Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V březnu 1991 skončila válka v Perském zálivu. Svérázný major zvláštních jednotek souhlasí, že bude spolupracovat na reportáži s úspěšnou reportérkou Adrianou Cruzovou. Mezitím seržant Barlow, zásobovač Vig a seržant Elgin objeví při odzbrojování zajatců u jednoho z nich mapu vedoucí k úkrytu, kam Saddám Husajn ukryl uloupené kuvajtské zlato. Gates chce mapu zabavit, ale pak se s trojicí dohodne, že se pro zlato vydají sami. Vojín Wogaman dostane za úkol odlákat reportérku a ostatní ráno vyrazí k bunkru, vzdálenému asi sedmdesát kilometrů. Ten je však prázdný. Saddámovi vojáci tvrdí, že zlato je ukryto jinde, při odjezdu si však Archie všimne pečlivě střežené studny. Je vchodem do krytu, plného elektroniky, zajatých kurdských rebelů a také hledaného zlata. Čtveřice vše naloží na zabavenou dodávku a chce odjet, když se stane svědky brutality iráckých vojáků. Rozhodnou se zajatým pomoci a po krátké přestřelce se pokusí uprchnout před přijíždějícím tankem. Zatímco se vůdce povstalců dohodne s Gatesem, že za část zlata Američanům pomůže, irácký velitel si vybíjí vztek mučením Barlowa, kterého zajal. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (310)

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Poněkud cynická tragikomedie s podtitulem "vytřískej pár zlatejch cihel z operace Pouštní bouře" v Clooneyho a Wahlbergově režii... Pro mě jeden z nejzábavnějších filmů s vojensko-akční tematikou, který zraje jako víno a navíc s postupujícím časem dostává další - dost hořké - podtóny. A soundtrack, to je špička! ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Russell cítí potřebu žehlit americký nacionalismus a proto formou mravního ponaučení ospravedlňuje svůj lid, echm. Piráti v Iráku v čele s Clooney-m se neskutečně snaží na svou dobu být IN a já nevím, jak to dopadlo (v daném roce), protože z 99 si pamatuju kulové, vždyť 2000 měl být konec světa, no ne?! Nevím no, tak 6-7/10 pravdu? nic moc jako. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Výstřely doznívají, slunce pálí o sto šest.. operace „Pouštní bouře“ skončila. Nechvalně známá válka „v přímém přenosu“ z Perského zálivu začíná coby humorná idylka a končí jako přímá žaloba celého konfliktu. Tihle vojáci ale mají leccos u zadku a právě ze stejných míst jednoho z nepřátel vytáhnou podezřele zajímavou mapu, která je má dovést ke zlatému tajemství. Tuhle čtyřčlennou bandu nakonec povede major Gates (dnes silně respektovaný George Clooney je ve vojenském k zulíbání) a mezi gardisty, šejky i místním obyvatelstvem to nejednou bude vřít. A šlohnout něco nebude zase tak horký; navíc onen důležitý orgán má tohle kvarteto na správném místě a ušlechtile pomůže několika nevinným obětem celého válečného konfliktu. Netriviálně vystavěný příběh jde rovnou k věci a doposud nepříliš prověřený režisér David O. Russell ordinuje v několika žánrech, nicméně jeho mutant nepostrádá nadhled, inteligentní humor i brutální násilí. Jeho doménou je kvalitní scénář, který zbytečně nemoralizuje, ale četněkrát ťukne na ožehavou notu. Dočkáme se endoskopie lidských útrob, vizuálních srandiček a.. netýrejte Michaela Jacksona!! ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Zajímavý film. Co je potěšující je herecký cástíng a přítomný humor, který tomuhle úletu sluší, co je však nepotěšující je poměrně nekvalitní technická stránka, kde i z hlediska vizuálu se není příliš na co koukat, všude prach a písek a působilo to na mne místy jako film z levnějšího kraje, naštěstí jsem se bavil nadprůměrně, tak čtverec přihodím, ale jen o chlup. 70% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

George Clooney, Mark Wahlberg a Ice Cube sa rozhodnú preskúmať miesto, kde by mali byť zlaté tehličky a po ceste ich stretne moc fajnové dobrodružstvo. Asi o tomto to v stručnosti je. A nie je to vôbec zlé. Zo začiatku to pôsobí ako vojnová komédia a ku koncu ako vojnový akčňák. David O. Russell výborne dokázal zvládnuť viac žánrov vo filme, ktoré sa cez seba pekne prelievajú a skvelé herecké obsadenie je rovnako fajn ako hláška Georga Clooneyho - Až tam vlítnem zbraně necháme zajištěné, oslepíme je silou amerického šarmu. 85% - 4* ()

Galerie (40)

Zajímavosti (24)

  • Původní název filmu byl Válečná kořist, později se změnil na Tři králové. (BloodMax)
  • V 91. minutě filmu, kdy Conrad (Spike Jonze) dostane zásah od iráckého vojáka do levého ramene, při dalším záběru, když ho položí na zem, je však vidět, jak se drží za rameno pravé a zastavuje krvácení. (bejkovec)

Související novinky

Bale trénuje Wahlberga

Bale trénuje Wahlberga

22.04.2009

V čempak asi? V klení asi těžko, Mark si vystačí sám (mrkněte třeba na Skrytou identitu, jak mu to jde). Pár hereckých lekcí by Bale Wahlbergovi dát mohl, ale to taky není správná odpověď. Půjde o...… (více)

Jessica Biel má v hlavě hřebík

Jessica Biel má v hlavě hřebík

08.11.2007

To není metafora, to je základní východisko politické satiry Nailed. Pokud máte zájem o jeden z nejšílenějších námětů roku, čtěte dál. Jessica si zahraje maloměstskou nymfomanku, která svede dělníka… (více)

Reklama

Reklama