Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (307)

slord 

všechny recenze uživatele

Príjemný film, ktorý občas až priveľmi hrá na city. Tá premisa je celkom ohraná, nič extra nové neponúka, ale vlastne v tom čo chce robiť funguje na jednotku. Tom Hanks je neprekvapivo super a jeho nevrlého bručouna si užijete. Milá a dojemná vec, ktorá nie je ničím prevratná a vybočujúca, ale čas s ňou strávený vôbec neľutujem. 7/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Silně mě mrzí, že jsem neviděl švédský originál, protože jsem kromě Oskara asi ještě nenarazil na americký remake, který by u mě překonal původní snímek. Do komfortní pohody mě nedostalo ani obsazení Toma Hankse, protože jsem už poněkud přesycen jeho spasitelských rolí. Naštěstí se hbitě ukázalo, že si budu s jeho protivným seniorem v mnoha ohledech rozumět, takže jsem na něj už krátce po začátku hleděl se sympatiemi, které u mě vzbudil, a nemohl jsem se ubránit myšlenkám na Volný pád. Postupem času se můj příjemný pocit vytrácel, protože se ve scénáři začaly vyskytovat mnou neoblíbené klišoidy a patosoidy v množství větším než malém, a celá nadějně rozjetá záležitost pro mě postupně stále více ztrácela glanc. Do reality mě definitivně vrátila postava Malcolma, díky níž se mi opět dostalo ujištění, že v současné (bohužel, už nejen americké) filmové tvorbě už nejde ani tak o kvalitní scénář, režii a herecké výkony jako spíš o propagaci módní politiky. Mně prostě vždycky vadilo a bude vadit, kdy je mi opakovaně něco cpáno takhle na sílu. No, a proto se žádné nadšení nekonalo, přestože film nepovažuji za ztrátu času. Asi si radši seženu knihu. / Poučení: Já vím, že je Jarek Nohavica v současnosti zlý vyvrhel (což je mi při poslechu jeho písniček zcela u kloaky), kdyby ale Otto znal slova Černé jámy, asi by se divil. ()

Reklama

Aljak 

všechny recenze uživatele

Tom Hanks je väčšinou záruka kvality, takže som rád, že prišiel ďalší nový film s touto hviezdou. Už od začiatku som mal taký deja vu pocit, akoby som také niečo podobné už videl. A potom mi to v hlave bliklo: En man som heter Ove (z roku 2015) - originál, ktorý bol natočený podľa rovnakej knižnej predlohy Fredrika Backmana. Nedá mi neporovnať, a musím uznať, že švédsky originál sa mi páčil predsa len o kus viac (dialógy mali svojský severský dôvtip, nebolo tam toľko pátosu, a aj herci mi viac pasovali ku charakteru postáv). Ale aj Forsterov "Otto" mal čosi do seba a uznávam, že to bolo natočené naozaj pekne a keby nevidím originál, asi by som bol z toho oveľa viac unesený. Každopádne, americká verzia bola fajn, Hanks nesklamal a rozhodne to stojí za to. 4* ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

Je to iné, než Švédsky originál? Bez pochýb. Veď to by nebolo kokotkov z Ameriky, aby do filmu nejebali témy, aktuálne polarizujúce spoločnosť, ako genderov či nikdy neutíchajúce otázky okolo odlišnosti kultúr. Je Švédsky originál lepší? Bez pochýb, o tom ani nediskutujme. Je však Otto v podaní starého Hanksa zlým filmom? Určite nie, to by bola krivda. Keď sa človeku podarí odosobniť od tých sračiek, poníme to už ako fakt, ktorý bude súčasťou snáď každého filmového či seriálového námetu, nemyslím, že bude ako fanúšik obyčajných filmov - vyslovene nespokojný. ()

Blackhand47 

všechny recenze uživatele

Starý a nerudný Otto si přeje po smrti manželky sám ukončit svůj život, ale jako by mu to osud nedovolil. Pokaždé, když se o to pokouší, něco se stane a Otto to musí dát do pořádku, čímž pomáhá stále více lidem kolem sebe. Film je velmi solidním mixem dramatu a komedie, kdy popotahovalo a slzelo snad celé kino. Lidský příběh vás určitě zasáhne u srdce a pokud jste se potýkali se sebevražednými myšlenkami nebo jste se i o něco pokusili (jako já sám), myslím, že to na vás zapůsobí ještě víc. Předlohu ani švédskou verzi filmu neznám, ale Hanks spolu s ostatními se s tím poprali parádně a dokázali to skvěle přenést do amerického prostředí. Scéna s vlakem, kdy mladí tragickou scénu natáčí, než aby něco sami udělali, byla až strašlivě realistická. Škoda, že tak málo lidi dnes ochotně podá pomocnou ruku. Hodnocení: 80 % ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Na začátku roku 2022 si společnost Sony Pictures předplatila práva na film za přibližně 60 milionů amerických dolarů na evropském filmovém trhu. (Posheidon)
  • Mladý Otto je hrán hercem Trumanem Hanksem, což je skutečný syn herce Toma Hankse (starší Otto). (Puxina)
  • Natáčení začalo v Pittsburghu v Pensylvánii v únoru 2022 a skončilo v květnu 2022. (Posheidon)

Reklama

Reklama