Reklama

Reklama

Šílená noc

  • USA Violent Night (více)
Trailer 4

Trávit Vánoce s dominantní matkou (Beverly D´Angelo) jen proto, že je nechutně bohatá a že potřebujete, aby „pustila chlup“, je samo o sobě solidní peklo. Když ale rodinu krátce před štědrovečerní večeří přepadne ozbrojený gang, jehož členové si přejí k Vánocům obsah rodinného trezoru, nastává krize, kterou si nikdo neuměl představit. Naštěstí k přepadení došlo právě v onen kouzelný večer, kdy i otrlí pragmatici aspoň na chvíli věří na zázraky. Je to zároveň noc, kdy jistý vousatý chlapík v červenobílém oblečku prolézá komíny, aby lidem nadělil dárky. Santa Claus (David Harbour) je v tomhle filmu životem unavený cynik, který chce mít svou nejtěžší každoroční šichtu rychle za sebou. Že se ocitl v domě, kde ozbrojenci drží rodinu jako rukojmí, mu zpočátku vrásky nedělá, jenže pak ho začne o pomoc prosit nejmladší rukojmí, malá holčička, která na něj ještě věří, a tak si vyhrne rukávy a začne úřadovat. Věřte tomu, že naštvanému Santovi byste se nechtěli dostat do rukou. Tichá noc se zpívat určitě nebude, protože tenhle Santa není žádný svatoušek. (Cinemart)

(více)

Videa (6)

