Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Armády tyranské moci si brousí zuby na mírumilovnou kolonii na okraji galaxie a jedinou nadějí na přežití jejích obyvatel se stane tajemná cizinka. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (558)

mm13 

všechny recenze uživatele

Keď čakáte vedro hovien a nakoniec ich v ňom dostanete v hoci len čiastočne zriedenej podobe, tak ste tomu aj celkom rád a ani vám to nepríde až také strašné. (nič pozitívnejšie na tento velikášsky, k divákovi neúctivý a na sebe samom sa chvíľami až vulgárne ukájajúci brak - bez náznaku talentu napísať a vyrozprávať - nevymyslím) ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Hlavní hrdinka sbírá tým, který by ochránil mírumilovné farmáře a postavil se tyranskému impériu. Tak trochu Sedm statečných zkřížených se Star Wars. No a proč vlastně ne? Že je to až příliš jednoduché mi nevadí. Ony totiž podobné filmy nejsou nikdy složité a platí to i pro neustále omílané SW. Že je tu zkopírované kdeco je mi také jedno. Vytvořit  do puntíku originální vesmírné universum dneska už asi ani nejde a Snyder to věděl a tudíž na to zcela správně rezignoval. Možná i proto jeho svět na mě častečně působil důvěrně známým dojmem. A to mě bavilo. Navíc pár fajn nápadů se tu najde. Tempo je možná místy příliš vláčné, ale i to je jeden z průvodních jevů Snyderova rukopisu, takže ani s tím nemám prooblém. No a co se akce týče, tak ta možná není tak kulervoucí, jak by člověk chtěl a některé slow motion momenty jsou občas trochu mimo, ale v zásadě jsem neměl nic proti. Navíc sekvence s pavoučicí byla boží. A nakonec to vyšlo i herecky. Boutellku žeru a její postavě se dá bez problémů fandit, Skreina ten parchant evidentně bavil a ostatní fungovali jako solidní stafáž. Výraznější výtka míří k závěru, který byl až moc sluníčkový a velká škoda je chybějící erko, ačkoliv to by snad měla režisérská verze napravit. Současné hodnocení (46%) vůbec nechápu. Ne poprvé mi připadá, jako by se hodnotilo podle nějakých notiček. No ale co už. Já se těším na další díl. 85% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zábavné Guilty Pleasure, kde si Snyder ukousl víc než chtěl, ale nemám s tím problém. Letos jsme pořádné Sci-Fi nedostali. Creator byla nezáživná nuda a tohle byť vykrádá spousta jiných filmů, tak mi to bylo sympatičtější než celé Star Wars, které nesnáším. Může za to i fakt, že mám slabost, když se ve filmech rekrutuje nějaký tým ( 7 statečných vibes!) + miluji Sofii Boutellu už od Kingsmanů a Charlie Hunham taky potěší. Nemilosrdný záporák Ed Skrein náckovského ražení mě bavil a zbytek postav, jsou docela OP postavičky, které mě zajímají. Škoda, že charakterový vývoj a interakce mezi němi je nulová ( chybí tu určitě i nějaké hlášky), ale to dokážu odpustit. Atmosféra a vizuál má nádech Warhammeru, což kvituji a akce není špatná. Fight ve stodole velmi fajn ( s Erkovým Ratingem si tam dokážu představit i slušné Gore). škoda, že Snyder nevydal erkovou verzi okamžitě, mohl být výsledný dojem lepší. Finále je trochu Meh, byť tam dojde na jeden menší zvrat, tak úplně nestrhne. Ve výsledku s tím filmem nemám problém, nenudil jsem se , ten svět mě zajímá, ale raději bych viděl sequel Armády Mrtvých než tohle. Škoda, že tu nepřidal více Monster-Pavoučice byla výborná. 6/10. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Mne ani nevadí priamočiarosť a predvídateľnosť. Hoci by som v tomto prípade ocenil, kebyže sa to neberie tak vážne. Čo mi ale bytostne vadí, je očividná snaha ukázať nejakú hĺbku ( v spore, v minulosti postáv, vo svete ktorí obývajú) pričom dostanete len plytkú mláku. Jediné, čo ma možno trošku upokojuje, je fakt, že toto je PG-13 verzia. A údajne má ešte tento rok prísť skutočná R - ková Snyderová verzia. Sám v rozhovoroch povedal, že toto bolo na zákazku Netflixu a jeho skutočná vízia je iná. Preto nechcem až tak veľmi odsudzovať. Ale chýba tu všetko. Od skutočných motivácií, uveriteľných charakterov a dokonca pôsobivých súbojov. Je to len taká príjemná vizuálna jednohubka, na ktorú sa rýchlo zabudne a ktorá nemá čím nadchnúť, možno len trošku naštve cringy dialógmi. Páčil sa mi ale Ray Fisher, ktorého postava rezonovala asi najviac. Každopádne decká do 10 rokov to budú mať asi radi. Inak je to na úrovni súčasných marveloviek. ()

Socrates 

všechny recenze uživatele

Master of slow motions Zack Snyder tomu zase jednou dal pěkně na prdel. Do svýho kouzelnýho filmovýho papiňáku naházel Star Wars, Marvelovky, Sedm statečných, hodně cukrový vaty a splácal z toho do každýho detailu velice neoriginální příběh. Tam nebyla snad jediná původní myšlenka. Ale zase, těch "ikonickejch" záběrů se zapadajícím sluncem v pozadí... těmi teda nešetřil! ()

Galerie (326)

Zajímavosti (6)

  • Děj tohoto snímku byl původně zasazen do světa Star Wars a mělo se jednat o pokračování Návratu Jediho (1983). Režisér Zack Snyder návrh scénáře dokonce předložil vedení Lucasfilmu, avšak veškerá jednání byla ukončena poté, co studio Lucasfilm odkoupila společnost Disney. Nakonec se Snyder rozhodl scénář přepsat a snímek Rebel Moon koncipovat jako nové, originální sci-fi. (fiLLthe3DD)
  • Natáčení započalo 18. dubna 2022 a trvalo až do listopadu téhož roku. Filmovalo se v Kalifornii, a to konkrétně v okrese Inyo County na místech jako Lone Pine nebo Santa Clarita. Filmaři též zavítali do parku Death Valley. (fiLLthe3DD)
  • Druhý plně digitálně natočený film Zacka Snydera po Armádě mrtvých (2021). Zbytek jeho filmů je natočen na 35mm nebo 65mm film. Důvodem je pravděpodobně spolupráce s Netflixem, který má dlouhodobě pravidlo natáčení na 4K. (KGBelik)

Související novinky

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

Proč Lucasfilm zamítl Star Wars od Snydera?

05.07.2023

Koncem roku uvede na Netflixu režisér Zack Snyder (Muž z oceli, Watchmen) svoji novou epickou sci-fi Rebel Moon, respektive její první část. Dvoudílná sága ale bude údajně jenom začátkem, už nyní… (více)

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

Snyderovo obří sci-fi dostane eRkové verze

24.03.2023

Režisér Zack Snyder plánuje pro svoji obří fanouškovskou základnu koncem dubna třídenní speciální událost, na které promítne svoji komiksovou trilogii Muž z oceli, Batman vs. Superman a Liga… (více)

Reklama

Reklama