Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (455)

Ampi 

všechny recenze uživatele

Velmi relaxační ČSFD projekce v Plzni.  Kombinace filmů o Santa Clausovi a prvních dvou Smrtonosných pastí s trochou Sám doma nakonec příjemně překvapila a pobavila.  Tento Santa Claus alias Nicomund Rudý byl sice taky dříve zlobivý, ale teď je vcelku hodný na rozdíl od Satana (Shatana) Klause z Ďábelského Santy z roku 2005.  I v tomto krváku se najde dost místa pro humor a moudra. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Parta zabijáků se rozhodla zkazit Vánoce rozhádané rodině a zachránit je může jen Santa Claus. A tenhle pupkatý vousáč se rozhodně násilí nebojí. Tommy Wirkola se sice ve svém akčňáku trošku pomalu rozjíždí a možná si až příliš hraje s žánry a vánočními klišé, ale včas zvládne přeřadit do módu, v jakém ho máme rádi. David Harbour je tu evidentně ve svém živlu, akční scény jsou plné nápadů a přehledně natočené, humor černočerný a odkazy na Sám doma a Smrtonosnou past taky potěší. Ideální alternativa k Popelce. ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

Nápaditá akční záležitost, v níž se černým humorem a kreativním násilím vážně nešetří. Tak zhruba nějak takto lze v jedné větě popsat snímek Violent Night režiséra Tommyho Wirkoly, který vyjma výše zmíněných atributů zaujme i citací a poctou snímkům jako třeba "Home Alone" či "Die Hard". Tvůrci se všemi těmito aspekty pracují v rámci svých možností více než dobře, takže se před Vámi na ploše čítající 111 minut rozprostře bláznivá akční podívaná s neodolatelnou chutí Vánoc, v níž David Harbour jakožto Santa Claus absolutně vládne. Pokud tedy hledáte neobvyklou akční podívanou, zde jste opravdu správně. Skvělá práce! „Santa's gonna eat through these guys like a plate of cookies!“ ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„VÍTEJTE NA SVÝCH NEJHORŠÍCH VÁNOCÍCH!“…  Černá ujetá komedie? No fakt že kurva jo! Šílená kombinace rodinnýho filmu (Sám doma + jakejkoliv vánoční příběh) a krvavý akce (Smrtonosná past) mě rozsekala! A jistý jsou dvě věci: rodina má další vánoční film a (aspoň já) se budu snažit, nedostat na seznam zlobivců…   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Santa Claus je naše poslední naděje.  2.) Moje děti si (povinně) pod stromek přejou Molotovův koktejl a nabroušenej vánoční špalek.  ///  Thx za titule „Piorun“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ***  AKCE  ***  NAPĚTÍ  * ()

tron 

všechny recenze uživatele

Kombinácia „Smrtonosná pasca vs. Santa Claus“ síce znie originálne, ale scenár je strašne predvídateľný. Všetko viete popredu, ste na to dôrazne upozornení, akoby to ani nebol film pre dospelých, ale pre deti. V jednej chvíli Santa zomrie, ale divák naozaj nemusí mať veľa rokov (ani inteligencie), aby pochopil, že Santa Claus a zároveň hlavný hrdina filmu „asi“ nezomrie. Alebo sa schyľuje k bitke, záber na ľadovú sochu s dôrazom na jej špic. Je vám jasné, že sa naň niekto nabodne, nasleduje bitka a čuduj sa svete, na špici skutočne skončí záporák. Je to hrozne nudné, ale zároveň práve používane typických vianočných dekorácií sa postaralo o istý prvok zábavy. Mňa najviac pobavila realistická variácia na Sám doma. Film je divný mix rodinného filmu s brutálnou vyvražďovačkou, v ktorej si na svoje prišli ako kaskadéri (producentom bol David Leitch, režisér Johna Wicka a Bullet Train, ale nemôžem povedať, že by ma akčné sekvencie odrovnali), tak tvorcovia gore. To je zvláštna a prekvapivá kombinácia, ale prečo nie. Výprava domu a zasneženého okolia pekná, kasting fajn. Najmä Leguizamo. Naopak Beverly D´Angelo nudná, ale ponúka kuriózny pocit vychádzajúci už z jej fyzickej prítomnosti, keďže Ellen Griswoldová. Strácal som sa v pravidlách: Santa zjavne disponuje kúzlami, ale zároveň ho môžete normálne zastreliť. A čo jeho divné postoje? Soba kvôli špineniu strechy obviní z neprofesionálneho správania a pritom chvíľu predtým ovracal úbohú, ničnetušiacu ženu. ()

Galerie (27)

Zajímavosti (8)

  • Postava jménem Thorp (Mike Dopud) je odkazem na Rodericka Thorpa, autora knihy „Smrtonosná past“. Stejnojmenný film inspiroval tvůrce Šílené noci. (HellFire)
  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • Trudy (Leah Brady) si podle Santy (David Harbour) zasloužila místo na seznamu hodných dětí, protože si uklízela v pokoji, poslouchala rodiče, chovala se hodně ke zvířátkům, byla hodná ke všem a pozvala neoblíbené dítě na svou oslavu narozenin. (HellFire)

Související novinky

Reklama

Reklama