Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Legendární kreslená sci-fi z přelomu sedmdesátých a osmdesátých let HEAVY METAL byla ispirována stejnojmenným mezinárodním časopisem. HEAVY METAL vtahuje diváka do jedinečného světa zábavy, ve kterém se spolu snoubí film, hudba a výtvarné umění. (oficiální text distributora)

Videa (1)

Trailer

Recenze (171)

Compadre 

všechny recenze uživatele

Z pozice zapřísáhlého fanouška komiksů jsem prostě Heavy metal musel vidět. Jednotlivé povídky jsou ukázkové béčkové akční sci-fi s nezbytnou dávkou sexu. Na tom asi tvůrci ve filmu trvali, protože hrdina k ženské vždycky přijde jak slepej k houslím (něco jako v péčku) a bez dlouhejch řečí je soulož natvrdo natočená. Prostě komiks :) samotná kresba mě ale trochu zklamala...styl animace starých fláků jako je tenhle Heavy metal mám rád (Kocour fritz a spol..), ale tohe jde nějak mimo mě. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Kultovní animák, který nešetří krví, násilím ani sexem. Animace už není tak působivá jako ve své dově ale občas nevypadá špatně a některé exteriéry vypadají dokonce úchvatně. Problém je v tom, že jednotlivé epizody (nejedná se o plnohodnotný film ale o několik na sebe nenavazujících epizod) mají značně kolísající kvalitu pohybující se mezi průměrnou až špatnou. ()

Reklama

TomX2 

všechny recenze uživatele

Spočiatku ma to bavilo, no postupom času ma to prestalo baviť a nejako som to už dopozeral. Najprv sa film uberal vtipným smerom, neskôr cez podivné sci-fi a nakoniec nudnou výpravou za neviem čím (nemyslím si, že to čo sa tam odohralo dáva dvakrát zmysel), čo pre mňa bolo síce na jednu stranu nezáživné, na druhú to držala celkom pekná Taarna, na ktorú sa mi pozeralo celkom dobre. S animáciou problém nemám a minimálne prvá a posledná časť sa mi páčila, takže som dá sa povedať spokojný. ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Já nevím. Asi mi to jen nesedlo, ale... já to asi nepobral. První povídka přitom paráda, ale zdálo se mi, že to jde hodně dolů. Začal jsem se ztrácet, ani ne v ději ale ve smyslu... animce luxus, surovost a tvrdost v naprostém pořádku, už dlouho jsem něco takového nezachytil. Ale prostě, jak mě prvních pár minut chytlo, až moc brzy mě to pustilo... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

ZAČALO TO TÍM, ŽE JSEM NAŠEL ZELENÝ METEORIT. ČETL JSEM, ŽE V ATMOSFÉŘE SHOŘÍ MNOHEM MENŠÍ OBJEKTY. TENHLE KDOVÍ PROČ NESHOŘEL......“ /// Holky, co do TOHO jdou naplno, UFOni vydávající se za Američany a symboly Ameriky zjevující se při orgasmu. A když muž neuspokojí ženu, tak zemře (– PROSTĚ SCI-FI!). Tohle asi děti nepochopí. Nejsem fanatik do anime. Možná i proto říkám - ,,JE TO STARÝ!“ Příběh není dost zlej, muzika pořádně tvrdá a kyselo dost kyselý. Z nahejch animovanejch bab už (ve svým věku) unešenej nejsem (možná v 80tých letech....). Jestli někoho nadchne výše uvedený, nechť naklikne o hvězdu víc. ,,AŤ JI SVÁŽOU A UMYJÍ. PAK MI JI PŘIVEĎTE!“ ,,A CO S TÍM PTÁKEM?“ ,,ZABÍT!“ Lidstvo prostě zachrání ženská s ptákem. Příznivci anime budou asi spokojenější než fandové Heavy metalu. A já? Já raději něco epištějšího. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem taxikář, kterýho neustále někdo přepadává. 2.) ,,JESTLI SE TI NA MĚ NĚCO LÍBÍ, RÁDA TI TO DÁM“ - to je věta pro chlapa a pro Ozzáka – to musím slyšet! 3.) Chtěla bych robota s obřízkou. PŘÍBĚH **** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ * ()

Galerie (65)

Zajímavosti (17)

  • Film byl vytvořen v Kanadě, Ivan Reitman hledal levnější variantu filmu. (griph)
  • Podstatnou částí filmu je soundtrack, na který přispělo celkem třináct dnes již legendárních kapel jako například Black Sabbath, Devo, Nazareth nebo Cheap Trick. (Olík)
  • V titulcích je jako hlas vůdce Barbarů uveden Vlastra Vrana, ale správně je to Vlasta Vrana a je to kanadský herec narozený v Norsku českým rodičům, kteří se do Kanady přestěhovali v jeho čtyřech letech. (Petsuchos)

Související novinky

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

Future Gate hledá stopy mimozemšťanů na Zemi

04.03.2022

Největší český festival sci-fi filmů a kultury Future Gate odstartuje 9. března pražskou část festivalu v kině Lucerna a následně se přesune do Brna. Kromě hlavní filmové soutěže, legend žánru a… (více)

S Fincherem to bude metal

S Fincherem to bude metal

18.03.2008

Black? Death? Thrash? Ne, klasický Heavy Metal. Zapomeňte však na tvrdé kytarové riffy, David se nevrací k režírovaní hudebních videoklipů. Tohle vlastně nemá s muzikou vůbec nic společného. Heavy… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno