Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (245)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobrá připomínka žánru, který kraloval od 70. do 90. let. Čistá béčková akce musí potěšit všechny, co na podobných filmech vyrůstali. Přímočaré dobrodružství má několik napínavých scén, které mají šťávu. Letadlo, střet se samozvaným vládcem ostrova, ale třeba i jen přepadení v prázdné budově. Kapitán sice udělá osudovou chybu, kdy si myslí, že je nedotknutelný a cenný, ale tohle není drama s tragickým koncem. Tedy on cenný je, ale úplně jinak, než si myslel... V kině by asi počítačové efekty nebyly nic moc, ale takhle úplně stačily. Dobré byly blbky na začátku, co se chtěly fotit s odsouzencem, a komunikace s dispečerkou...no, to vážně naštve. Ani neukázali, jestli dostala padáka, nebo padák. ()

Kudly4 

všechny recenze uživatele

Letadlo nouzově přistane (CGI efekty přistání příšerný) na ostrově, který je ovládán povstalci. No, Gerald Butler se musí zachovat jako Rambo a dát do záchrany svých pasažérů úplně všechno. Průměrný, akční film, který jede podle zajeté šablony alá devadesátý léta. Neurazí to, ale ani nenadchne. Btw, fandil jsem zadrženému, upocenému černochovi, ten to nakonec celý zaslouženě vyhrál a nebýt jeho, moc daleko by tentokrát Butlérek nedošel. ()

Reklama

Marze 

všechny recenze uživatele

Standartní akční adrenalin pumpující dobrodružství s Gerardem Buttlerem v kokpitu. Milovníci thrillerů bez kritického myšlení to budou považovat za zábavný let. Je to ve stylu devadesátek. Popcornová zábava bez viditelného pocitu, že už jsme to někde viděli. Jsou tu vyrovnané všechny přísady akce, krev, střílení a heroismus. ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Gerard Butler má pořád to krásné chlapácké charisma a dostal mě hned od začátku, omotal si mě kolem prstu a já musím přiznat, že mi bušilo srdce jak o závod, když ty vymletý palice stříleli rukojmí a on tam chtěl běžet mezi ně, naštěstí ho rozumnější zatčený zvládnul zadržet.. Příběh o neplánovaném přistání na jakémsi ostrově, kde není vláda, úřady, policie, je skvělý drsný akčňák, odsýpá to, furt se něco děje a houstnoucí napětí příjemně šimrá.. Co by se dalo vytknout, shovívavě odpouštím, jsem na vlně.. ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Přesně tento typ snímků sedí Gerardovi Butlerovi naprosto dokonale. Plane je totiž sympatickým akčním béčkem, které se ve své podstatě nebere vůbec vážně, přičemž jediným jeho cílem je diváka v rámci svých limitovaných možností královsky pobavit. Musím tedy konstatovat, že přesně to se tvůrcům vážně povedlo, jelikož na akční stránku se velmi dobře kouká, záporáci jsou správně přepáleně zlí a Gerard je zde klasický nezničitelný hrdina. Plane je zkrátka přesně ten film, od kterého nic moc nečekáte a on se Vám ve finále velmi bohatě odmění. Skvělá práce! „If you have New Year's Eve Plans, I just canceled them.“ ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)

Reklama

Reklama