Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (208)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To pravé hororové vlastne ani nepríde, ale blížime sa k tomu tak v druhej polovici, kedy niektoré scénky sú celkom fajn. Ale príde to až také detinské, miestami groteskné, no nenudí a nepotrebuje k cieľu "zaujať" hektolitre krvi. Každopádne náš Kostlivec nestraší viac než kostlivec v skrini akéhokoľvek slovenského politika. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Viete čo je vtipné na tom, keď píšete komentáre k filmom o niekoľko mesiacov neskôr po tom ako ste ich videli? Je zaujímavé zistiť, že niekedy ľudská myseľ je schopná veľa vecí absolútne vytesniť. A nejako sa mi kompletne podarilo vyhodiť z hlavy spomienku, že som tento film reálne aj videl. Musel som si doslova opäť pozrieť trailer na to, aby som si spomenul, o čom to vlastne bolo. No je treba uznať, že po filme ako "Evil Dead Rise" nebola moc šanca, aby "The Boogeyman" nejakým spôsobom výraznejšie ostal v pamäti. Pretože atmosférou sú oba filmy na úplne inom leveli. Tento bohužiaľ je na tom horšie. Postavy sú zabudnuteľné, strašenia nie sú veľmi originálne a jediné, čo si úprimne vybavujem je záver, kedy sa rozhodli naše postavy svojmu strašidlu postaviť. A rovnako aj Marin Ireland, ktorá dala svoju rolu skvele. Ale celá tá atmosféra s veľkou dávkou sviečok a snahou udržať sa v svetle bolo niečo, čo som si bol schopný vybaviť a vďaka tomu nie je film úplne zabudnuteľný. Každopádne je to dôkaz, že ma výraznejšie nezasiahol. Ani v pozitívnom ani negatívnom. Proste film, ktorý existuje. Hodnotenie: C ()

Reklama

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

hororová jednohubka postavená na těch nejzákladnějších klišé (smrt rodiče, druhý rodič lékař/psycholog. dítě kterému se nevěří, bubák využívající smutku/slabosti), která ale neurazí a dá se bez větších problémů vydržet. Bát se sice divák úplně nebude, nicméně scény kde se lehce straší mají minimálně ze začátku celkem fajn atmosféru. Je každopádně škoda, že většina z nich byla opět propálená v trailerech a dojem z nich je tak poloviční. Finále je standard, který nemá čím překvapit, ale ani vyloženě nezklame, což se nakonec dá říct o celém Boogeymanovi...60% ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Já se obecně držím názoru, že je velké umění vytvořit nadprůměrně kvalitní adaptaci podle předlohy Stephena Kinga. A ve většině případů to dopádá právě asi nějak jako v případě The Boogeymana: průměrně. Herecky je to přijatelné, atmosféra celkem šlape, příběh je opravdu opravdu jednoduchý, možná až moc. Proto vás tam nemá v podstatě co překvapit. Jedná se zde akorát o funkčnost, což z řemeslného hlediska lze potvrdit a jinak je to pak už jen o tom, jak rychle se vám tenhle kousek vypaří z hlavy. U mě to šlo upřímně poměrně rychle, takže tak. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je moc fajn. Intenzivní, atmosférická. Krátká povídka Stephena Kinga se vyškrábala až na stříbrné plátno a představuje nám rodinku, která se vzpamatovává z tragické smrti matky. Táta i dvě dcery truchlí po svém, zatímco u otce psychologa zaklepe zoufalý pacient hledající pomoc, který dost věrohodně hovoří o záhadných úmrtích vlastních dětí. Než se terapeut nadechne, muž spáchá v jeho domě sebevraždu, ovšem zanechá po sobě nepříjemný dáreček. Ač jsem první minuty chválil, nakonec je z toho klasická bubákovina. Slušná, ale často utopená ve tmě… A mnohé tak zbytečně vyšumí do ztracena. Holt nic originálního, ovšem není to jen o „aktuálním“ Boogeymanovi: divák už je z posledních opakujících se hororových let celkově unavený. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama