Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

Zeebonk 

všechny recenze uživatele

Lokace, v kterých agent 007 sestřeluje helikoptéry a mlátí Rusáky byla doteď moje nejmenší starost. Zde mě však buranský kabátek Ameriky 70tých let dováděl k šílenství. Bond je přece elegance! Vytříbená auta, uhlazené chování, stylový arzenál... Diamonds Are Forever je ukázkový vrchol nevkusu. Nejdřív dvojice wtf zabijáků, pak podivný představitel Blofelda, vypasení koblihožrouti, natvrdlá Bondgirl a nakonec do toho tvůrci nacpou ještě nějaké sci-fi "konec světa" sračky. Co si pamatuju, tak se žádná Bondovka nevlekla tak jako tahle a to jsem si myslel, že mě po předminulé návštěvě Japonska víc nasrat nemůže. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejhorší bondovka z arzenálu pana Conneryho. Netušil jsem, že by to mohlo být tak nudné, jak to ve výsledku bylo. Po několika hodinách si nepamatuji o co tam šlo, natož, abych si to vybavil za pár dní či týdnů. Blofeld sice charismatický a cool, ale zabijáci Witt a Kidd? Tyhle dva bych nechal okamžitě zpopelnit a zakopat. Imho jsou to dvě nejotravnější a nejblbější postavy v celém příběhu (a to jejich samoúčelné přehrávání, no děs). A nejhorší je, že ani Sean to nezachraňuje. Stáří člověk nezastaví, ale to co se stalo jemu, to už je moc. A ke všemu z něj čiší jistá znuděnost, kdy jsem pocítil, že série potřebuje obměnu. Diamanty mě hodně zklamaly a prlměrné hodnocení je jen z úcty k 007 a Connerymu za odvedenou práci na Bondově světě. ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Byl jsem vyvenčit krysu a asi jsem trošku zabloudil." Bond měl vždycky styl, ale tentokrát se při šarmantním vylézání z potrubí opravdu překonal. Zato Bondgirl Tiffany nepatřila k Jamesovým nejlepším zářezům, ale potěšila mě svou vlasovou proměnlivostí a drzostí u čerpací stanice. Jinak mě samozřejmě zaujal slon hrající automaty, počátky aquazorbingu, ledabylá jízda na výtahu, honička v lunárním modulu či zabijáci Mr. Kidd a Mr. Wint. A taky se mi líbil tanec s Bambi a Thumper, i když já si tedy raději vybírám dámy s poněkud méně přítulnými stehny. ()

woody 

všechny recenze uživatele

7. bondovka - Poslední Conneryho oficiální Bond. Je už unavený a hlášky mu nejdou tak jako před 4 lety. Poslední film s padouchem Blofeldem. Pak už jej po soudní při s McClorym nesměli Broccoli a Saltzman použít. Charles Gray je nevýrazný a nedosahuje charizmatu svých předchůdců. Navíc není plešatý. A objevuje se kdo jiný než nejotrevnější Bondova holka Jill St. John. Na scénář profíka Maibauma skutečně slabota. Zamtečný začátek. Největší světový padouch aby byl tak lehce nalezen a zabit. A při opětovném setkání s vrahem své největší životní lásky naprosto žádné emoce. Stejně tak závěr. Ničící satelit řídí magnetofonová kazeta. Strašné hlouposti. Už to potřebovalo oživení. Zaujme snad jen sadistické duo Wint & Kidd. Mistrovští parchanti, kteří zastiňují většinu ve filmu. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Agent 007 na svém americkém turné asi hodně papal hamburgery, neboť se jeví mírně opluskaný a vůbec celkově působí unaveným dojmem přepracovaného geroje. Přidejte si nenápaditý scénář, těžkopádné akční sekvence a duo kašparů Wint a Kidd s vizáží dělníků chotěbuzské ocelárny a bez nějakého dlouhého pátrání se dostanete k důkazu, že diamanty jsou sice možná věčné, ovšem aura Conneryho jako nejlepšího Bonda nikoliv.. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Internetový server IGN.com ohodnotil tento film jako třetí nejhorší bondovku vůbec. (Colonist)
  • James Bond si půjčil vůz v autopůjčovně Hertz. (JohnSmith)

Reklama

Reklama