Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (245)

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Hodně příjemné překvapení. Trošku jsem to i mohl očekávat, vždyť Richet natočil třeba skvělého Veřejného nepřítele č.1. Butlerovi role zase jednou sedla jako ulitá a k ruce má i charismatického, pro mě neznámého černocha, který ve druhé půlce ukáže, že zde nebude jen na ozdobu. Takže vážení přátelé, Butler nic rozhodně nebalí. Stále na to ještě má a je dobře, že tohlo Letadlo vůbec vzniklo. Za mě se jedná o poctivou práci. 70% ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Letadlo nouzově přistane (CGI efekty přistání příšerný) na ostrově, který je ovládán povstalci. No, Gerald Butler se musí zachovat jako Rambo a dát do záchrany svých pasažérů úplně všechno. Průměrný, akční film, který jede podle zajeté šablony alá devadesátý léta. Neurazí to, ale ani nenadchne. Btw, fandil jsem zadrženému, upocenému černochovi, ten to nakonec celý zaslouženě vyhrál a nebýt jeho, moc daleko by tentokrát Butlérek nedošel. ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Pohledné akční béčko se vším všudy.  Svou naivitou a spasitelským komplexem Butlerova superhera dokáže v některých chvílích i vykouzlit úsměv od ucha k uchu a po tomhle jsem si jistej, že Gerard by se bez problémů uchytil i v Bollywoodu, na taneček tu de facto taky došlo. Scénu s jeho sebeobětováním se  při záchraně rukojmích (Je to jediná možnost, já se jim musím vzdát a tak odvrátím jejich pozornost  - Ale to už neuvidíte svou rodinu... Vím, ale co oni a jejich rodiny!) si budu pamatovat a bavit se jí ještě hodně dlouho.  Akce je to však  jinak čistá jako křišťál a furt se něco děje, čili jako fanoušek žánru nemohu říct ani popel a kvituju i přes menší rozpočet slušně zvládnutý scény s letadlem.  A příště tedy prosím Titanic 2: Next generation....  Čtyři, ale pravítkovým nedoporučuju. ()

Lacike 

všechny recenze uživatele

Nenechajte sa odradiť tým, že tam hrá Butler a že je to béčko. Má to sakra ďaleko k Seagalovkám alebo posledným Willisovkám. Je to taký dobrodružno-katastrofický mix o jednom lietadle, ktoré neustále niekam padá a potom vzlieta a tak dookola. Dôjde aj na ohrozenie miestnymi gorilami a prestrelky nimi, ale akcie tu veľa nie je a je len takým bonusom naviac. Ale zato je špičková. Pri bitke cítite každú ranu a spolu s hlavným hrdinom lapáte po dychu, aby ste toho hnusného bastarda premohli. Pri solídne natočených prestrelkách si zase dal záležať zvukár, takže majú poriadne grády a scéna so sniperkou je rovnako úchvatná ako v štvrtom Rambovi. Takisto sa vydarili postavy. Jak tak akurát, aby nám na nich záležalo, načrtnutí pasažieri, tak super hlavné duo:  hrdinský kapitán a jeho rozporuplný pomocník, ktorý nakoniec dôjde k šťastnému vykúpeniu. Potešili aj scény z centrály s ráznym Tony Goldwynom. Nie je tu žiadna postava, ktorá by diváka srala alebo rozhodnutie nad ktorým by krútil hlavou. Je to tak akurát vyvážený mix medzi uveriteľnosťou a zábavným nadnesením a to všetko v nepodfinancovanom technickom prevedení. Jak staré dobré pecky z 90tych rokov. Keby tam bolo viac akcie, tak dám plný počet. 8/10. ()

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Docela fajn, ale je škoda že se film dost drží při zemi. Butler a Colter sou fajn a docela to i táhnou, ale čekal sem že to bude víc napínavější a nebo že to ke konci, bude jako čvrtý Rambo. Takhle je ve filmu spousta scén zbytečných a na nějakou tu divočinu, tam skoro neni místo. Nejvíc se mi líbila ta jediná bitka, byla surová a Butler při ní působil lidsky a né jako ve zbytku svých filmů. Je taky fajn, že Butler pro tuhle roli shodil svoji váhu a nevypadá tak robustně. Zbytek akčních scén sou spíše takové průměrné a kdyby se od začátku jela vybíjená v džungli, tak by bylo i lepší, takhle se řeší nezajímavé věci okolo. A je to spíš na pohodu. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)

Reklama

Reklama