Trailer 4

Recenze (470)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Seznam zlobivých o letošních Vánocích pořádně prořídne. Smekám pomyslnou santovskou čapku před tím člověkem, který řekl: "Mám nápad, jak udělat vánoční zápletku Smrtonosné pasti ještě vánočnější!", před tím, který dodal: "A co ji zkombinovat se Sám doma?", a před tím šílencem, který to nakonec natočil tak, že to není křeč, ale sranda. Ano, na první pohled přišel už před dvěma lety s něčím podobným Tlusťoch s Melem Gibsonem, nicméně i když se mi jeho-ho-ho sváteční skoro-akčňák líbil, nedosahuje ani zdaleka zábavnosti Šílené noci. David Harbour v titulní roli nemá chybu, Santu si užívá ve všech polohách a v akci s poctivou choreografií je velmi přesvědčivý. Upoutávka navíc nevyzradila všechno, a tak se například kromě všeho toho nápaditého střílení, mlácení, lámání, bodání, křiku, chlastání, pojídání perníčků, krvácení a nadávání dočkáme i pohledu do vousáčovy minulosti nebo jedné z vrcholných scén, která ukáže, jak by vypadal Sám doma, kdyby byl opravdu brutální. Samozřejmě to není nonstop akční jízda, to by ani nešlo, respektive nemělo by to brzy co nového nabídnout. Ale i ty momenty zvolnění ve stylu ticha před bouří se málokdy braly smrtelně vážně a líbily se mi.______P.S. Děkuji za odvahu uspořádat ČSFD projekci zase jednou i u nás na venkově. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Viděno v kině. Na tento film jsem se určitě na velké plátno těšil. Režiséra Wirkolu mám rád – on dokáže natočit husté, ujeté filmy. Ale třeba takový snímek 7 životů – to byla jiná liga. Zde jsem se nejvíc těšil na ústřední postavu tohoto vánočního skvostu Davida Harboura. A ten dokázal drsného Santu s jistými kouzelnými schopnostmi zahrát přímo skvěle. Drsné je to tak akorát, třeba ta scéna s obřím kladivem nebo co to bylo byla už trochu přehnaná, ale pořád v rámci nějaké zábavy. Navíc tento film působí jako parodie či vykrádačka na první Smrtonosnou past (v jedné scéně do konce i na druhou) a ve finále na Sám doma, ale v tom nejlepším slova smyslu. Záporáci – z těch strach nešel – působily jako pitomci, ale to mi nevadilo, aspoň jsem se pobavil. Vedle Harboura mi přišel zbytek herců též v pohodě. Vztah Santy a té malé holčičky je docela uvěřitelný. Technická stránka – přestřelky a bitky byly přehledně natočeny. Klasických pohádek jsem už přesycen, tak mi tohle krásně před Vánoci bodlo. Mohlo to být klidně ještě víc, šílenější a příběhem originálnější, ale to bych chtěl asi hodně. Takto to bylo super a určitě si někdy dám druhé vidění. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Vianočná vývza 2022 - 44. film - Tak bez "Violent Night" by tohtoročné Vianoce asi ani nemohli byť. Na tento film som sa úprimne tešil po tom ako som videl trailer a veril som, že sa dočkám solídnej zábavy. A našťastie sa tak aj stalo. Je tu niekoľko skutočne tvrdých momentov, ktoré ale vedia náramne pobaviť. David Harbour ako Santa Claus je tu pre mňa skutočne vynikajúca voľba. Tak nejako dúfam, že si ten kabát niekedy oblečie znovu a ukáže svoj talent, lebo ma tak neskutočne pobavil, ako už som dávno nevidel. Je tu niekoľko skvelých momentiek či už keď má len robiť svoju prácu alebo keď má likvidovať zloduchov. Najlepšie je asi ako pomocou kladiva zlikviduje celý zástup bojovníkov, ktorí sa dostanú do jeho nástrah a padnú v boji s jeho kladivom. Dostať sa na Santov "naughty list" je rozhodne niečo, čo nechcete. Ja som si toto každopádne užil a spomínaná scénka s komínom ma nadmieru dostala. Má to solídne finále, je dokopy len jedna vec, čo mi nejako výraznejšie vadila a tou sú naši rodinní príslušníci, ktorí sú často neskutočne nesympatickí a skoro až čakáte či sa našim zloduchom nepodarí aspoň niektorých z nich zabiť. Lebo by sa možno ocitli na Santovom zozname tiež za niektoré veci, ktoré sa tu udejú. Som však rád, že som film videl a možno by som sa k nemu aj vrátil. Je to rozhodne krvavá vianočná komédia, aké viem oceniť. Hodnotenie: B+ ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Seasons Beatings! Nádherný film. Přesně jeden z těch filmů, který zdůrazňuje fakt, proč filmy miluji. Tommy Wirkola opět potvrzuje svůj post drsného řezníka urvaného z řetězů a dost možná natočil i jeden ze svých nejlepších filmů, minimálně natočil film, který má potenciál se státi vánoční klasikou a rozhodně nebude u mě v obýváku každé budoucí vánoce chybět. Pro intouše, podivínské entity, puritány a vyvrhely společnosti to samozřejmě bude "americká chujovina bez příběhu", která je zbytečně sprostá a brutální a těší mě, že při tom jejích slušňácký kodex neskutečně trpěl, takovýhle mučení téhle sebranky si fakt užívám, asi jako David Harbour, který ztvárnil svou nejlepší roli kariéry. Violent Night je jedna šílená, zábavná, pervérzní a brutální akční jízda, která si bere na paškál vánoční tradice, Wickovskou akci, zvrácený humor a reference na Home Alone a dohromady to funguje neskutečně svěže a cool. Příběh je sice jednoduchý, ale v jednoduchosti je krása a důležité jsou všechny jiné filmové aspekty a detaily, s kterými si tvůrci dali práci a ta je velmi viditelná a já ji náležitě ocením. Vedle výborného Harboura, pro kterého to byla role šitá na míru ( mimochodem parádní byl i jeho flashback a doufám, že v případnem sequelu se o něm dozvíme ještě více), tak potěší i záporné postavy, John Leguizamo si střihl až překvapivě slušného záporáka, ale i jeho pěšáci tu mají svůj kousek slávy a těšil jsem se na každou likvidaci, která hýří originálními a zábavnými nápady. Byl jsem si jistý slušnou 4kou, ale jakmile došlo na scénu ve stodole, tak bylo rozhodnuto. To byl takový masakr!!! Santa s lebkodrtičem a bruslema místo nožů předváděl vánoční balet smrti a za mne jde bez debat o jednu z nejlepších scén, kterou jsem letos viděl. Tohle si budu pouštět před spaním každý večer. Celá tahle boží sekvence je následně vygradována pastičkami s Home Alone a tam jsem naopak řval smíchy a radostí, jsem rád, že tu něco takového Wirkola dal, to byly dvě top notch sekvence ( čti orgasmus) hned po sobě. Povedla se i vánoční hudba a samozřejmě bych nemohl nezmínit správně zvrácený a sprostý humor, který se tu náramně hodil. Na mne teda místy zafungovaly i emoce díky roztomilé holčičce a došlo tu i na pár menších zvratů, takže velmi spokojen. Správně zábavná, ulítlá a brutální podívaná asi jako letošní Bullet Train. 9/10. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Smrtonosná past, křížená se Sám doma a okořeněná buranstvím ze Santa je úchyl. Příjemně odvázaná a krvavá jízda, přesně taková, jakou od Wirkoly očekáváme. Bohužel vč. časté sentimentální vaty, která jinak svižný film zbytečně brzdí. Ale jako alternativa k českým vánočním pohádkám, funguje na výbornou. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (8)

  • Po závěrečných titulcích následuje krátká scéna. (KaterinaSkop)
  • V novembri 2022 David Harbour spomenul, že počas výroby filmu sa už diskutovalo o tom, že v prípade úspechu sa natočí dvojka, kde sa obsadí aj pani Santa Clausová. Herec prejavil záujem vidieť v tejto úlohe Charlize Theron. (Arsenal83)

Související novinky

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

Tommy Wirkola chystá žraločí thriller pro Sony

27.07.2024

Zatímco nás v příštím roce čeká padesátileté výročí od uvedení zřejmě nejznámějšího žraločího filmu všech dob, svůj vlastní thriller nesoucí se na vlně Spielbergových Čelistí nyní chystá také studio… (více)

Reklama

Reklama