Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V opuštěné továrně se setkají dva zločinecké gangy, aby směnily kufříky, z nichž jeden obsahuje drogy a druhý peníze. Tentokrát se to ale neobejde beze svědka, protože celou transakci i vraždu, která následuje, nafilmuje televizní reportérka Diana. A to poslední, co by mafiáni chtěli, je stát se hvězdami zpravodajství. Začnou reportérku pronásledovat a ta při zběsilém útěku narazí na Jackieho, který má jako znamenitý kuchař vlastní, velmi oblíbený kuchařský pořad "Co se dnes vaří" v australské televizi. Kromě toho je mistrem bojových umění, a protože reflexy jsou rychlejší než úvahy, zmlátí gangstery dřív, než si uvědomí, že by se do takových věcí neměl plést. A má pravdu. Gangsteři mafiána Giancarla jdou totiž nejen po pohledné reportérce, ale především po inkriminující kazetě. A ta se, opět souhrou náhod, dostane do rukou Jackiemu, i když o tom nemá ponětí. Místo klidného večera ho tak čeká řada nemilých překvapení, tvrdých pěstních střetnutí, soubojů a honiček s Giancarlovými zabijáky. A nejen s nimi, protože o kazetu je čím dál větší zájem. (Nova Cinema)

(více)

Recenze (99)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Zběsilá akční jízda alá Jackie Chan. Už počátek příběhu nás nenechá pořádně se rozkoukat a už to jede. Zkrátka Jackie jak ho máme rádi. Honičky, souboje, úžasné kaskadérské kousky, skopičiny a typické asijské opičárny v takovém tempu, že by bylo nejlépe snad ani nemrkat, aby nám náhodou něco neuniklo. Vrcholem všeho dění je závěrečná akční scéna s ohromným náklaďákem. Tak tady se doslova tají dech. Za zmínku i stojí, že na režijní stoličku si opět s velkou chutí sedl Samo Hung. Celou dobu jsem si říkal, jestlipak se tu také někde objeví. A vskutku nezklamal. V 50 minutě coby cyklista ozvláštnil dějství svou maličkostí. Akce ve stylu HK tudíž nezklame a zanechá vskutku fenomenální zážitek. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Fakt divný scenár a réžia, skvelý Jackie a prvý krát som si všimol toho hustého krpca, čo namláti Jackiemu v INŠTINKTE LOVCA (och, ten distribučý názov). Klasická americká Chanovka z čias, keď ešte nebola na svete KRIŽOVATKA SMRTI (ten distribučný názov...). A finále spojené s demoláciou všetkého, čo je po ruke nemôže chýbať... ()

Reklama

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Takže rozmazané běžící scény, useknuté záběry, inu stříhalo se o 106. Výborné cameo Sammo Hunga. Kompletní demolice domu. Film trvá pouhých 75 minut a závěr nám poskytuje měrou vrchovatou, tentokrát bez rušících titulků nevydařené scény. Zvláště cirkulová pila je neskutečně krutá! Musím ovšem jedním dechem konstatovat že Hollywoodská produkce poskytuje po příběhové stránce slabší Chanovky. Rachot v Bronxu jen solidní, Mstitel beze jména ušel, Medailon, Tuxedo, Chůva v akci = hrůzostrašné. PS: Raději jsem se po zkouknutí filmu přesvědčil jestli neexistuje nějaká Directors Cut. PS2: Akce je ovšem stále napaditá a vydařená. 50% ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Vydarená jednohubka bez jediného hluchého miesta. Nechýbali súboje, vtip, akcia či šablónovitý dej. Príbeh o kuchárovi ktorý sa zapletie s mafiánmi omiela všetky dostupné klišé cez nevydarený obchod, zámenu dôkazov až po vydieranie. Ale pre príbeh tieto filmy nesledujem, Jackie znovu odmieta dodržiavať fyzikálne zákony a pozliepal kúsky z ktorých by sa nejednému zatočila hlava. Akcia ide ruka v ruke s vtipom čím je o zábavu postarané. Škoda, že film neskončil scénou na staveništi a pokračuje síce efektnou, ale zbytočne preexponovanou demolačnou pasážou, v ktorej pästi vystrieda praskanie stien, lisovanie drahých áut, rúcanie viacpodlažných sídel. Niektoré vady na kráse ako efektne zostrihaný dôkazový materiál natáčaný z jedného miesta, alebo večne uvrieskaná Jackieho priateľka, ktorú by som pri prvej príležitosti zalial betónom trochu iritujú, ale inak spokojnosť, ktorá zaručene pobaví. P.S. Scéna s chlapíkom na bicykli, ktorého si zahral sám režisér je bezkonkurenčná P.P.S. prvýkrát videl film kompletne v červenom, potom vrátil poškodenú VHSku :) ()

pakobylka 

všechny recenze uživatele

Jestliže máte rádi Jackieho a jeho krkolomné kousky, myslím, že nebudete zklamaní, neboť děj uhání svižně kupředu a o neokoukané a nadmíru zábavné akční scénky není nouze. A co se zápletky týká ... sice se nevyznačuje kdoví jakou inteligencí, ale taky nikterak nepřekáží. Naopak: Nedere se za každou cenu do popředí, protože dobře ví, kde je její místo - ale kdykoli je třeba, pohotově přiloží ruku k dílu a dle svých sil a schopností podpoří společný projekt, což jí slouží ke cti. A ruku na srdce: Čekali jste snad od ní něco jiného ? Slabší 4* ()

Galerie (72)

Zajímavosti (13)

  • Počas predvádzacej scény varenia hodil Jackie malý kus vajca do Mikiho, ale na jeho tvári je oveľa väčší kus. (Peter-1307)
  • Film existuje v několika verzích, přičemž nejdelší je honkongská se 101 minutami. (Rominator)

Reklama

Reklama