Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Kombinace hard rocku,povedené animace a mixu sfi-ci a fantasy je ideální pokud milujete Barbara Conana a posloucháte např. Slayer. Tímto jsem se dostal do této skupiny lidí, které hudební doprovod bavil stejně jako film samotný. Brutální a sexy dohromady. Viděno na festivalu Brutal Assault. ()

Compadre 

všechny recenze uživatele

Z pozice zapřísáhlého fanouška komiksů jsem prostě Heavy metal musel vidět. Jednotlivé povídky jsou ukázkové béčkové akční sci-fi s nezbytnou dávkou sexu. Na tom asi tvůrci ve filmu trvali, protože hrdina k ženské vždycky přijde jak slepej k houslím (něco jako v péčku) a bez dlouhejch řečí je soulož natvrdo natočená. Prostě komiks :) samotná kresba mě ale trochu zklamala...styl animace starých fláků jako je tenhle Heavy metal mám rád (Kocour fritz a spol..), ale tohe jde nějak mimo mě. ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Odvázaná animovaná dospělárna o zlovolné zelené kouli, plná sexy prsatic. Když vezmu v úvahu mix všech ingrediencí, kupodivu to nepůsobí příliš béčkovým dojmem. Animace je už na dnešní poměry taková zamrzlejší a level zábavy značně kolísá. A preferoval bych jeden velký příběh namísto několika, odehrávajících se na různých místech vesmíru a s různými charaktery (krom koule, ta to alespoň trochu pojí dohromady). Jinak ale ucházející fantasy. Nakonec, každá taková kreslená sprosťárnička přijde vhod... [HD] ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Dobrodružstvá jednej zelenej gule naprieč galaxiou. Epizódy majú samozrejme kolísavú úroveň, je to nesúrodé, gýčovité, maximálne sexistické a násilné. Čiže presne také, aké som očakával a ako som aj chcel, aby film vyzeral. Osemdesiatky, ako ich máme radi. Rockové pecky tu sú skôr ako podmaz, vôbec nestrhávajú na seba pozornosť a pochopiteľne je to dobre, nejedná sa o žiaden videoklip. ()

Doudis19 

všechny recenze uživatele

Trošku mi to příjde, jako když maturant odborné školy uvěří vlastní genialitě, ale pouze na základě ohlasů slaboduchých spolužáků, kteří jsou uneseni množstvím sexu, hudby a krve. Následně je ohromně překvapen, když u písemné zkoušky slyší výtky typu:"Blábol, nefungující skloubení všeho rádoby hustého do naprosto nic neříkajícího celku". ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Ve filmu zazní šestnáct rockových a heavymetalových skladeb. Mimo jiné i alternativní verze písně "The Mob Rules" skupiny Black Sabbath. (Terva)
  • Soundtrack byl v roce 1981 vydán pouze na LP deskách. Z právních důvodů některých autorských práv bylo CD vydáno až v roce 1995. Obsahovalo však již jen dvanáct písní místo šestnácti. (Terva)
  • Film byl vytvořen v Kanadě, Ivan Reitman hledal levnější variantu filmu. (griph)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama