Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Jedenáctiletý Dominik je u vytržení, když na turnaji století v Naganu naši poráží Kanadu a míří do finále. Přestože i on je trochu outsider, rozhodne se koupit hokejku a s kamarády hrát hokej, jak to jen jde. Hlavně s tenisákem na plácku za domem. Sestaví tým a plánují si zahrát svůj vlastní velký zápas proti klukům z vedlejší vesnice. Vedle toho chce Dominik vyhrát i srdce, úsměv a pusu od Katky ze třídy. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (171)

Aljak 

všechny recenze uživatele

Aj keď po dejovej stránke nie je tento film žiadne terno, má v sebe neuveriteľnú dávku nostalgie. V čase českého triumfu v Nagane som mal 10 rokov, takže to bol zhruba vek Dominika a jeho rovesníkov. Tento film bol pre mňa obrovským nostalgickým závanom, a to čo prežíval Dominik, som prežíval aj ja, takže o to väčší záber mal na mňa tento film. Hokejbal s tenisákom bol u nás na dvore medzi panelákmi takmer každodennou činnosťou, takže mnoho toho "podprahového" humoru som o to viac precítil. Každopádne, dejovo bol tento film značne predvídateľný, každému snáď bolo jasné, ako to napokon skončí. Ale nevadí, v tomto prípade mi ten happy end vôbec neprekážal. 4* ()

Prochy38 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že v roce 1998 jsme byl právě v 5. třídě, kdy neexistovalo nic než hokejové kartičky, všechny kšiltovky jsem měl zničené na Vánoce dostal luxusní retro vyrážečku a jako třešnička přišlo NAGANO, přesně vím, o čem film byl. Sympatičtí herci, super myšlenka. Hokej bylo všechno a i pro to možná * nadhodnocuji, už jen z té nostalgie. Ale i tak jde o lehký nadprůměr. Rodinná příjemná záležitost. ()

Reklama

Morholt 

všechny recenze uživatele

Naganská nostalgie zafungovala tak, jak měla a Pánkovi se navíc podařilo filmu vtisknout ducha nesmrtelných dětských filmů jako byli Páni kluci. No ne že by se ke kvalitám starých klasik nějak výrazně přiblížil, ale ten nádech tu je a to mi vlastně stačí. Fajn to bylo i co do castingu a musím říct, že dětští herci se vedle osvědčených jmen neztratili. Naopak parta výrostků, s nimiž hlavní hrdinové měří síly, se zrovna nevyvedla a motiv domácího násilí mi přišel naprosto zbytečný a do celkového konceptu se nehodil. I s tím Haškem se to tady dalo zařídit elegantněji. Takže za mě je to fajn, ale jen si tak říkám, jestli ta cílovka, kterou jsou především děti, zrovna tohle ocení. 70% ()

NitroXcz 

všechny recenze uživatele

Že by? Je fajn, že se Češi pouštějí do takového stylu filmaření, ale bez hereckých výkonů to nejde. Je vidět, že Dan Pánek s režií teprve začíná, ale jako jeden z jeho prvních celovečeráků to není špatný. Jen prostě naučit děti hrát a má vyhráno (a pohrát si s dialogy) jediný kdo to tak nějak zachraňoval byl Hynek Čermák. Některé zápletky by bylo dobré rozvést víc, nebo je nedávat vůbec. S kamerou či tempem při zápase jsem problém neměl. Hrozně se mi líbily záběry z pohledu hokejky nebo gólmana. Podtrženo sečteno, je to film na který se za pár let rád podívám až ho budou dávat na ČT2. ()

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Stačilo by napsat, že je to příjemný film pro děti a mládež. Už to vypadalo, že přes skvělou tradici se u nás takové filmy přestaly točit. Jedním z důvodů může být i to, co ukazuje i tento snímek, tedy problém s dětskými herci. Zkrátka chybí režiséři, kteří by dokázali kvalitně s neherci pracovat, tedy přesněji vůbec pracovat s herci. Obsazení dospělých rolí není nikterak špatné, v roli maminky je ta lepší z Issových, v roli dědečka horší z Brousků. Že špatně zahraje Hašek, to se dalo předpokládat. U Brouska je to trošku větší ostuda, ale vzhledem k tomu, že takto afektovaně se v jiných rolích neprojevuje, přičítám to na vrub Pánka. Z dětských herců stojí za zmínku pouze pokračovatel Holého a Kotka Brenton, který je přirozený a naprosto uvěřitelný. Z uctivé vzdálenosti mu na záda dýchá Johana Racková, ostatní dětští herci nepředvádí nic zajímavého. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (13)

  • Film měl premiéru 22. února 2023, tedy přesně 25 let od památného hokejového finále Zimních olympijských her 1998, které se konalo 22. února 1998. (MikeCool)

Reklama

Reklama