Reklama

Reklama

Pojízdná kantýna

  • Hongkong Kuai can che (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Bratranci Thomas (Jackie Chan) a David (Biao Yuen) vlastní společně pojízdnou kantýnu. Poklidný život jim naruší setkání s krásnou Sylvií. Je to sice prostitutka, která lže a krade, jak jen to jde, ale srdce si nedá poroučet, oba jsou ze Sylvie úplně pobláznění. Sylvii ale hrozí velké nebezpečí. Je totiž dědičkou obrovského majetku, o který usiluje mafie. Naštěstí jsou tu Thomas a David, kteří ovládají bojová umění, a mohou ji tak před zločinci ochránit. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (83)

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Tohle je prostě pecka. Akční superkomedie, kde exceluje známá hongkongská trojka Jackie, Biao a Sammo ... Celé se to odehrává v Itálii (- OPRAVA!! Díky uživateli ANDERSONOVI, je to Španělsko ...), což bylo super. Navíc jsem měl pocit, že koukám na italskou komedii, takže jsem se fakt smál 95% jejich střeštěností a vtípků. Třeba i některý dialogy byly fakt na posrání srandovní. Sice se zde časem docela vytrácí akce, ale vše zachrání řežba na konci, kde shlédneme jeden z notoricky známých soubojů - "the very best figt ever": Jackie Chan versus Benny "Tryskáč" Urquidez. Což je fakt naprostá pecka, tak špičkovej souboj se hned tak nevidí (a to nemyslím žádný otloukání, ale drsný, kontaktní a na tělo jdoucí údery a kopy, protiúdery, protihmaty, taktika, kryty ... mazec!!). Kdyby bylo víc akce, dal bych plnej počet. Jinak tohle je jednoznačně jedna z nejlepších "Chanovek" ... ()

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Ďalší z radu Jackieho kung-fu komédii tento krát pod taktovkou Sammo Hung Kam-Bo. Nemôžem si pomôcť, ale zasadenie filmu na horúci juh európy mi hlavne spočiatku evokovalo komédie dua Spencer-Hill (vznikalo v zhruba rovnakej dobe). Príbeh je jednoduchučky (to nás netrápi) a slúži viacmenej ako omáčka ku komickým situáciam. Tých je tu celkom dosť vychádzajúcich predovšetkým zo starého známeho elementu: pekná žena a dvaja chlapi. K tomu je pridružená dejová linka v podobe packalského skorodetektíva Mobyho. Mňa moc táto komediálna časť nezobrala a viac som sledoval hodinky než film. Na môj vkus a tu opičárnami celkom šetrilo a hlavne stred filmu mi prišiel dosť prázdny. A aj keď sa to tvorcovia snažili na konci dohnať, dych im viac ako na tri hviezdičky nestačil. Ešte jedna vec ! Biao Yuen s tými popolníkmi na nose vyzerá ako informatici od nás zo školy (asi si začnem dávať pozor). ()

Reklama

anais 

všechny recenze uživatele

Pitomoučký příběh o dvou kamarádech a jednom soukromém detektivovi, kteří musí ochránit krásnou dívku před zabijáky. Celé se to odehrává v Barceloně (pohlednicové záběry jsou všudypřítomné, hrdinové se motají dokola kolem těch nejvýznamnějších pamětihodností, osvěžující je z tohoto hlediska snad jen jedna scéna odehrávající se nahoře na rozestavěné Sagradě familia), a jak už to u některých Jackieho filmů bývá, nejlepší ze všeho je závěrečná bitka. To co je pře ní tentokrát není ani vtipné, ani potrhlé, je to jednoduše nudné (podobný pocit jsem měl z první Božské relikvie). Závěrečný souboj však mnohé vynahradí. Není příliš legrační, je míněn spíš vážně. Co se vztahu bojujících týče, Jackiemu se podařilo něco velmi podobného jako Bruce Leemu s Norrisem v Cestě draka. Vnímáme úctu, kterou k sobě ti dva mají, takže se nakonec ani nemusí zabít, jeden prostě ustoupí. Je to hezké. Ale na doporučení tohoto filmu to nestačí. ()

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Nepříliš známá ale povedená "Chanovka", kde své síly opět spojil se Sammo Hungem. Chvíli trvá než začne pořádná akce a ze začátku se spíše jedná o komedii ale jakmile to přijde je se na co koukat. Spousta bitek a parádních kaskadérských kousků přesně jak to máme u Jackieho rádi. A dokonce i příběh je docela zajímavý. ()

maty39 

všechny recenze uživatele

Pokud od Wheels on Meals čekáte Jackieho trademarkovou non stop akční taškařici pak se připravte na náraz. Pár bitek sice během filmu najdete, ale jsou krátké a ne tak výživné. Jako by se vás Jackie snažil trochu vyhladovět před závěrečným chodem. A ten je dostatečně sytý. Zde Jackie, Yuen Biao a Sammo Hung dostanou přiděleného protivníka. A Jackie se má vypořádat s Bennym Urqidezem. Fenomenální. Bitka má sice něco kolem pěti minut, ale každá vteřina je parádní. Je vidět, že oba ví co dělají. Kdyby ta bitka měla 20 minut, tak bych se nezlobil. To je také má výhrada k závěrečné akci. Yuen a Sammo v ní nedostanou moc šance se předvést. Jejich příspěvky jsou neuspokojivě krátké. Kdyby dostali více prostoru a celý závěr měl alespoň těch 20 minut, tak hodnotím výše a finále bych si pouštěl každý večer před spaním. Zbytek filmu je standartní hongkongská komediální taškařice s jednou ne příš dobře natočenou automobilovou honičkou točící se kolem jednoho dědictví. Film se po většinu stopáže tváří spíše jako komedie s několika dobrými komediálními momenty. Celkově ale promarněná šance stvořit akční legendu, ale díky bohu za tu jednu fenomenální bitku, která se v přehledem řadí do topky Jackieho bitek. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (13)

  • Benny Urquidez a Keith Vitali se rozhodli ve Španělsku testovat své bojové umění s místními talenty černého pásku. (SG-1)
  • Dodávka, se kterou jezdí Jackie celý film je Mitsubishi L300 ročník 1984. Taxíky v honičce na konci jsou Peugeoty 504. (dawe82)
  • Při natáčení herec Keith Vitali nešťastnou náhodou kopl Jackieho Chana do krku. Poté, co ho zasáhl, poznal vážnost situace a přestal hrát s obavou o Jackieho zdraví. Když to udělal, byl seřván, že měl počkat, dokud režisér neřekl střih, bez ohledu na to, co se ve scéně stalo. (SG-1)

Reklama

Reklama