Reklama

Reklama

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

  • USA The Wonderful Story of Henry Sugar
Trailer 1

VOD (1)

Bohatý muž se rozhodne získat výjimečnou schopnost, aby mohl podvádět při hazardních hrách. Adaptace oblíbeného příběhu od Roalda Dahla z dílny Wese Andersona. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (118)

nudlis 

všechny recenze uživatele

"Vynikající jednohubka. A hrozně jsem se těšil jak to tady někteří zdejší chytroprdi, pseudointoši a rádobykritici budou rozebírat ze všech stran a pitvat na prvočástice. A budou u toho používat hroooozně "odborný" výrazivo, aby vypadali ještě intelektuálněji a chytřeji. A nejsem zklamán. Ani z filmu, ani z pitvy." (řekl nudlis, převlékl se do pyžama a šel si lehnout) ()

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson tentokrát vycházel z krátkých a úderných, ačkoli přece jen trochu tajemných a mnohoznačných povídek Roalda Dahla, a toto spojení je rozhodně ku prospěchu věci. Čtveřice kraťasů na Netflixu stojí za vidění už jenom proto, že nápaditostí a hravostí dalece převyšuje většinu původního obsahu této platformy. Více zde. ()

Reklama

TenKratofil 

všechny recenze uživatele

Měl jsem za to, že jde o obyčejný film, na motivy příběhu Roalda Dahla. Jak já se mýlil. Prvně mě z rovnováhy vyvedly kulisy a design scény, pak styl vypravování a nakonec krátká stopáž.  Naprosto mě uchvátil styl popisování chování postav, přechod že scény na scénu a až divadelní styl herectví s přímým pohledem do kamery/na diváka. Skvělá jednohubka, skvělé obsazení, více takových ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Z posledných krátkych filmov (Poison, The Ratcatcher), ktoré Wes Anderson cez Netflif vypustil do sveta, práve ten s dĺžkou seriálového epizódu je koncepčne a herecky najjednotnejší. Vybraní herci vo svojich roliach sa cítia komfortne. Osobné hodnotenie: 81% (****) ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ani Depešu ani Asteroid som už moc nedával pretože Andersona pohltila jeho vlastná forma. Ale na moje počudovanie Henry Sugarovi prospela krátka stopáž a za nejakych cca 40min Anderson rozpútal od prvej minúty zaujímavú divadelnú hru s parádnym vizuálom, ktorý za dobu fajn stopáže nezačal nudiť či otravovať. Za mňa palec hore. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • V úvodním záběru je na pravém zadním rohu stolu fotka norského polárního badatele Roalda Amundsena. (OJan)
  • Natáčanie prebiehalo v Londýne v januári 2022. (Arsenal83)
  • Je to druhý film v rade po Asteroid City (2023), v ktorom sa po deviatich po sebe nasledujúcich spoluprácach neobjavuje Bill Murray, obľúbenec Wesa Andersona. Murray mal hrať v Asteroid City, ale musel opustiť produkciu kvôli nakazeniu COVID-19. (Arsenal83)

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Reklama

Reklama