Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (208)

tron 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že nemôžem dať 4*. Miestami je to fakt dobré. Ľakacie a strašidelné scény sú ľakacie a strašidelné napriek tomu, že čakáte, že sa každú chvíľu dostaví ľakačka a ona sa dostaví a vy sa napriek tomu zľaknete. Nápad so svietiacou guľou super, dal by som jej spin-off. V mnohom to pripomína Kruh a iné klasiky: nepríjemné, tiesnivé a sympaticky pomalé pátranie (a v rámci možností realistické, aj keď si uvedomujem istú naivitu tohto vyhlásenia) po obludnom nebezpečenstve s imidžom urban legendy. Prečo teda „len“ 3*? Herci sú fajn, ale minimálne v hlavnej ženskej úlohe som čakal „silnejšiu“ herečku. A to, že sú ostatní herci fajn, ešte neznamená, že postavy nemohli byť prepracovanejšie. Takisto si (inak „príjemne“ bezútešná) atmosféra koledovala o výraznejšie zatlačenie na pílu, čo sa týka zobrazenia „apokalyptickej“ štvrte (á la Barbar, Neutečieš alebo Muž v temnote). Finančný úspech každopádne vyzerá inak, rozpočet 35 miliónov, celosvetová tržba 23. ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když smícháte Zhasni a zemřeš (2016) (démon co se bojí světla) s Úsměv (2022) (úvodní scéna s psychiatrem kdy se pacient ´´zabije,, stejný konec s hořícím barákem)   ? Vznikne tohle i ten název je mimochodem divný  mělo to spíše být přeložené jako strašák než kostlivec si myslím jestli to teda King v té .povídce nemá pojmenované Kostlivec což nevím a zjišťovat nemíním.   Tak, že k psychiatrovi si dojde pokecat chlap co je asi obviněný ze smrtí svých 3 dětí (proč nesedí nevím a nikdo to nevysvětlí) psychiatrovi přijde divný tak zavolá policii chlápek odejde do jiné místnosti a ´´zabije se,, tím se nějaká entita nasaje na rodinu toho psychiatra a jde po jeho dcerách . Zbytek je klasické klišé otec jim nevěří pak uvěří první dcera  to vidí druhá dcera jí nevěří pak to vidí všichni  máme zde cáklou ženskou co si myslí, že co může zabít a střílí zde brokovnicí na počkání (tady je to asi nějaký jiný vesmír jelikož to policii nezajímá) a   máme konec. 2 hvězdy za vzhled kostlivce  a jedna navíc za film a tu malou holku. To hodnocení je úlet má to mít kolem 55 až 60 ne skoro 70. ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Tak se mi zdá, že se často opakuju, ale co mám hernajs k podobným otřepaným ba totálně provařeným šablonám furt dokola psát? Další tuctový a zapomenutelný rádoby horror o bubácích a dětičkách, jakých jsem už viděl ani nevím kolik. Dvacet? Třicet? Nuda k... uzoufání. Jistě, místy se hraje i na temnější, nedětskou notu. Ale komu jsou pak tedy podobné pseudohorrůrky určeny, když ne dětem? Maminám v domácnosti? Svíčkovým bábám? Narušeným jedincům, kteří mají strach ze tmy? Jděte se už s tímhle stereotypním horrorovým středoproudem bodnout. ()

TomX2 

všechny recenze uživatele

Poctivý a neurážlivý horor. Mínusom je slabé stupňovanie scén (bolo tu hneď niekoľko príležitostí natočiť fakticky poriadny jump scare, ale časovanie bolo príliš pozadu) a že občas hapruje logika, pričom druhá polovica je predsa len trošičku slabšia a niektoré veci si toho pýtajú trošku viac (akoby sa film bál vystrašiť a opatrne stál na mieste). Pozitívom je všetko ostatné - od strašiaka, cez hercov až po celkovú atmosféru a náladu filmu. Má to nápady, ktoré mi prišli veľmi milé a páčili sa mi (napríklad tá guľa + scéna s trhaním zubov + videohra) a v porovnaní s inými horormi tu postavy majú nejakú hĺbku, rozumiete im a záleží vám na nich. Nestáva sa to často, tu mi ale životné príbehy dvoch sestier boli veľmi sympatické a "príjemne" smutné. Páčilo sa mi to, v prvej polovici až tak, že sa to chvíli držalo na pozícii najlepšieho hororu, aký som za tento rok videl. Len v tej druhej to akosi neudržalo dobre nastavenú latku a bol tam citeľný prepad kvality. Čo je škoda. Ale aj tak si to zaslúži uspokojivé tri hviezdy. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Ve víru včerejšího svátku všech děsuplných jsem se konečně dokopal k restu tohoto léta a třebaže nejde o vůbec revoluční záležitost, kterou za pár měsíců zavane hustý prach času, v záplavě všech (nejen letošních) hororů je na co koukat. Ať už na skvělou práci s kamerou, světly a stíny, tak i s nastolováním atmošky, která v mých očích dlouho nebyla nikde tak napjatá. Jde o ryzí jednohubku, ale žánrově přesně takovou, která stačí na podzimní (pod)večer. A můj nejoblíbenější song od Elvise Presleyho v závěrečných titulcích si zaslouží vlastní shoutout. [viděno na Disney+ 1.11.2023] ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Film mal pôvodne vyjsť len na streamovacej platforme Hulu, ale po dobrých výsledkoch s testovacím publikom sa 20th Century Studios nakoniec rozhodli pre uvedenie v kinách. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama