Reklama

Reklama

Muž jménem Otto

  • USA A Man Called Otto (více)
Trailer 1

Film, jehož předlohou je celosvětový knižní bestseller „Muž jménem Ove“, vypráví příběh mrzouta Otta Andresona (Tom Hanks), který po ztrátě manželky ztratí smysl života. Otto je připraven všechno ukončit, ale plány mu naruší mladá živá rodina, která se nastěhuje do sousedního domu. Otto se tak seznámí s Marisol, která ho vyzve vidět věci jinak, a vznikne tak neočekávané přátelství, které mu změní život. Dojemný a vtipný příběh o lásce, ztrátě a životě ukazuje, že rodinu lze najít na nejneočekávanějších místech. (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (304)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Hned jak se o snímku prvně doslechl, jsem neměl pochybností o tom, že to bude dobrý film. A jak jsem byl rád, že se takovému celku dokonce podařila předčít všechna má očekávání! Zahořklý Tom Hanks, agresivně reagující na jakékoli podněty svého okolí, byl ve své roli fenomenální a v mnoha momentech dokonce velmi připomínal nezapomenutelného Clinta Eastwooda z Gran Torina. Ať už je to jakkoli, i toto dílo má snad vše, co si na dobrém filmu tak cením. Příběh je dostatečně poutavý, hodnoty jednotlivých postav se zajímavě posouvají a vyvíjejí, celé je to přirozeně vtipné a přitom je to natolik vážné, až celá řada scén dokáže diváka mimořádně dojmout, někoho snad i rozbrečet. 90% PS: Takový konec pravděpodobně každý předem očekával, to však celkové kvality nijak nesráží. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Přiznám se, že sem čekal něco míň vážnýho, víc komediálního, a míň ambiciozního. To by ovšem na režisérský židli nesměl sedět Marc Forster, a předloha by nesměla bejt severská, konkrétně švédská. Ovšem jinak veskrze perfektně zahraná podívaná, která sice víc než lepší průměr neznamená, ale koukat se na to dá. 60%. ()

Reklama

vydumnica 

všechny recenze uživatele

Pred pár rokmi, vlastne nie až tak dávno, som videla v kine švédsky film Muž menom Ove. Vtedy som o ňom napísala, že to bol ten najkrajší švédsky film, aký som videla. Zaradil sa medzi moje najobľúbenejšie filmy a hneď som si pozháňala aj knihu. Tento remake so zmeneným menom na Otto som chcela vidieť asi len preto, lebo do hlavnej úlohy obsadili Toma Hanksa, jedného z mojich najobľúbenejších hercov. Nemala som priveľké očakávania, remaky sú väčšinou zbytočné, obzvlášť keď ako aj v tomto prípade, originál je dokonalý. Našťastie aj Muž menom Otto sa vydaril. Rovnako ako náš hlavný hrdina s veľkým srdcom, aj tento film má srdce, je ľudský, silný, dojemný a vtipný. Tom Hanks ako aj pre mňa neznáma Treviño super. Len málo chýba do piatej hviezdičky. [Coffee & Cake KINO WORMS]. ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Nie veľmi pre mňa. Chronického samovraha stále niekto zachraňuje, samozrejme aj transgenderový teenager, a nakoniec aj tak to dopadne ako to dopadne. S originálnou verziou nemôžem porovnať, nevidel som. A po tomto ani neuvidím. Film účelovo orientovaný na veľké vzdychy od dojatia a ľútosti a propagovanie svojej gender agendy. Toto údajne v origináli vôbec nebolo. ()

Hismael 

všechny recenze uživatele

Pokud by se tam někde hledala chyba, tak snad jen v různých náhodných situacích vrstvených na sebe. Zase se tam nacpalo jak je v dnešní době zvykem téma genderu, ale pracuje se s ním poměrně dobře, i když v určité chvíli to může působit jen jako propagace LGBT. Všechny tyto věci jsou ale proti dokonalé kombinaci vtipných a dojemných scén prakticky bezvýznamné. Především v těch, kde se probírá smutný životní úděl, jdou všechny pomyslné výtky stranou. Tom Hanks se do role Otta skvěle hodí a to, že se film převážně odehrává v jedné čtvrti, mu vůbec nedělá problém, aby emocionálně a vůbec vším dalším, mohl skvěle fungovat. ()

Galerie (16)

Zajímavosti (7)

  • Film vychází z knižní předlohy, švédského knižní bestselleru „Muž jménem Ove“ („En man som heter Ove“), kterou v roce 2012 jako svou prvotinu napsal spisovatel Fredrik Backman. (Posheidon)
  • Otto (Tom Hanks) popíjí z termosky značky Stanley v nejznámějším provedení zelené kladívkové barvy. Tato značka se pyšní zárukou 25 let. Taková termoska už přežila pád ze 4 000 stop z letadla, shořela ve vrtulníku, byla přejeta traktorem a dokonce zastavila pro jejího uživatele smrtící kulku. Vždy ale dále plnila svoji funkci. (JoeHahn)
  • Když se chce Otto (Tom Hanks) oběsit, tak si odkopne nízký stolek, který se převalí na bok a zůstane na rozložených novinách. V dalším zaběru na celou místnost tento stolek vůbec není, aby se v následujícím blízkém záběru na Otta zase vrátil na místo. (Muffino)

Reklama

Reklama