Reklama

Reklama

Mayday

  • USA Plane (více)
Trailer 1

Pilot Brodie Torrance je během bouře nucen přistát se svým letadlem na válkou zničeném ostrově na Filipínách. Brodie musí dostat cestující do bezpečí a vyřešit riskantní situaci, protože ho pronásledují nebezpeční povstalci. (HBO Max)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (246)

PROCESOR 

všechny recenze uživatele

Tak jsem k tomu přistupoval, jako k akčnímu béčku a dostal jsem minimálně céčko. Člověk nemusí být hned z oboru, aby viděl do očí bijící kraviny, které se kupily celý film a čím déle snímek trval, tím  jich bylo stále více, to jde potom hodnocení rychle dolů, protože co máte, jako hodnotit? Ty herecký výkony či co. Za mě zklamání. ()

bourec 

všechny recenze uživatele

Tak jako vždy si po necelým půlroce připomínám tenhle kousek. K Richetovi mám poměrně vřelej diváckej vztah, stejně jako k Butlerovi. Oproti premiéře jsem do toho šel jako akční divák, kterej v současný době má silnou abstinenci, a to nejenom v akčním žánru, ale i v žánrech tomu podobných. Film je to vlastně poměrně uspokující, sice podobnejch bitek, jako v tý zbořenině mohlo bejt víc, ale nakonec proč ne. Dobrý. Ta odstřelovačka dělá vždycinky tak pěknou paseku. Radost pohledět. 80%. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Čekal jsem spíše další podprůměrný film, ale musím uznat, že francouzský režisér Richet tomu dal správný říz (jeho 2 filmy o Veřejném nepříteli číslo 1 jsou přímo exkluzivním materiálem). Gerard Butler si odvedl své, roli odhodlaného pilota jsem mu věřil v zásadě bez problémů. Jinak mě na filmu zaujalo exotické prostředí džungle v Indonésii (to se moc v celovečerácích neobjevuje). A též nekompromisní akce, jež se s ničím a nikým nemaže. Dojde tedy na jednu super bitku v rozpadlém baráku a pár přímo luxusních přestřelek (ta Barretka na konci? paráda :D). Na závěr si pro nás film přichystá poctivě vygradované uzavření příběhu. Jsem spokojen. Jen teda s tím zpracováním nouzového přistání si mohli dát více práce, CGI dost haprovalo. Za mě 7/10 ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Staromódní akční šleha, která spoléhá na zajímavý, byť béčkový, scénář a šikovného režiséra. Ritchet má řemeslo v ruce a Buttler s Colterem mu bez problémů kryjou záda. Pobíhání v džungli a kontaktní krvavé bitky korunuje závěrečná přestřelka s luxusním ostřelováním, kdy přes auto zasažení Filipínci poodletí o dobré tři metry. Paráda! ()

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Film neustále drží v napätí, stále sa niečo deje. Ale tie lietadlové sekvencie boli oveľa lepšie než strieľanie v džungli. Akcia výborná, príbeh bez nejakej väčšej hĺbky a samozrejme sú tu situácie, ktoré s realitou asi nemali veľa spoločného, hlavne situácie vo vzduchu. No a nebolo to ani celkovo dotiahnuté - životná okolnosť ohľadne obvineného vraha nedovysvetlená. Každopádne svoj cieľ pobaviť film splnil. ()

Galerie (24)

Zajímavosti (5)

  • Štúdio chcelo pre film iný názov, ale Gerard Butler (Brodie Torrance) trval na jednoduchosti názvu. (belinko)
  • Jednoho z kontraktorů vyslaných na záchranu cestujících hraje Pete Scobell, bývalý příslušník US Navy Seals. Dalšího z kontraktorů hraje Remi Adeleke, taktéž bývalý příslušník US Navy Seals. (Chilip)
  • Kapitán civilního dopravního letadla ve skutečnosti nevítá v uličce pasažéry, to je práce vedoucí kabiny. Kapitán by měl být už zamčený v kokpitu a připravovat se s druhým pilotem na let, provádět kontrolu systémů a jiné. Obzvláště po 11. září 2001, kdy se změnily bezpečnostní předpisy, a dokonce i když jeden z nich jde na toaletu, tak se druhý musí zamknout. Kontakt s cestujícími je minimalizován. (PROCESOR)

Reklama

Reklama