (Ray Liotta) zní: "Co si pamatuji, tak jsem chtěl být odjakživa gangster." (Alfréda)
  • Julia Deakin uvedla, že hlasem Marshy parodovala jednoho svého kamaráda a pro postavu Marshy se nechala inspirovat ženou, kterou potkala v Řecku, a která měla v ruce neustále sklenku červeného vína. (Alfréda)

Reklama

Reklama