Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

kingik 

všechny recenze uživatele

Včas skončit, a pokud možno, nacpat do pokračování o excentrickém zvířecím detektivovi co nejvíce gagů. Tohle si zřejmě řekli tvůrci. A jak řekli, tak udělali. V praxi to znamená, že snad každý záběr tlačí na divákovu bránici, ale pochopitelně vedle sebe se seřadily gagy vtipné, originální, naivní i trapné. O dějovou zápletku vlastně ani nejde, když uvážím, jak se z toho všeho vytrácí pátrání po vzácném bílém netopýrovi, na jehož vypátrání byl detektiv Ace Ventura přivolán. Carrey táhne film kupředu opravdu nebývalou silou a není na něm znát nechuť z natáčení panující kolem druhého dílu. Jeho zásluhou je dvojka napěchována gagy až k prasknutí, ale stejně u Carreyho tak trochu převládal pocit, že je mu jedno, jak tohle pokračování diváci přijmou. Nemám větších výhrad, ale v době uvedení na mě tahle komedie zabrala víc. Občas se objeví fámy z chystaného třetího dílu. I kdyby se jednou opravdu (s Carreym) realizoval, jistě by to Carreyho vrátilo na výsluní popularity. 70% ()

KASUGI odpad!

všechny recenze uživatele

Je opravdu smutné, že kvalitní herec Carrey se stal slavným na takovýchto pičovinách. Tlustí amíci vyžraní z hamburgerů a coca-coly naplňovali kinosály o stošest a z Jima se stala hvězda první velikosti. Jednička se ještě dala vydržet, no tohle jsem ukončil už po scéně ve stanu. Zajímalo by mě, jestli se za tohle Carrey stydí. "Carrey je Cimeřan, ti se nestydí... tak se stydím za něj." ()

Reklama

Stanislaus 

všechny recenze uživatele

První Ace Ventura je veskrze oddychová blbinka s teatrálně střeleným Carreym, Volání divočiny je spíše jen blbin(k)a s nadmíru otravným Carreym. Ve druhém dobrodružství milovníka zvířat (tedy, až na netopýry) se to hemží potrhlými až bizarními scénkami, které mě spíše iritovaly než pobavily. "Detektivní" rovina rovněž fungovala lépe v jedničce. Volání divočiny je ve výsledku vhodné primárně pro fanoušky Carreyho s vysokou mírou tolerance vůči jeho postavě. ()

Mol 

všechny recenze uživatele

JUST WHAT SORT OF BAT ARE WE TALKING ABOUT? Ace je totální magor a tahle komedie je prostě pro mě asi jedna z nejlepších. Co scéna, tak to úder na solár. Za chvíli z toho smíchu člověka bolej lícní kosti, a to už je pak peklo. Ale myslím, že je to celkem i poučný film. Já se například naučil, že v nosorožcích je strašný vedro. ()

Pohrobek 

všechny recenze uživatele

Jim Carrey opět dokazuje, že dělat ze sebe co největšího idiota je také vlastně kus umění. A že ze sebe Carrey vydá pořádnou řádku obzvlášť debilních výkonů i výkřiků (Nemyslím to nijak urážlivě, v tom je Carrey prostě špička.) Trochu větší problém je pak najít pár vtipných míst, kterým bychom se mohli zasmát pro jejich vtipnost jako takovou, a ne pouze pro úděsně zkřivenou tvář hlavního hrdiny. Scéna s rodícím nosorožcem není nejhorší, ale zase až tak silná není a především je takřka jediná. V tomto filmu si však Jim Carrey v promitivních afrických kmenech našel konečně sobě rovné a nebylo by škodilo, kdyby mezi nimi byl zůstal a trochu se ještě přiučil v křivení obličeje, vyplazování jazyka a boulení očních jamek. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Náklady na výrobu byly zhruba 15 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Ve scéně, kde Ace (Jim Carrey) zpívá "Chitty Chitty Bang Bang", je přední sklo na autě rozbité. Hned v další scéně je ale celé. (Terva)

Reklama

Reklama