Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kateřina Čechová (Anna Geislerová), historicky první česká prezidentka, má za sebou rok v úřadu. Je zahlcená prací: její program je každý den nabitý k prasknutí. Občas by si chtěla v klidu odpočinout bez pozornosti celé republiky. Jednoho dne se odhodlá k riskantnímu kousku. Vezme si paruku a v dokonalém převleku se v noci potají vytratí z Hradu. Plán jí vyjde dokonale. Kateřině se noční dobrodružství inkognito v podhradí mezi lidmi zalíbí. Seznamuje se se sochařem Petrem (Ondřej Vetchý), kvůli kterému se do města vydává každou noc. Petr nemá ani ponětí, kdo okouzlující žena, do které se zamiloval, ve skutečnosti je. Situace se však brzo vymkne kontrole a prezidentčiny noční výlety se provalí. Kateřina se musí snažit, aby si vybojovala právo na lásku, která jí náleží stejně, jako kterémukoliv jinému člověku na světě. (Bioscop)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (208)

Bebacek 

všechny recenze uživatele

V Praze nikdy neprší. Na hřbitově se zeleným porostem padají kýčové vločky. Nikde se neválí vajgly, všichni jsou krásní, čistí, bílí. Aby to bylo korektní, na Q&A s prezidentkou posadí do publika malou černošku. Nabijte si hodinky, x-krát je budete kontrolovat a hypnotizovat ručičky, aby se posunuly. Děj o ničem, je to jasné jak facka už z plakátu. Ztracený střevíček à la Popelka over the top, ale to bylo nic oproti momentu, kdy se na vánočním plese začala zpívat česká hymna. Málem mi vypadly oči z důlku a zalkla jsem se. ()

klukluka odpad!

všechny recenze uživatele

Absurdní, absurdní, absurdní, absurdní, totálně uhozený a trapný, absurdní, absurdní, trapný, šílený. Chronologický opis mých pocitů při sledování téhle hrůzy. Z režimu absurdní to Geislerka hodila do supertrapna scénou, kdy už se jí nechtělo obsluhovat bezdomovce, tak šla dělat zle kvůli termosce charitativní polívky. Pak to sněžení na hřbitově a Vetchýho rozprávění s nebožkou…bože! A úplně nejvíc byla ta scéna, v níž kmen nablblých Čechů zpívá své milované vůdkyni státní hymnu. Tuhle pasáž řadím spolehlivě na špici za tím účelem nově zřizovaného žebříčku trapnosti. Ne, tohle bylo fakt moc, na tohle přistoupit vážně odmítám. P.S.: Film se patrně odehrával v blízké budoucnosti. Paní Marešová umřela podle náhrobku v roce 2017, Petr Mareš (Ondřej Vetchý) ji ale podle svých procítěných slov v roce 2022 postrádal už 7 let. A nebo blbě počítal, anebo už na nebožku ve skutečnosti zapomněl, když teď prcá paní prezidentku. ()

Reklama

filipvrbik 

všechny recenze uživatele

Začátek v pohodě, je to romantická komedie, takže podsuď ok, ale má to scénář bez jakékoli zápletky jakékoli invence, jakéhokoli zvratu, jen to tak plyne a plyne a plyne... Vetchý s Geislerovou jsou celkem sympatičtí, ale je jasné a průhledné, jak to dopadne... Dalo se z toho vymáčknout mnohem víc, protože nápad nebyl vůbec špatný - a ani to nemuselo být akční, prostě jen vtipnější, zamotanější a celkově zajímavější...50% ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Koprodukce Prima, v hlavní roli Geislerová, romantická komedie ze současné české společnosti, a navrch režie Rudolf Havlík? To zní hodně hrozně. Je pro mě překvapením, že ve výsledku je to snesitelná zábava (lví podíl na tom má Ondřej Vetchý i jeho filmový syn, Král Šumavy Oskar Hes), kde se kupodivu nemusíte moc stydět. Dost se mi líbila Vanda Chaloupková a taky ten námět, že hlava státu po pracovním době šmejdí inkognito po Kampě. Zkráceně - jedná se o nejlepší film Rudolfa Havlíka, což je sice laťka pořád nízko, ale může to i leccos slibovat. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Havlíkovy filmy na mě vždycky nějakým způsobem dobře působí. Ne jinak je tomu i u Prezidentky s mou velmi oblíbenou dvojkou herců ačkoliv tentokrát to i na mě bylo až přespříliš patetické. Ovšem jakmile člověk přijme, že se jedná o pohádku, která má jen nižší základy v realitě, tak si snímek dovede poměrně dobře užít. ()

Galerie (93)

Zajímavosti (7)

  • Titulní píseň „Dvě srdce vejpůl“ složila kapela Chinaski. (SONY_)
  • Anna Geislerová pochválila filmový štáb a prostredie natáčania filmu: "Natáčanie sme mali rozkúskované, ale bolo vynikajúce. Pamätám si, že sa mi asi nikdy predtým nestalo, aby som mala po každom natáčaní v karavane kvetiny. To bolo nádherné. Stalo sa to znova a znova, ale bolo to krásne. Točilo sa v Prahe, čo bolo príjemné, lebo to bolo atraktívne prostredie. Prišlo mi to ako keď idete na all inclusive dovolenku." (Arsenal83)
  • Natáčanie filmu prebiehalo na viacerých miestach Prahy. (dyfur)

Reklama

Reklama