Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (245)

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Ach, mňam-mňam! Toto som potreboval ako sviňa škrabkanie. Rozkošný staromódny priamočiary testosterónový polobéčkový a znesiteľne blbý akčný náklad - ani som nevedel, že je ešte niekto schopný čosi takéto vyprodukovať. Bál som sa, že to bude len ďalšia "lietadlovka", ale je to hlavne džungľovka, krásne to odsýpa, Butler si ide svoje (a bohato to stačí), sympaťák Colter mu zdatne sekunduje, má to ňuňu scénu s puckou, šťavnatú finálnu prestrelku (ako sa volá tá priebojná veľkokalibrová ostreľovačka, čo prederaví džíp i zopár Filipíncov za ním ako papier?) a vôbec žiadne hady. No neber to! Spokojných 7/10, len tak hvizdne. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Velký bílý macho muž s ještě větším černým macho mužem, za pomoci dalších tří velkých macho mužů (bílého, černého a žlutého), zachraňují bílé, černé i žluté pasažéry zříceného letadla, unesené odpornými žlutohnědými hajzlíky. Nevzpomínám si, kdy jsem naposledy viděl tak skvělý akčňák. Oldschoolový, mozkovýplachový, takřka bezchybný. A navíc ještě obohacený o vynikající složku katastrofickou, pasáž s nouzovým přistáním letadla je myslím lepší, než jakákoliv jiná pasáž o nouzovém přistání letadla, jakou jsem ve filmu dosud viděl. Vysoce nadprůměrná je pak i akční složka, zvlášť práce s palicí velkého černého macho muže se mi tuze líbila. Nebo když žlutý macho muž kosil žlutohnědé hajzlíky průbojnými střelami skrz auto, to jsem taky žral. A patos se drží na vcelku snesitelné úrovni, takže v návalu momentálního kvalitního diváckého uspokojení nemám problém zaokrouhlit nahoru. Jen by mě zajímalo, jak a kam se velký černý macho muž plánoval dostat z ostrova Jolo, ale to už by byla jiná pohádka. ()

Reklama

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Stárnoucí Gerard Butler má pořád to krásné chlapácké charisma a dostal mě hned od začátku, omotal si mě kolem prstu a já musím přiznat, že mi bušilo srdce jak o závod, když ty vymletý palice stříleli rukojmí a on tam chtěl běžet mezi ně, naštěstí ho rozumnější zatčený zvládnul zadržet.. Příběh o neplánovaném přistání na jakémsi ostrově, kde není vláda, úřady, policie, je skvělý drsný akčňák, odsýpá to, furt se něco děje a houstnoucí napětí příjemně šimrá.. Co by se dalo vytknout, shovívavě odpouštím, jsem na vlně.. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nenáročný akčňák jako ze starých časů nic více nic méně na druhou strnu účel to splňuje dostatečně. Letadlo letí do Singapuru po cestě ho zasáhne blesk (nic o vyhnutí tam není sami tak říkají, že jich zasáhl blesk) a přistane kdesi ve Filipínách na ostrově ovládaném povstalci (zhruba 20 lidí na více nebyly peníze). Armáda tam pro ně nechce  tak tam stát domluví  4 žoldáky a ti všichni společně s Butlerem a jedním černochem je vystřílí. Jinak v češtině to vyšlo pod názvem Mayday.  60 procent ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jako vždy si po necelým půlroce připomínám tenhle kousek. K Richetovi mám poměrně vřelej diváckej vztah, stejně jako k Butlerovi. Oproti premiéře jsem do toho šel jako akční divák, kterej v současný době má silnou abstinenci, a to nejenom v akčním žánru, ale i v žánrech tomu podobných. Film je to vlastně poměrně uspokující, sice podobnejch bitek, jako v tý zbořenině mohlo bejt víc, ale nakonec proč ne. Dobrý. Ta odstřelovačka dělá vždycinky tak pěknou paseku. Radost pohledět. 80%. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Během bouřky nebo turbulence kapitán rozhodně neleze z bezpečí kokpitu, aby šel zkontrolovat cestující, to není jeho práce. Zaprvé se může zranit, ale hlavně v takto extrémní situaci se má hlavně věnovat pilotování. (PROCESOR)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama