Reklama

Reklama

Městský lovec

  • Česko Soukromé očko (více)
Trailer

Obsahy(1)

Příběh poslání městského lovce začíná na pevnině, ale než se nadějeme, octneme se s hrdinou (Jackie Chan) na zámořské lodi. Mistra kung-fu si najme milionář, který hledá svoji ztracenou dceru. Stopy vedou k luxusní jachtě, kde se kromě hledané dívky nachází skupina teroristů, chystající se zmocnit lodě. Náš hrdina se několikrát octne ve svízelné situaci, ale díky přátelské pomoci (v této roli je na plátně jeho předchůdce Bruce Lee) samozřejmě zvítězí a Jackie Chan opět dokáže, že humor a bojové scény pospolu dělají z jeho filmů živé legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (106)

choze 

všechny recenze uživatele

Šílenost, kterou jsem nerozdýchal, protože na mě byla přece jen moc infantilní a dementní. Jackie se také k hotovému filmu neznal a v tisku napadl jeho režiséra Jing Wonga, který kontroval tím, že Jackieho zkarikoval ve svém následujícím filmu Velké riziko s Jetem Li. Extrémně trapný groteskový humor (strašlivé přehrávání, neustálé pády ze stoje na záda) jen stěží vyvažují souboje nahuštěné do druhé a třetí třetiny filmu, ze kterých zaujme především ten s Bruce Leem a ten "videoherní". Jednu hvězdu dávám hlavně za hezká děvčata. ()

Stanmi 

všechny recenze uživatele

Ryu Saeba (Jackie Chan), známý také jako Městský lovec, je soukromý detektiv a nenapravitelný sukničkář. Pátrání po dceři tiskového magnát jej dovede až na luxusní výletní loď, ale k smůle jeho i ostatních pasažérů se na palubu dostala také skupina nebezpečných teroristů… Jackie Chan si pochopitelně na smrtelně vážné filmy nikdy moc nepotrpěl, takže i Městský lovec je čistokrevná komedie (mimochodem se jedná o adaptaci japonské mangy) a tady nastavá první zádrhel a tím je humor. Ten sice v Jackieho filmech byl vždycky trošku jednoduššího rázu, ale zde jsou některé vtípky až infantilního rázu (dort v obličeji, spadlé kalhoty), jiné jsou pro změnu jenom nevkusné či prostě nevtipné, ale kdoví, možná to byl i tvůrčí záměr, ale těmito vtípky si mně film určitě nezískal. Zároveň však musím dodat, že některé jiné scény jsou opravdu vtipné, takže se to nakonec aspoň trochu vyrovná. To akční pasáže už jsou na tom lépe, sice se jich dočkáme až v druhé polovině, ale stojí za to, což je dáno také tím, že si ve filmu role padouchů zahráli klasici Richard Norton a Gary Daniels, díky kterým je film hned o něco serióznější (a také zábavnější). Městský lovec je vlastně docela rozporuplný film, na jedné straně tady máme nevtipné gagy, přehrávající herce a pár vyloženě zbytečných scén (např. dlouhé hudební vystoupení), na druhé straně tady máme i povedené fórky, zajímavou stylizaci, kvalitní padouchy, solidní bojové scény (dokonce i ve stylu Street Fightera) a taky samotného sympaťáka Jackieho. Takže v konečném součtu, je Městský lovec docela koukatelný film (i když místy je to celkem na hraně), ale v rámci Jackieho bohaté filmografie lze nalézt povedenější kousky. ()

Reklama

Claude Speed 

všechny recenze uživatele

Ryzí drahokam nekomediálnějšího Jackieho hraní. Místy už to sice zacházelo do vod trapnosti, ale je třeba říct, že si tady ze sebe Jackie dělá blázna a ještě si to užívá. Na film budou rozporuplné názory, záleží na úhlu pohledu diváka. Já se budu držet zlatého středu, protože přesně tam tahle fekální zvrácenost patří. 45%. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

City hunter není ani tak film Jackieho Chana, ale spíše Jing Wonga. To znamená totálně šílená komedie, která nezná míru a hází na vás jednu šílenost za druhou a zkuší jestli se budete bavit, nebo ne. Jing Wong je nejznámější pro jeho komedie se Stephenem Chowem a sérii God of gamblers. Zde můžete vidět jeho nezaměnitelný styl. Jackie natočil City huntera převážně pro Japonský trh, kde byla tato postava velmi populární. Předlohu neznám, ale nemyslím si, že by byla až zas tak šílená. Příběh samotný je variace na Smrtonosnou past na moři. Únosci se zmocní lodi a chtějí okrást bohaté cestující, jenže na lodi je City hunter, jeho asistentka, která je do něj zamilovaná, japonská dívka, po které Jackie pátrá, aby jí mohl dopravit k otci. Plus několik dalších barvitých postav. Následuje chaos, komedie a i nějaká ta akce, která je spíše jak z kreslených grotesek, než z filmů Jackieho Chana. Nejpamětnější je, když Jackie v bitce kopíruje Bruce Lee jehož film je promítán na plátně. Vím, že tento styl není pro každého, ale mě City Hunter neskutečně baví. Dokonce ani Jackie není fandou tohoto filmu a párkrát se o něm a jeho režisérovi údajně nepěkně vyjádřil. Jing Wong mu to vrátil ve filmu High Risk, kde Jet Li dělá bodyguarda a dabléra razmazlené hvězdě, která je inspirována Jackiem. ()

Gimli odpad!

všechny recenze uživatele

Na tuhle uchylarnu neexistuje stupnice, podle niz by se dala hodnotit. Bavil jsem se velmi dobre. A pokud se chcete dobre bavit i vy, zapomente na vsechno, co ocekavate od filmu, protoze tohle jakakoli vase ocekavani bezpochyby nesplni. Je to neco jako videoklipovy comics plny prehravajicich hercu a zjevne cele postavene na improvizaci na zaklade dvoustrankoveho scenare. Navic obsahuje City Hunter scenu, ktera dela ze vsech filmu podle pocitacovych her jenom hloupy vtip. Moje hodnoceni "odpad!" chapejte tak, ze proste nevim, jak mam tento Jackieho ulet hodnotit, to vazne nejde, fakt ne. Timto vyzyvam POMA, aby zavedl dalsi stupen na hodnotici stupnici a sice ":-O" ()

Galerie (37)

Zajímavosti (9)

  • Existují minimálně tři sestřihy filmu. Nejdelší obsahuje navíc scénu hudebního vystoupení oproti prostřednímu a v českých kinech nikdy neběžel a nebyl ani nadabován. Prostřední sestřih byl uveden v našich kinech a je nejběžněji k zhlédnutí. A nejkratší se tu a tam objevuje na kabelové televizi a je na něj pořízen český dabing. Od prostřední se liší např. vystřižením prakticky celého závěrečného souboje, ze kterého je ponechán pouze jeho začátek a vyvrcholení. (Dzin01)
  • Jackie Chan si poranil při pádu ze skateboardu koleno a vykloubil si pravé rameno. (CrypzzXD)

Reklama

Reklama