Reklama

Reklama

Panenka M3GAN je zázrak umělé inteligence, dokonale naprogramovaný stroj, který může být pro dítě tím nejlepším kamarádem, a co je možná ještě důležitější, dokonalým spojencem jeho rodičů. Jeho autorkou je Gemma (Allison Williams), brilantní technička, která panenku vyvíjí pro přední hračkářskou společnost. Když její sestra s manželem zahynou při autonehodě, vpadne do života Gemmy její osmiletá neteř Cady (Violet McGraw), která bouračku přežila jen s pár škrábanci. Protože Gemma to s dětmi zoufale neumí a traumatizovaná Cady potřebuje nějaké povyražení a hlavně kamarády, stane se přímo ideálním testerem pro prototyp M3GAN. Tohle rozhodnutí bude mít dalekosáhlé následky. Zpočátku se vše vyvíjí přímo skvěle – dívka se ve společnosti nové „kamarádky“ rychle zotaví a pro Gemmu je vědomí, že existuje bytost, která na Gemmu dohlédne, bude jí radit a vychovávat, ideálním řešením. Bohužel, prototypy se vyznačují tím, že bývají technicky nedokonalé a leccos se u nich může zvrtnout. Zvlášť v případě M3GAN, která je v naplnění svého klíčového poslání, tedy v ochraně Cady, ochotná udělat cokoliv. Třeba jít přes mrtvoly. (Cinemart)

(více)

Videa (1)

Trailer 7

Recenze (342)

Filmmaniak 

všechny recenze uživatele

Rutinní kopírka nedávného remaku Dětské hry, nenápaditá, nenapínavá, nestrašidelná. Lekl jsem se jednou, když v nečekanou chvíli zaštěkal pes. Fajn herci a místy ok emocionální momenty, jinak ale velmi béčkový a dost hloupý horor na již klasické téma šíření iracionálního strachu z moderních technologií u lidí, kteří nemají tušení, jak funguje umělá inteligence. Ty nadšené zahraniční ohlasy nechápu. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Ono si to až 4* asi nezaslúži, ale ten nápad je natoľko geniálny a pritom jednoduchý (je to fakt pravda, v jednoduchosti je krása) a prevedenie M3GAN do reality také presvedčivé a mrazivé, že neviem dať iba 3* (napriek fest divným vyšetrovacím a iným praktikám polície).  K tomu viacero značne nepríjemných, ba až nezabudnuteľných scén (pesničky, tanec), príjemne nekompromisné, hoci nie vulgárne explicitné zabitia, atraktívna výprava (lesy, laboratória, rodinné domy) a sympatický kasting v čele s mladou Jennifer Connelly alias Allison Williams (ktorá to s Jamesom Wanom a Jasonom Blumom zároveň produkovala) a uveriteľnou Violet McGraw (ktorá by si zaslúžila ísť spať bez večere len za dve-tri scény, inak je skvelá).  Nečudujem sa, že to u divákov zarezonovalo.  A čo sa týka Brucea... ja som to vedel! Rozpočet rozumných 12 miliónov, celosvetová tržba nerozumne šialených 181! ()

Reklama

PKD 

všechny recenze uživatele

Tak zase 1 z tisíců př., kdy trajlery ukázaly vše podstatné a dokonce i v nezkrácené podobě. M3GAN je ale opravdu dokonalá od vzhledu až po herecký projev a vlastně jediná drží film nad vodou. Nevím, zda je handicap fakt, že nejde o čisté Rko, páč i s touto přístupností se z toho dal vykřesati parádní psychothriller jak prase i bez krve apod. Též jakož i jiní, nepovažuji za inteligentní rozhodnutí, ukázati M3GAN v plné parádě 30 min. před koncem, což vždy stojí za to. V pokr. rozhodně vidím velký prostor pro celkové zlepšení jak u rež, který to tedy zrovna moc neprožíval jak vidno, tak u PC scénáristky, které se v ST SNW dařilo o dost více, než zde. Je teď mírná ironie, že tento lehký nadprůměr, dostane navzdory své unylosti, pokr. což ale vítám, neb (jak jsem již uvedl výše) zlepšovati je rozhodně co a to včetně hudby, která je absolutně bez barvy, chuti i zápachu. P.s. jsem rozhodně rád, že jsem upoutávky viděl před a nikoli po filmu, páč II. bych byl pravděpodobně více nadšený a ty 4 které bych dal, by prostě nebyly fér. M3GAN=Model 3 Generative Android. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s kamarátom stitch7. Tvorcom tu išlo o to, aby podobne ako krátko pred koncom filmu nalákali čo najviac detí. M3GAN je ukážkovým príkladom moderného generického hororu, po ktorom si človek po pár hodinách nebude pamätať ani jednu scénu. Panenka je síce creepy, ale je tu výrazne cítiť PG-13 rating, kvôli ktorému sú všetky vraždy mimo záber. Tvorcov ako Gerald Johnstone a Akela Cooper je na takýto horor, ktorý patrí jednoznačne na VOD, obrovská škoda. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Když se software zjančí, panenka vám tančí." Jakožto zdejší loutkový expert, se zajímavou sbírkou přítulných exemplářů s osobností, jsem vyhověl žádosti Gerarda Johnstone (který, na rozdíl od Alexe Garlanda, režiséra filmu Men, zapomněl konzultovat nejvhodnější režisérský přístup k dané problematice s uživatelem Psychor), o otestování prototypu M3GAN při plzeňské předpremiéře 31. prosince. Výsledek testu zde. Design: lolitkovská fuchtle, jak ze stránek pro dospělé, tag Real Sex Doll. Pohyblivost a flexibilita kloubů: Jennifer Beals z Flashdance by mohla závidět. Morálně volní vlastnosti: nevalné, rebelka se sklony k narcisismu, přesvědčená o své genialitě, Ex Machina Ava je proti ní skromný, submisivní beránek. Projevování citů: od strojově strojeného, přes animální (scéna s uchem v lese a "vlčí" lov zlobivého chlapce) až po hluboce lidské, protože prachsprostě sobecké. Laik se diví, odborník žasne, dětské psycholožky hořce pláčou. Použitelnost: zejména do disfunkčních rodin, vhodná k dětem, domácím zvířatům i zpruzeným sousedkám. Coby dárek pro otce rodin netestována, těsně před večerním testem ji začala "hrozně bolet hlava". I přes tuto nepříjemnou softwarovou chybu (vývojářka Gemma prý napraví) nákup doporučujeme. Cena: 4,5 hvězdičky. Pozn.: M3GAN lze reklamovat pouze zabalenou v původní krabici a jen s jejím souhlasem! ()

Galerie (23)

Zajímavosti (16)

  • Adrien Morot a Kathy Tse z Morot FX Studio vytvorili animatronickú bábkovú verziu M3GAN, ktorá sa používala na dialógy a detailné zábery tváre. (m.a.t.o.)
  • Producenti museli niektoré scény pretočiť, aby neboli tak násilné a film bol tak dostupný aj mladšiemu divákovi. Scenáristka filmu Akela Cooper povedala, že pôvodný počet obetí bol oveľa vyšší, pričom film bol oveľa krvavejší. (Arsenal83)
  • Hudba k filmu byla nahrána v nahrávacím studiu Budapest Scoring Orchestra. (noelcoward73)

Související novinky

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

Úspěch M3GAN znamená rychlý sequel

08.01.2023

Ačkoliv kina už měsíc drtí druhý Avatar, našel producent Jason Blum přece jen zase jednou skulinku k úspěchu. Hororová M3GAN o panence s umělou inteligencí, která se vydá na dráhu dalšího Chuckyho,… (více)

Hororoví mistři spojí síly

Hororoví mistři spojí síly

19.11.2022

Když se ve filmovém byznysu řekne fúze, většinou z toho nepramení moc dobré zprávy, viz studio Warner Bros. Discovery. Ta následující by ale přece jen mohla být výjimkou. Produkční společnosti Jasona… (více)

Reklama

Reklama