Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 11

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 11

Recenze (208)

TroiMae 

všechny recenze uživatele

Jak vytrhnout velrybě stoličku a tatínka dostat do polepšovny. Jako povídka do Creepshow - Plíživý děs by to bylo skvělé, byť na Kingův „Prám“ to nemá. Ale na celý film to je zbytečné. Navíc celé téma je mnohem lépe zpracováno v románu Kinga, který byl u luxusně adaptován jako seriál: Outsider. Chci vrátit z kina třetinu vstupného, protože třetinu filmu jsem měl zavřené oči. Mám rád horory, ale pokud je to celé založené jen na lekačkách, tak to je jako s pálivým jídlem. Trocha to okoření, ale hodně znamená, že to jídlo pak nemá žádnou vlastní chuť. ()

castor 

všechny recenze uživatele

První půlhodina je moc fajn. Intenzivní, atmosférická. Krátká povídka Stephena Kinga se vyškrábala až na stříbrné plátno a představuje nám rodinku, která se vzpamatovává z tragické smrti matky. Táta i dvě dcery truchlí po svém, zatímco u otce psychologa zaklepe zoufalý pacient hledající pomoc, který dost věrohodně hovoří o záhadných úmrtích vlastních dětí. Než se terapeut nadechne, muž spáchá v jeho domě sebevraždu, ovšem zanechá po sobě nepříjemný dáreček. Ač jsem první minuty chválil, nakonec je z toho klasická bubákovina. Slušná, ale často utopená ve tmě… A mnohé tak zbytečně vyšumí do ztracena. Holt nic originálního, ovšem není to jen o „aktuálním“ Boogeymanovi: divák už je z posledních opakujících se hororových let celkově unavený. ()

Reklama

DJ Rocco iNc 

všechny recenze uživatele

Každý má svojho strašiaka, s ktorým sa musí vysporiadať. Je to určite boj, ktorý človek buď vyhrá alebo tomu podľahne. A ešte, ak vás terorizuje aj skutočný boogyman, máte čo robiť, aby ste ostali nažive. Takto celé by som to asi zhrnul. Väčšina príbehov Stephena Kinga má prevažne psychologický podtext, kde sa hlavné postavy musia vyrovnať alebo sa vyrovnávajú s reálnymi problémami, rovnako ako aj v tomto filme. Ja osobne som spokojný. Niekedy je lepší horor aj ten, ktorý má aj hlbokú myšlienku. ()

Omnibus 

všechny recenze uživatele

Přišel, viděl, visel... Boogeymanův posel.“ Konečně svěží závan do zatuchlé hororové komory! A který šikula z ní vymetl pavouky i s kostlivcem? Nové hororové koště Rob Savage, kterému ještě teče krvavé mlíko po bradě. TEMNÉ OKÉNKO: [][] Za dveřmi cosi ťape, poráží to nábytek a chrchlá jako dobytek. Co nám to tam straší? Kdepak Boogeyman, motá se tam jen csfd bubák Psychor, ale toho už nikdo nebere vážně. Kdepak Boogeyman, to jen celé rodině straší ve věži. Po traumatu ze smrti maminky není divu. A přece je to Boogeyman! Pere se tam s cizím pánem. [][] Jo jo, takový psychologův home office je výborný nápad. Narušení pacienti vám pak courají po baráku, hledají cestu k dětem do pokojíčku, věší se před nimi v komoře a způsobují jim tak kumulaci traumat, což je, z lékařského hlediska, velmi zajímavý studijní materiál. Čtyřikrát strašidelně zaskřípu zuby, o vytržený a ze žaludku na niti vytažený zub. Btw, neměl by někdo z filmového štábu zajít do komory a odříznout tam Davida Dastmalchiana? Nějak už mu fialoví jazyk. ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nic převratného jsem neočekával a nic převratného jsem nedostal. Hodně průměrný film s kolísavým napětím, kde sice pár scén mělo grády - nejvíce asi útěk z domu před bubákem, ale jako celek to nefungovalo. Savage se rozhodl pro nejhorší možnou variantu - místo postupného strašení a budování mrazivé atmosféry vsadil na výstřely z děla a padající kastroly. Ne že bych zkraje párkrát nenadskočil, ale když na vás někdo za rohem vybafne, leknete se taky, že... A jak se lekačky vršily a očekával jsem jich víc a víc, stával jsem se vůči nim imunní. V titulcích je uvedeno, že film je na motivy povídky, což je svatá pravda. Povídka je výborná se šokujícím a zde logicky chybějícím závěrem a je pouze torzovitě včleněna do filmu. Oceňuji, že bubáka neukázali hned a že nechali tříbit divákovu fantazii, a tak možná na rozdíl od jiných jsem temné a nejednoznačné scény uvítal. Vizuál solidní. Nejlépe ze všech hrála Vivien Lyra Blairová, kdy jsem si vzpomněl na malou Carol Anne (Poltergeist 1982). Škoda promarněné šance, protože většina z nás má doma pod postelí, ve skříni či v komoře bubáka, a tak důvod ke strachu by byl. Každopádně v kině jsme byli tři, což v okresním městě na premiéře není moc, o to víc jsem si ale film, byť průměrný, užil. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)
  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno