Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (245)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě velmi dobrá připomínka žánru, který kraloval od 70. do 90. let. Čistá béčková akce musí potěšit všechny, co na podobných filmech vyrůstali. Přímočaré dobrodružství má několik napínavých scén, které mají šťávu. Letadlo, střet se samozvaným vládcem ostrova, ale třeba i jen přepadení v prázdné budově. Kapitán sice udělá osudovou chybu, kdy si myslí, že je nedotknutelný a cenný, ale tohle není drama s tragickým koncem. Tedy on cenný je, ale úplně jinak, než si myslel... V kině by asi počítačové efekty nebyly nic moc, ale takhle úplně stačily. Dobré byly blbky na začátku, co se chtěly fotit s odsouzencem, a komunikace s dispečerkou...no, to vážně naštve. Ani neukázali, jestli dostala padáka, nebo padák. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

"Plane" ma príjemne prekvapil. Ani neviem čo som od filmu reálne čakal, no dočkal som sa podľa mňa solídneho akčného thrilleru, ktorý mal v sebe dostatok napätia, dobrú akciu, veľmi dobré výkony v podaní Butlera a Coltera a nakoniec ešte jednu z najlepších smrtí zloducha, akú som videl na filmovom plátne. To treba vidieť... stojí to za to a pôsobí to ako obrovské zadosťučinenie. Vo výsledku je to celkom jednoduchý príbeh, no som rád, že sa dokáže vyhýbať tradičným blbostiam, ktoré by z toho spravili viac TV projekt. Postavy pôsobia celkom uveriteľne, chceme vidieť ako sa kapitánovi podarí zachrániť cestujúcich a rovnako dialógy majú dobrú chuť a šarm. Nezaobíde sa to bez pár momentov, ktoré pôsobia trošku pritiahnuto za vlasy, no myslím si, že ak ľudia tolerovali absolútne šialenstvá v "Saw 3D" tak tomuto filmu tých pár klasických zakopnutí odpustia. Vo výsledku som rád, že som film videl, dopadol skutočne nad očakávania a tak nejako dúfam, že sa takýchto thrillerov dočkám viac. Hodnotenie: A- ()

Reklama

sir-dave 

všechny recenze uživatele

Poctivá Butlerovka musí potěšit všechny, kteří si jdou pro přímočarou guilty pleasure akční oddychovku. Gerard umí určitě líp, hodnocení mírně nadhodnocené, Ctihodný občan je víc propracovaný, Pády Domů více velkolepější, ale tohle v rámci žánrovky nezklame, zvlášť když si to pustíte v letadle při čekání přeletu. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Nenáročný akčňák jako ze starých časů nic více nic méně na druhou strnu účel to splňuje dostatečně. Letadlo letí do Singapuru po cestě ho zasáhne blesk (nic o vyhnutí tam není sami tak říkají, že jich zasáhl blesk) a přistane kdesi ve Filipínách na ostrově ovládaném povstalci (zhruba 20 lidí na více nebyly peníze). Armáda tam pro ně nechce  tak tam stát domluví  4 žoldáky a ti všichni společně s Butlerem a jedním černochem je vystřílí. Jinak v češtině to vyšlo pod názvem Mayday.  60 procent ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[80%] Asi nic vyloženě originálního, ale děsně zábavný film. Prostě poctivý napínavý thriller, který může působit ve finále trochu jako Mission Impossible, ale proč ne? První půle snímku se jeví jako klasický katastrofický film, který se později zvrtne v napínák, kde se nakonec vyskytne několik solidních přestřelek. Ani mi nepřišlo, že bych zde viděl něco nelogického. Butler mě po delší době překvapil, ty jeho poslední filmy jsem vůbec nedával; ne, jen kvůli nízkému hodnocení, ale podle inf uživatelů na CSFD apod. Zde mu role nebojácného a hrdinného pilota letadla sedla jak ulitá. Celkově je film fajn, takže by si z něho někteří viz Willis, Cage apod měli vzít příklad! Možná bych si přál, aby byl tento film delší a možná dějem a scénářem víc rozvinutější, ale to bych chtěl asi moc. Další vidění si někdy ještě určitě dám. Skvělá práce! ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Natáčanie filmu prebiehalo v Portoriku počas leta 2021. (Real Tom Hardy)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)

Reklama

Reklama