Reklama

Reklama

Hodně štěstí, pane Veliký

  • Velká Británie Good Luck to You, Leo Grande (více)
Trailer 1
Velká Británie, 2022, 97 min (Alternativní 93 min)

Nancy (Emma Thompson) za celý svůj život spala jen s vlastním mužem, který navíc v posteli nestál za nic. Když zůstane sama, uvědomí si, že vlastně vůbec netuší, co je dobrý sex. Namísto čtení ženských časopisů a studování odborné literatury se rozhodne pro podstatně rychlejší a jednodušší formu vzdělávání v tomto oboru a objedná si služby zkušeného profesionála. Jenže přesvědčit samu sebe je ta nejtěžší věc na světě, a proto první setkání s panem Velikým v hotelovém pokoji dopadne trochu jinak, než Nancy očekávala. Přesto je jasné, že chce tohoto neskutečně přitažlivého mladého muže vidět znovu, protože si u něj začíná věřit a přestává pochybovat o svých touhách a pocitech. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (211)

Slarque 

všechny recenze uživatele

Příjemná konverzačka pro dva herce v jednom pokoji. Režisérka se docela snaží, aby se v obraze pořád něco dělo a divák se nenudil. Oba herci jsou tak dobří, jak to film vyžaduje. Samozřejmě, k práci skutečných sexuálních pracovníků to má asi stejně blízko jako Pretty Woman, což by u komedie nevadilo. Ale připadalo mi to dost neupřímné u pasáží, kde se film snažil o skutečné drama (70%). ()

octopuska 

všechny recenze uživatele

Perfektní konverzačka ze života, kterou zažije nejedna žena i nejeden chlap. Artová záležitost se skvělým scénářem a ještě skvělejšími hereckými výkony. Fešný panáček Čoko nalívá do žil zralé, vyhořelé a zklamané ženě životem mladou krev, energii, odvahu a nový smysl života. Ale hlavně konečně poprvé v životě poznat pořádnou šukačku se vším všudy. Když 40 let snášíte pětiminutového misionáře s hraným orgáčem, tak to stokrát nic umoří i vola. Naštěstí život přináší většinou možnost další šance a je třeba ji využít, třeba v podobě placeného, sexuálního společníka z čeledi Pan Veliký....Smekám před Emmou a její odvahou se plně odhalit i ve zralém věku a dodat ženám odvahu se mít ráda i nedokonalá, přirozená. Není třeba plastu na to vypadat dobře, Emma je stále krásná žena. Kdo má povrchní oko a slabost pro tuny silikonu, botoxu a kolagenu, doporučuji spíše jiný žánr. Tady se kope za přirozenost, takže samozvaný expert na krásu může utrpět doživotní trauma, že Emma nemá kozy na čele a v obličeji nevypadá, jak přežranej sysel s ochrnutou mimikou. Viděno ve Scale a na konci odměněno zaslouženým potleskem. ()

Reklama

Katie88 

všechny recenze uživatele

Nebýt skvělé recenze na Roger Ebert, nikdy bych se na film s touto anotací ani nepodívala. Překvapivě se ale nejedná o laciný snímek s dámou ve středním věku (Emma Thompson) a mladým najatým gigolem (Daryl McCormack), jak bych očekávala. Věta z filmu: „Možná tě překvapím“ naprosto vystihuje průběh celého filmu. Od začátku až po zhruba 90 % nejsou vidět žádné sexuální scény a film se zaobírá jen konverzací mezi „Nancy“ a „Leem“. Po první polovině nabírá obrátky a spěje k předvídatelnému, ale přesto svým způsobem originálnímu konci. ()

Agatha 

všechny recenze uživatele

Inspirující pro všechny zabržděné, zamrzlé nebo uvízlé. Kloubouk dolů za odvahu obou herců, hlavně Emmy Thompson. Byli vážně skvělí. Scénář byl vypilovaný do vytříbenosti, žádná rychlokvaška. Mělo to přesah a hloubku a přitom to vyznělo autenticky. Bavilo mě to od začátku do konce a přál jsem si, aby to neskončilo. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Jak krásné jsem měla zahájení festivalu, tak nádherné jsem měla zakončení. Tohle je opravdu milá, jemná komedie na zamyšlenou, kterou táhne výkon brilantní Emmy Thompson, která je fakt herečka s velkým H. Neumím si představit do její role nikoho lepšího. I Daryl McCormack hrál absolutně nenásilně, přirozeně a ač jsem se té látky trochu bála, byla uchycena nadmíru citlivě a úctyhodně. Tím, že je to britské, má to takový specifický podpis a umím si představit, že kdyby se toho zhostilo USA, nemuselo by to dopadnout vůbec takhle soudně. Trochu to ve mně evokovalo komorní Lásku nebeskou na postelový způsob, prostě krása. KVIFF 2022 ()

Galerie (24)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení začalo 8. března 2021 a skončilo 20. dubna 2021. Místa natáčení zahrnovala Londýn a Norwich. (Detektiv-2)
  • V postelové scéně, když Leo Grande (Daryl McCormack) sundává Nancy (Emma Thompson) bílé krajkové kalhotky, tak je vidět, že pod nimi má ještě tělové kalhotky. (MMXIII)
  • Emma Thompson (Nancy) a Daryl McCormack (Leo) nepotřebovali koordinátory intimity pro jejich postelové scény. Místo toho spolu po 4 týdny intenzivně trávili veškerý čas, aby se lépe poznali a zvykli si na sebe. Dokonce spolu chodili domů, kde společně jedli, povídali si a pak šli spát. (Detektiv-2)

Související novinky

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

Startuje týden nejúspěšnějších filmů

14.12.2022

Volné seskupení čtyř artových kin v Praze: Atlas, Evald, Lucerna a MAT pořádá od 15. do 21. prosince tohoto roku BestFilmFest, týden nejúspěšnějších a divácky nejnavštěvovanějších filmů druhé… (více)

Reklama

Reklama