Reklama

Reklama

Ace Ventura 2: Volání divočiny

  • USA Ace Ventura: When Nature Calls (více)
Trailer

Obsahy(1)

Ace Ventura se uchýlil do buddhistického kláštera, kde se plně oddal meditacím, ale nezůstane bez práce dlouho. Objeví se totiž neodbytný cizinec, který mu nabídne práci a společně s představeným kláštera, který by se svérázného detektiva rád zbavil, ho přesvědčí, aby nabídku přijal. Jde o to, aby v provincii Bonai našel ukradené posvátné zvíře kmene Wačatů, bílého netopýra Šikaku, které měla náčelníkova dcera dostat jako svatební dar. Pokud by se zvíře nenašlo, je útočný kmen Wačutů, z něhož pochází ženich, připraven nevěstin kmen zmasakrovat a do jednoho vybít. Ace nejprve ztropí řadu skandálů v sídle konzula Cadbyho, kde šokuje zdejší bělošskou smetánku, a potom se okouzlen Afrikou vydává do vesnice, aby zahájil pátrání. Setká se tu mimo jiné také s krásnou náčelníkovou dcerou, která na něj má velmi neobvyklou prosbu a přestože jí nedokáže odolat, nezapomíná na své poslání. Brzy se dostane na stopu bezcitnému lovci ohrožených druhů zvířat Quinnovi, jehož havraní pero najde v jeskyni, odkud byl netopýr ukraden. Sleduje ho pomocí velmi rafinovaných metod a pomalu se přes řadu nečekaných nebezpečí propracovává k odhalení skutečného pachatele i jeho nekalých úmyslů. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (381)

viperblade 

všechny recenze uživatele

Jak už jsem psal u svého komentáře k prvnímu dílu, takhle jsem si vždycky představoval Ace Venturu. Jako ztřeštěnou komedii, která se nebere ani na sekundu vážně a staví vše na grimasách a komediálním talentu Jima Carreyho. No nasmál jsem opravdu dost, škoda, že sem tam to s kvalitou vtipu bylo jako na horské dráze - jednou nahoře, jednou dole. Protože kdyby film byl takový jako jeho prvních deset a posledních pět minut, neváhal bych s plným počtem. Takhle hodně silných 80 %. Myslím, že oba díly si s chutí zopakuju. ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Typický raně Carreyoský humor, skvělá stínohra (Zorro Mstitel!!!!) a znovu geniální dabing. Áfrika je nádherná země:) Po letech už exotické příhody pana Ventury sice nehodnotím tak vysoko, ale i kdyby za nic jiného, tak za tábor Vačutů tu osmdesátku prostě dát musím. Slovenskodabingový "teplý brat" pobaví skoro stejně jako "teploušek" z české verze. ()

Reklama

kajda.l 

všechny recenze uživatele

Všichni si tu stěžují, že dvojka je jen slabý odvar jedničky, ovšem já si myslím přesný opak. Po nedomrdlém prvním díle (který moc nemusím), přišla tahle pecka s Jimem přesně takovým, jakého ho mám rád - jedna výborná grimasa střídá druhou (scéna, kdy paroduje hrocha je nezapomenutelná) a hlavně jedna skvělá scéna střídá druhou (mýval, parkování, plivání, pružinka, nosorožec, boj s krokodýlem a další), což o jednotce rozhodně říct nemůžu. No, a bílý netopýr "Šikaku" je rovněž zajímavější objekt Aceova zájmu (přes Aceův odpor k těmto potvorám), než delfín "sněhová vločka". Takže jediné, co mi zde chybí, je charismatická ženská postava, kterou v předchozím díle ztvárnila sladká Courteney Cox. Ano, je to šílená blbost, ale já tuhle krávovinu mám rád a rád se k ní vracím, za mě 80%. ()

Shit 

všechny recenze uživatele

Tohle, že je nevydařený pokračování? No to je snad jako jenom vtip, ne? tak to už by stačilo, teď to hodnocení pěkně rychle změňte, už to neni legrace. tak šup šup, ať už to je. Jim Carrey je tady prostě pořád ve formě, sice ze začátku Carrey po úspěchu prvního dílu šoupe jeden vytlemenější výraz než druhej a pak to působí trošku přeplácaně, ale to se po chvilce změní v Carryeho one man show a nezadržitelně se to řítí až ke konci, takovým mega tempem, až je vám nakonec líto, že to už skončilo. Možná to teda pár slabších chvilek má, ale to mi rozhodně nezabrání tomu dát 5* ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Druhý díl sice nedosahuje takových kvalit jako díl první, nicméně i přes tento fakt se stále jedná o bláznivou zábavu, k níž se vždy rád vrátím. „That's quite a wrap you're wearing! Perhaps I could get you some fluffy new slippers, made from the heads of innocent and defenseless baby seals!“ ()

Galerie (54)

Zajímavosti (18)

  • Když se Ace (Jim Carrey) snaží dostat z nosorožce, má v jednu chvíli venku hlavu a obě ruce, ale hned následně už jen hlavu. (Duoscop)
  • V severoamerických kinech film nastřádal 108,4 milionu dolarů, součet celosvětových tržeb byl 212,4 mil. (NIRO)
  • Ace (Jim Carrey) trefí otrávená šipka do krku, avšak v jednom z dalších záběrů ji má v rameni. (Pepy)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno