Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěné továrně se setkají dva zločinecké gangy, aby směnily kufříky, z nichž jeden obsahuje drogy a druhý peníze. Tentokrát se to ale neobejde beze svědka, protože celou transakci i vraždu, která následuje, nafilmuje televizní reportérka Diana. A to poslední, co by mafiáni chtěli, je stát se hvězdami zpravodajství. Začnou reportérku pronásledovat a ta při zběsilém útěku narazí na Jackieho, který má jako znamenitý kuchař vlastní, velmi oblíbený kuchařský pořad "Co se dnes vaří" v australské televizi. Kromě toho je mistrem bojových umění, a protože reflexy jsou rychlejší než úvahy, zmlátí gangstery dřív, než si uvědomí, že by se do takových věcí neměl plést. A má pravdu. Gangsteři mafiána Giancarla jdou totiž nejen po pohledné reportérce, ale především po inkriminující kazetě. A ta se, opět souhrou náhod, dostane do rukou Jackiemu, i když o tom nemá ponětí. Místo klidného večera ho tak čeká řada nemilých překvapení, tvrdých pěstních střetnutí, soubojů a honiček s Giancarlovými zabijáky. A nejen s nimi, protože o kazetu je čím dál větší zájem. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (100)

choze 

všechny recenze uživatele

Jackie se Sammo Hungem si vyrazili do Austrálie a natočili tam frenetickou a nápaditou chanovku plnou infantilního HK humoru. Zápletka je jen záminkou pro sérii nápaditých bitkohoniček, při nichž Jackie kreativně využívá cokoli, co je zrovna po ruce. Prostě svižné kaskadérské a demoliční orgie, přičemž nejvíc mi utkvěla akce v rozestavěném baráku (otvírání dveří, cirkulárka...), kde taky - soudě podle tradičních nepovedených záběrů pod závěrečnými titulky - dostal Jackie nejvíc zabrat. A finále se srovnáním luxusní vily se zemí důlním truckem. Ještě bych vypíchl kvalitní komické záporáky, hlavně Richarda Nortona jako mafiána Giancarla, ale i jeho blonďatou gorilu nebo famózně přehrávajícího vůdce Démonů, který je ale bohužel hned na začátku zastřelen. Jedna z mých nejoblíbenějších chanovek. ()

Stejšn 

všechny recenze uživatele

Jackie Chan ve výborné formě. Rychlý film, přesně tak jak ho máme rádi. Závěr plný výbuchů je sice tak trochu na hlavu, ale např. pasáž na stavbě nemá chybu a je to určitě jedna z jackieho nejpovedenějších taškařic. Co mi ale ve filmu vyloženě vadí je množství rozmazaných zpomalených záběrů, a to i úplně zbytečných (proč je třeba zpomalený pohled na jedoucí policejní auta apod.?) ()

Reklama

Acrobat odpad!

všechny recenze uživatele

Ázijský humor A tobôž ten Jackov je mi vzdialený ako tzv. úžasná tvorba Van Triera. A keď tie stupidity sa prenesú do deja filmu, ani náhodou nemôže vzniknúť serióznosť. Plácanie o ničom, akcia zameraná účelne na to, či to Jackie dokáže. Lenže na to nepotrebuješ celovečerák, ale stačia videa kdesi na YT. Jackieho vedia viesť za morom (Rush Hour) a vie aj akciu (Police story), kde nepotrebuje robiť zo seba opičiaka. Slabota nad slaboty a trápnosť v márnosti. (videné 4.5.2019, Filmplus archív) ()

Hal_Moore 

všechny recenze uživatele

Z filmu, který měl být dopoledním zpestřením k fádní snídani se vyklubala divoká a vcelku přitažlivá akční jízda Jackieho Chana, který jako vždy nešetří originálními nápady a nejvtipnější choreografií let dnešních i minulých. Na scénu s otevíráním dveří asi už nikdy nezapomenu, scéna jako vystřižená z dob němých grotesek. Takhle jsem se u snídaně už dlouho nebavil, Jackie by měl zůstat u podobně laděných filmů a ne se propůjčovat k Forbidden Kingdom a jemu podobných, takovéto akční komedie mu sluší lépe a vyřádí se v nich nejen Jackie, ale i divák. Krásné tři a půl hvězdičky, o rok starší První rána je přece jen jiné kafčo. ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem od filmu zábavnou akční blbinku, kde nepůjde o existenciální a filozofická moudra, ale kde mne pobaví Jackieho humor a pár akčních chuťovek. A přesně to jsem dostal. K tomu tři sexy holky (včetně jedné zrzky), vynikající využití věcí na stavbě k boji, nu a závěrečný souboj a následný boj s dumperem tomu vévodí. Za sebe jsem byl spokojený. ()

Galerie (72)

Zajímavosti (13)

  • Ocenenia a nominácie:

    1997 Golden Horse Film Festival
    - víťaz v kategórii Najlepší režisér akčných filmov - Wing Cho

    1998 Hong Kong Film Awards
    - nominácia v kategórii Najlepšia akčná scéna - Wing Cho (Peter-1307)
  • Režisér Sammo Hung si ve filmu střihl malé cameo. Ztělesnil zde cyklistu, který se zaplete do potyčky na silnici. (SG-1)
  • Ústřední filmovou melodii s názvem „A Nice Guy“ nazpíval Jackie Chan. V americkém filmovém sestřihu, který je nejkratší, chybí. (Rominator)

Reklama

Reklama