Reklama

Reklama

Kostlivec

  • USA The Boogeyman (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Středoškolačka Sadie Harper a její mladší sestra Sawyer se vzpamatovávají z nedávné smrti své matky a od svého otce Willa, terapeuta, který se potýká s vlastní bolestí, se jim nedostává příliš podpory. Když se u nich doma nečekaně objeví zoufalý pacient hledající pomoc, zanechá za sebou děsivou nadpřirozenou bytost, která se přiživuje na rodinách a živí se utrpením svých obětí. (Falcon)

(více)

Videa (5)

Trailer 4

Recenze (204)

TheEvilTwin 

všechny recenze uživatele

Jen další úmorná, zbytečná, generická nuda bez jakékoli inovace, zábavného hororového prvku nebo špetky nadprůměrné kvality. Že já idiot jsem se nechal zlákat s vidinou kvalitního strašení a naivně jsem čekal zázrak. The Boogeyman je totiž tak prostý, že si jej už pozítří nebudu pamatovat. Strašidlo není strašidelné, jelikož v tak tmavém vizuálu nejde vidět ani když je na scéně samo (nekecám…) a lekačka se povedla jen jedna. Postavy jsou opět naprosto dementní a místo aby si v domě rozsvítily, běhají tam se svíčkou (???), hrdinně si to nakračují do temného sklepa a aby toho nebylo málo, tak zde máme opět šablonovitou hlavní teenku a otce, který se zdráhá ji uvěřit. Tyjo, tyhle stereotypní postavičky jsem viděl snad jen v ….1000 filmech? Atmosféra nulová, nápaditost v negativních hodnotách a zábavnost v ještě propastnějších číslech. Jak film plynul, moje hodnocení klesalo a Rob Savage může být rád vůbec za moji milosrdnou dvojku, protože tohle bylo tragické. A samotné “finále” (jestli se to tak dá nazvat) a způsob, jakým si poradí s monstrem, svou originalitou už jen završuje tenhle shitfest, který si říká horor a nutí mě smát se nad naivitou režiséra a pokládat si otázku, proč by tohle kur*a někdo chtěl vpustit do světa, natož tak do kin…. Nevěřil jsem, že budu někdy souhlasit se zdejším hororovým expertem Psychorem, ale pokud tomuhle někdo dá víc jak odbytou trojhvězdu, je to buďto zainteresovaná osoba, nebo prostě jen blb. ()

sedm.1 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv současné hororové tvorbě příliš neholduji, a to především kvůli omezující ratingové diktatuře, pocházející především ze strany ziskuchtivých studií, nepovolujících zobrazování prakticky jakéhokoliv explicitnějšího násilí, či krvavých efektů, závadně se podepisujících na ,,čistých a nezkažených´´ teenagerovských dušičkách, tak se i přesto sem tam objeví žánrová podívaná, která mě dokáže zaujmout a oslovit, a mezi takové snímky patří třeba právě The Boogeyman, kterému se to povedlo především díky opravdu až nezvykle velkému množství skutečně fungujících napínavých scén, které tvůrci na diváka chrlí prakticky nepřetržitě od první až do závěrečné minuty a díky čemuž celý film pak působí opravdu zábavně a svižně. Na druhou stranu ale bohužel zároveň Kostlivec disponuje i nemalým množstvím takových prvků, které mi nedovolují ohodnotit tento film více než průměrně. Když tedy pominu onu absenci krve a násilí, tak mezi tyto prvky musím zařadit především fakt nesympatické obsazení, na čele s herečkou v roli ústřední hrdinky, příliš přesvědčivé pak nepůsobí ale ani ostatní jednotlivé tuctové a nezajímavé postavy, dále úplně dobře nemohu ohodnotit ani atmosféru filmu, které chybí jakákoliv výraznost, a co se týče přímo zápletky, tak ta sice nenudí, ale opět doplácí především na to, že se vše točí převážně kolem dětí, takže je dost předvídatelná, a je jasné, že se divák příliš obětí nedočká a ani vývoj, respektive závěrečná pointa nepřinese nějaký šokující zvrat, kde by dostal happyend na prdel. Každopádně i přesto patří The Boogeyman v rámci toho, co současná hororová tvorba nabízí, k tomu určitě lepšímu, pořád je to ale dost málo na to, abych se nebál o budoucnost hororového žánru čím dál víc. ()

Reklama

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Co se stane, když smícháte Zhasni a zemřeš (2016) (démon co se bojí světla) s Úsměv (2022) (úvodní scéna s psychiatrem kdy se pacient ´´zabije,, stejný konec s hořícím barákem)   ? Vznikne tohle i ten název je mimochodem divný  mělo to spíše být přeložené jako strašák než kostlivec si myslím jestli to teda King v té .povídce nemá pojmenované Kostlivec což nevím a zjišťovat nemíním.   Tak, že k psychiatrovi si dojde pokecat chlap co je asi obviněný ze smrtí svých 3 dětí (proč nesedí nevím a nikdo to nevysvětlí) psychiatrovi přijde divný tak zavolá policii chlápek odejde do jiné místnosti a ´´zabije se,, tím se nějaká entita nasaje na rodinu toho psychiatra a jde po jeho dcerách . Zbytek je klasické klišé otec jim nevěří pak uvěří první dcera  to vidí druhá dcera jí nevěří pak to vidí všichni  máme zde cáklou ženskou co si myslí, že co může zabít a střílí zde brokovnicí na počkání (tady je to asi nějaký jiný vesmír jelikož to policii nezajímá) a   máme konec. 2 hvězdy za vzhled kostlivce  a jedna navíc za film a tu malou holku. To hodnocení je úlet má to mít kolem 55 až 60 ne skoro 70. ()

tron 

všechny recenze uživatele

Mrzí ma, že nemôžem dať 4*. Miestami je to fakt dobré. Ľakacie a strašidelné scény sú ľakacie a strašidelné napriek tomu, že čakáte, že sa každú chvíľu dostaví ľakačka a ona sa dostaví a vy sa napriek tomu zľaknete. Nápad so svietiacou guľou super, dal by som jej spin-off. V mnohom to pripomína Kruh a iné klasiky: nepríjemné, tiesnivé a sympaticky pomalé pátranie (a v rámci možností realistické, aj keď si uvedomujem istú naivitu tohto vyhlásenia) po obludnom nebezpečenstve s imidžom urban legendy. Prečo teda „len“ 3*? Herci sú fajn, ale minimálne v hlavnej ženskej úlohe som čakal „silnejšiu“ herečku. A to, že sú ostatní herci fajn, ešte neznamená, že postavy nemohli byť prepracovanejšie. Takisto si (inak „príjemne“ bezútešná) atmosféra koledovala o výraznejšie zatlačenie na pílu, čo sa týka zobrazenia „apokalyptickej“ štvrte (á la Barbar, Neutečieš alebo Muž v temnote). ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Po dlooooouhé době zase jednou sice sériový, ovšem poměrně vydařený kousek, jenž opět úsměvně irituje zdejší hororové exprdy a jiné esoterické nudofilní psychotiky, protože je svižný, zábavný, atmosférický, přímočarý, hezky bubavý a s docela povedeným strašhovadem. Kousek, který sice dost nepokrytě parazituje na výborném, a jak jinak než místními rozumbradáči a sračkofily krutě nedoceněném Darkness falls, avšak vzhledem k solidní exekuci a de fuckto svěží modernizaci výše zmíněného vše velkoryse odpouštím. A se starou, kulantní Štefanovou povídkou, tenkrát to ještě uměl, to má společná jen jména a v podstatě to na ni pouze autorsky navazuje. Tudíž je ten tasemnicový marketing s připisováním kreditů vypsanému a vyhořelému dědkovi veskrze nedůstojný. ()

Galerie (29)

Zajímavosti (5)

  • Niektoré scény boli také intenzívne, že sa museli po skúšobnom premietaní zmeniť. Publikum kričalo tak hlasno, že dôležité dialógy po scéne vytratili. Úpravy boli zmenené tak, aby sa po scénach vložila pauza a získal tým čas vypočuť si dialógy. (Arsenal83)
  • Film sa natáčal v New Orleans. Natáčacie obdobie trvalo od 21. februára do 13. apríla 2022. (Arsenal83)

Související novinky

Hugh Grant a horor od studia A24?

Hugh Grant a horor od studia A24?

11.06.2023

Scenáristům Scottu Beckovi a Bryanu Woodsovi se v roce 2018 podařilo výrazně prorazit díky úspěšnému a chválenému Tichému místu a letos poslali do kin nejen svůj společný režijní počin pod názvem 65,… (více)

Reklama

Reklama