Reklama

Reklama

Shut In

  • Velká Británie Shut In
Trailer 1

Obsahy(1)

Matka s dvoma deťmi zostáva po príchode svojho násilníckeho manžela, ktorý je závislý na drogách, uzatvorená v špajzi, z ktorej sa nedokáže dostať von. Napriek bezradnej situácii je ale odhodlaná ochrániť svojich potomkov za každú cenu. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (39)

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Dřív než jsem se pustil do tohoto filmu, jsem si o něm zjistil pár informací, takže jsem tak nějak tušil, do čeho půjdu. Jelikož šlo minimalistický kousek odehrávající se na malém prostoru s minimem herců, nečekal jsem zázraky. Caruso ale vyloženě nezklamal a film jako celek se mi docela líbil. Mix thrilleru a drama lehce koketující i s hororovým žánrem se první polovinu pozvolna rozjížděl, ale vyloženě nenudil. Letmé seznámení s hlavní hrdinkou, jejími dětmi, drogově závislým ex-přítelem a jeho kamarádem pedofilem a šlo se na věc. Atmosféra začala houstnout především díky bezmoci matky a tím, co se odehrávalo za dveřmi.    Divák si musel vystačit hlavně s vedenými dialogy, emocemi a náznaky hrozícího nebezpečí. Míra násilí tu moc velká nebyla, ale takový šroubovák zabodnutý v ruce, nebo podpálená ruka taky vystačili k tomu, abyste hlavní hrdince začali fandit. Pár zvratů by se tu našlo, no do jaké míry byli povedené – to musí posoudit každý zvlášť. V závěru tohoto příběhu se lehce přitvrdilo, což jsem samozřejmě kvitoval s povděkem.    Rainey Qualley sice kvalit své matky herečky Andie MacDowell nedosahuje, ale za svůj výkon se určitě stydět nemusela. Sice mi zrovna dvakrát sympatická nebyla, ale roli zoufalé matky zvládla slušně a mě asi nejvíc mrzelo, že tu Vincent Gallo nedostal o něco více prostoru. Protože právě na něj jsem se těšil nejvíc. 50% ()

Miseet 

všechny recenze uživatele

Tento snímek na mě fungoval hrozně dramaticky. Ze začátku jsem si říkala, že nic moc, že nápad je vcelku nudný a film mi nemá co nového nabídnout. Ale pak jsem se z čista jasna nechala vcucnout do děje, a musím říct, že psycho atmosféra celého snímku vydržela po celou dobu. To mi bylo velice sympatické. ()

Reklama

Omnibus 

všechny recenze uživatele

"Čistá jsem a čistá budu... fakáč dělám na pobudu!" Brano zavírá samo aneb odvykačka v odmašťovně přináší nejen nový život, prý stejně blbý a zoufale prázdný jako kdysi, před prvním šlehnutím (říkal pedofil Sammy), ale i blbé vedlejší účinky, chronický zádveřismus, čili smůlu být vždy na té špatné straně dveří. Kvízová otázka za deset sjetých bludišťáků: Do kolika dveří celkem se Jess i ostatní dobývali? Bohužel, já jí moc nefandil. Klasická prokrastinátorka (místo dlabání četba Bible), odulé rty a nepřítomné pohledy fetky. Jestli takto vypadá čistá máma, tak já jsem perníkový táta. Zaujal „homemade pedogril“, recept na pečenou prasečí tlapičku i přesdveřní výchova dcery k samostatnosti. Vadil mi flegmatismus v prekérní situaci. Zaúkolovala dcerku a měla hotovo. Posedávala, polehávala, popř. si pletla špajz s komunitním kolečkem v léčebně: "Jako matka jsem zklamala." Jen občas, aby se neřeklo, zob a ťuk do podlahy. Btw, fakt blbé místo, to jí poradil kdo?! Zaplaťpánbů za nalezený recept na marmeládu, protože jako horník by se neuživila. A jako datel už vůbec ne! ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Ne, nebudu řešit že za produkcí stojí konzervy z žurnalistický žumpy Daily Wire. Tenhle film není nic jinýho než scenáristickej brak o tom, kterak je ženská zavřená ve špajzu. Nulová invence, nulový napětí, nulová odlišnost oproti Hollywoodu, vůči němuž se debílci z Daily Wire tak vymezují...... ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Matka s dvoma deťmi zostáva po príchode svojho násilníckeho manžela, ktorý je závislý na drogách, uzatvorená v špajzi, z ktorej sa nedokáže dostať von. Napriek bezradnej situácii je ale odhodlaná ochrániť svojich potomkov za každú cenu. - “We entered the entertainment space in order to deliver a message to Hollywood: You no longer have a monopoly,” Shapiro said. Aj keď Shut In Hollywood žiadnym spôsobom nezasiahne, som nesmierne rád, že niečo takéto vzniklo. A ten monopol Hollywoodu sa vďaka woke kultúre pomaly ale isto rozpadá. Joe Rogan, Elon Musk, The Daily Wire, UFC, NELK, The Babylon Bee a mnoho ďalších ''krajne pravicových'' osobností a spoločností s virálnym dosahom začalo konečne spolupracovať a ukazovať, že v jednote je sila, len treba posunúť bokom všetky nezhody. Shut In je vystavaný hlavne na hereckom výkone Rainey Qualley, ktorá odtiahla celý film sama a velmi sa jej darilo. Velmi príjemné je aj celkové vyznenie filmu, hlavne záver, ktorý mi ako pravému sedliakovi vyčaril úsmev na tvári. Pevne verím, že budú aj ďalšie projekty od The Daily Wire aspoň na takejto úrovni, to by ale myslím Dallas Sonnier mal zabezpečiť, keďže je podpísaný pod tie najväčšie indie pecky posledných rokov, a to nie len z hororového žánru. ()

Galerie (22)

Zajímavosti (3)

  • Natáčelo se v Tennessee na místech Nashville (hlavní město) a Watertown. Natáčení začalo v srpnu 2021. (noelcoward73)

Reklama

Reklama