Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Drahé kameny jako nástroj k ovládnutí světa – to je případ hodný Jamese Bonda. Sean Connery v britském akčním filmu. Britský tajný agent James Bond konečně zabije svého úhlavního nepřítele, zločince mezinárodního formátu Blofelda. Šéf tajné služby M poté přeřadí Bonda na zdánlivě obyčejný případ pašování diamantů, které se těží v jižní Africe. Agent 007 odletí do Amsterdamu, kde se vydává za pašeráka Petera Frankse. Naváže kontakt s další pašeračkou, krásnou Tiffany Caseovou, od které má převzít obzvlášť velkou zásilku vzácných kamenů a dopravit ji do Spojených států. Zatím netuší, že všichni členové pašerácké sítě, kteří v poslední době přišli do kontaktu s diamanty, zemřeli rukou dvou zvrhlých zabijáků Kidda a Winta. Že diamanty putují do výzkumného střediska amerického milionáře Willarda Whytea, kde jsou použity k výrobě mimořádně výkonného laserového děla. A že pod Whyteovou identitou se skrývá sám Blofeld, jenž Bondův nedávný útok přežil... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer

Recenze (396)

genetique 

všechny recenze uživatele

#7 - Škoda, že Seana pri návrate k bondovkám nečakal aspoň taký kvalitný scenár ako kým ho nahradili. Vrátil do série síce opäť galantnosť a šarm, no je tu absolútny nedostatok špionážno-akčných častí a aj scenár celkovo neoplýva ničím zvláštnym. Okrem pár nápadov ako napríklad vonkajší hotelový výťah a labák v púšti. Čím však Connery prekvapil najviac bola jeho bacuľatejšia postava. Ale veď svoje si už ako agent odslúžil a preto už tu mi tak nie je ľúto, že ho poslali na odpočinok. 60%. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Mé první setkání se Seanem Connerym v roli Bonda a dopadlo to téměř tragicky. Velice zašmodrchaný a hlavně ze začátku i dost nezáživný příběh, do kterého mi dělalo velké potíže se dostat. Sean předvádí krásné mlátičky a zaujalo mě potrhlé duo zabijáků Mr. Kidd a Mr. Wint. PS: Určitě zde hraje jedna z nejmíně přitažlivých Bondgirl. 60% ()

Reklama

sud 

všechny recenze uživatele

Opět další zajímavá a dostatečně akční bondovka. Zdejší Blofeldův představitel je asi nejslabší ze všech jeho představitelů a Jill St. John jako bondgirl, u také byli lepší. Všechno zachraňuje duo Wint & Kidd a skvělý Sean Connery. Ostatně s Connerym není špatná bondovka žádná (ani "Nikdy neříkej nikdy"). ()

berg.12 

všechny recenze uživatele

Snadno zapamatovatelná Bondovka. Honička v měsíčním vozítku, kremace, potrubí, duo likvidátorů, jízda po dvou kolech... Tenhle Bond je totiž první, který se sestává převážně z takovýchto momentů. Scénu, kdi si v klidu vychutná sklenku skotské, v něm už nenajdete. Poprvé se tu objeví dohra a Bond vystupující snad nejdelší část filmu inkognito. Za obrovský klad považuju, že tenhle díl bezprostředně nenavazuje na předchozí omyl a konstatováním "byl jsem na dovolené" ho spíše neguje. I když ve středních letech a spíše s Bond-lady namísto Bond-girl, dost možná se právě Diamanty staly předobrazem oné pohádkové nesmrtelnosti a neomylnosti, která v dřívějších dílech nebyla ještě tak samozřejmá. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Connery se prostě vracet neměl. Takhle při prvním záběru na něj zažijete otřes, prostě to otřese jeho pozicí jednoho z nejlepších Bondů, a abych pravdu řekl, tento jeho návrat u mě ještě více posiluje pozici George Lazenbyho (protože ve srovnání s tímto Conneryho Bondem je Lazenby ještě větší sekáč, než by se v předcházející bondovce jevil). Společně s Connerym totiž jakoby zestrála a zeslábla i tahle bondovka, jako by ztratila dech a neměla už na to, čím dříve oslňovala. Je to prostě slabé. Sice je zde zajímavá (po všech stránkách) a tak trochu normální bondgirl (mou nejlepší bondgirl však vždy bude MoneyPenny, tedy ta, která ji hraje v těchto dílech), zajímavá honička v lunárním modulu a skvělé manželské lože coby akvárium (to bych bral), ale jinak nic moc, příběh nezajímavý, provedení neakční (Bondova rvačka ve výtahu je otřesná) a hlavně nevím, co si myslet jak o dvojci Wint a Kidd, tak o samotném Blofeldovi, ti jsou v průběhu celého filmu jaksi nejednoznační, chvíli dobří, chvíli ne. ()

Galerie (162)

Zajímavosti (42)

  • Film byl natočen v Nizozemsku, Francii, USA, Německu a Velké Británii. Natáčelo se od 5. dubna do 7. září 1971. (henrycruel)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno