Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Chow (CHOW YUN-FAT) se snaží žít slušným životem - jak to jen u vyhazovače v bangkokském nočním klubu jde. Jeho přítel je ale v průšvihu: má dluh u lichváře, u kterého se dlužit opravdu nevyplácí. Aby ho Chow z problému vysekal, naplánuje s místními mafiány přepadení kamionu s pašovanou municí. Ale při akci se má stát jedna věc, o které Chow neví - má při ní zemřít. Boj o život a čas odplaty nadchází... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (70)

Pecival 

všechny recenze uživatele

Od filmu, který se jmenuje v Angličtině Full Contact bych si představoval více než dva souboje (ikdyž poměrně slušné) a pár přestřelek. Snaha o drsnou krimi atmosféru podsvětí se imho příliš nepovedla takže ve výsledku poměrně nudná záležitost a i Chow Yun-Fat mě nechával poměrně klidným. Možná mám radši HK zběsilé akce co se neberou příliš vážně, než takto temně pojaté kousky, těžko říct...ale k dobru je určitě nutno přičíst, že se autoři nebáli krve a občas to slušně zachlístá :) ()

Paldini 

všechny recenze uživatele

Ono, nic světoborného tenhle film není. Takže proč jsem dal čtyři hvězdičky? Za předposlední přestřelku ve filmu. Není to žádný déšť kulek jako ve filmech JOHNA WOO , právě naopak, jednotliví aktéři přestřelky se snaží mířit a při každém výstřelu kamera kopíruje let kulky. Vypadá to fantasticky. ()

Reklama

StanislachKo 

všechny recenze uživatele

Brilantné! BRILANTNÉ! Aj keď je vysoko pravdepodobné, že hodnotenie znížim, keď sa zo mňa vyplaví zbytkový adrenalín... Ale teraz to cítim päťhviezdovo! Yuna-tlouštíka Chowa som vždy mal rád, ale v tomto filme aj viac krát otvorí papulu (a zväčša za účelom vypustenia nejakej hlášky). A navyše pôsobí strašne sympaticky (akože chalaň zo zoznamky) a nepoužíva žiadne bojové umenie, nie je ani hora svalov, ale čestne prehlasujem, že ho považujem za najväčšiu východnú akčnú hviezdu vôbec! Jemu stačí kvér s trojmetrovou hlavňou a ostatné sa pri ňom vždy nejak automaticky dostaví. Inak podstatne menej vystrielaných nábojníc ako napr. v Johnových filmoch, avšak tých pár je vystrielaných "inteligentnejšie". Bohužiaľ to je zároveň aj to vôbec najinteligentnejšie na celom filme. Ostatní herci príšerne pehrávajú (so štetkou na čele), príbeh klasický - revange a "tento krát je to osobní!", ale musím tiež upozorniť, že ide o celkom mimo šablónovitú dejovú líniu (v porovnaní s americkými obdobami, u aziatov mám za to, že šablóna nie je). Toto bola čistá zábava! Podľa môjho gusta! ()

Douglas 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv úcta Ringo Lama k francouzské kriminálce drsné školy sedmdesátých let vykrystalizovala do nejčistší podoby ve filmu City on Fire, v "revange story" Full Contact využívá mnohem více žánrových než osudových prvků. Zpočátku klasické schéma zrady a následné pomsty ale v hongkongských reáliích ztrácí svou přímočarost a je komplikováno vzájemnými emocionálními vazbami hrdinů (přátelství, láska, respekt k padouchovi). Full Contact je tak příběh o pomstě, který zdánlivě naplňuje klasické schéma "revange subžánru", ale ve skutečnosti pracuje s naší žánrovou pamětí a na poslední chvíli nabídne jiné východisko, než bychom čekali... ačkoliv se po chvíli do známých kolejí opět vrátí. Z toho vyplývá i značná dávka sebeironie a nadsázky, okořeněná občas i hongkongsky praštěným humorem (zdrojem žertů je i padouchova homosexualita) a zlehčováním situací slovními vtípky. Film pracuje především s charismatem ústředního představitele - Chow Yun-Fata, který tentokrát nevytváří zcela nový model hrdiny (jako v City on Fire), ale úspěšně parafrázuje svého drsňáka z Wooových snímků (jen si místo vyplivování párátka olizuje palec). ()

Dexter1 

všechny recenze uživatele

Fat proste nie je bitkár ale strelec. A za pokusy o dáku "choregrafiu musím dať hviezdičku dole. Samozrejme sa v tej hviezdičke vezie aj postava nymfomanky, ktorá mi neuveriteľne liezla na nervy. Film má zopár krásnych záberov a aj brutálnych prestrelok, ale tie kecy, ktoré spomaľovali celý dej si mohli odpustiť. ()

Galerie (12)

Reklama

Reklama