Reklama

Reklama

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

  • USA The Wonderful Story of Henry Sugar
Trailer 1

VOD (1)

Bohatý muž se rozhodne získat výjimečnou schopnost, aby mohl podvádět při hazardních hrách. Adaptace oblíbeného příběhu od Roalda Dahla z dílny Wese Andersona. (Netflix)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (121)

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Wes Anderson tentokrát vycházel z krátkých a úderných, ačkoli přece jen trochu tajemných a mnohoznačných povídek Roalda Dahla, a toto spojení je rozhodně ku prospěchu věci. Čtveřice kraťasů na Netflixu stojí za vidění už jenom proto, že nápaditostí a hravostí dalece převyšuje většinu původního obsahu této platformy. Více zde. ()

flyer.nick 

všechny recenze uživatele

Klasický Anderson. Ale možná tím jak se pořád opakuje a nepřináší do své tvorby nic nového tak je nějaký nudný a bez jiskry. Scéna je ale super, i když v obraze se vlastně nic zásadního neděje, jen se mění scény jak na běžícím páse (občas doslova), ale ještě že to, protože jinak by se to dalo vydávat jako rozhlasová hra. ()

Reklama

Jirka_Šč 

všechny recenze uživatele

Dát si jednou za čas Wese Andersona je super! Navíc, když to je kraťas, je půl dvanácté v noci a vy nechcete začít sledovat nic dvouhodinového. Nejlepší (andersenovský) výkon podal (podle mě) Dev Patel, nicméně i ostatních několik (slavných) herců bylo výborných. Velmi kompaktní příběh, pravděpodobně proto, že Wes nemusel ani natahovat ani zkracovat a převyprávěl knihu prostě tak, jak mu to vyšlo. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Ani Depešu ani Asteroid som už moc nedával pretože Andersona pohltila jeho vlastná forma. Ale na moje počudovanie Henry Sugarovi prospela krátka stopáž a za nejakych cca 40min Anderson rozpútal od prvej minúty zaujímavú divadelnú hru s parádnym vizuálom, ktorý za dobu fajn stopáže nezačal nudiť či otravovať. Za mňa palec hore. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele

Snad jedinou výtku k tomu mám, ale tak zásadní, že to shodí hodnocení rovnou o 2 hvězdy dolů. Celý film působí, jak kdyby měl v orginále 80minut, ale někdo ho pustil dvojnásobnou rychlostí. Kadence monologů a dialogů je tak rapidní, že angličtině nejde rozumět a musíte se soustředit na titulky a pak zase nemáte nic z filmu, když jen čtete text. Ach jo. ()

Galerie (19)

Zajímavosti (10)

  • Při ceně 50 000 liber za noc, tedy 18,25 milionu liber ročně, by se za 35 let vydělalo 644 milionů liber. (Johnny.ARN)
  • Jedná se o jeden ze čtyř krátkých filmů Netflixu režírovaných Wesem Andersonem a natočených podle příběhů Roalda Dahla, které byly uvedeny během čtyř dnů ve stejném týdnu: 27.–30. září 2023. Část 1, tento film - 27. září 2023; Část 2, The Swan (2023 ) – 28. září 2023; Část 3, Krysař (2023 ) – 29. září 2023;  Část 4, Otrava (2023 ) – 30. září 2023. (Johnny.ARN)

Související novinky

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Wes Anderson chystá film pro Netflix

Wes Anderson chystá film pro Netflix

07.01.2022

Režisér Wes Anderson (Život pod vodou, Grandhotel Budapešť) rozhodně nezahálí. Je to teprv pár týdnů, co do našich kin dorazil jeho nejnovější snímek Francouzská depeše Liberty, Kansas Evening Sun, a… (více)

Reklama

Reklama