Na trhu s diamanty vznikne podivná situace. Bondovi nezbývá než v Holandsku proniknout mezi pašeráky drahých kamenů a dostat se tak do blízkosti dvou mužů. Setkání s nimi však bylo doposud pro kohokoliv osudné. V Jihoafrické republice zabili zubaře, který kupoval kradené diamanty přímo od horníků, ale tím řetěz vražd nekončí. Také omráčený agent 007 se díky nim ocitne v rakvi. Zabijáci ho okamžitě pošlou v krematoriu do pece. Pro koho pracují? (oficiální text distributora)

(více)

Trailer

numi

První "bondovka", která nemá žádné výrazné mínusy. Na posedmé se to konečně povedlo, ale bohužel to se sebou přineslo i opačnou stranu mince - nic mimořádného se ve filmu neděje. Děj je roztahaný, místy nudný, akce je jako šafránu, po kterém ani pes neštěkne (jak já nesnáším bonmoty!) a návrat Conneryho je zabalen do trošku již méně atletického obalu. Holt, i mistr špiónů nám musel někdy začít stárnout. Film postrádá světlá místa - scény, které utkvějí v paměti. Jde prostě o další bondovku, která diváka neurazí, ale ani nenadchne. Začne, skončí a mezitím? Vata, vata a zase jen vata. [srpen 2006] ()

Aleee89

Moje asi pátá, možná šestá bondovka. Musím říct, že poté, co minulý týden dávali v televizi Thunderball, který se mi moc nelíbil, jsem do dalšího filmu ani neměla chuť, ale přesto jsem se na Diamanty podívala a dobře jsem udělala. Film se mi líbil mnohem více, Bond Seana Conneryho je skvělý, Bondgirl byla taky pěkná. Už se snažili i o větší akci, ale pořád se to nemůže rovnat novějším bratříčkům. Příběh mě taky nenudil, takže mě tato bondovka příjemně překvapila a potěšila, ale přesto přes sedmdesát procent nepůjdu. ()

Enšpígl

Kdyby v tomhle dobrodružství hrál Lazenby dal bych snad ještě o jednu hvězdičku méně. Ano, akce byla na solidní úrovni, ale od Bonda čekám trošku více. Především adekvátního soupeře ten tu sice byl , ale pouze jméno Blofeld super padouchá nedělá, že ?? Byl to spíše padouch pro tuhle boondovku, ale nebyl sám, i Bondgirl nic moc a samotný příběh se vlekl jak želva na procházce. Ovšem i díky zabijákům Wintovi a Kiddovi zůstane tato bondovka věčná, stejně jako diamanty a Sean Connery, který zakončil tímto příběhem své oficiální mise ve službách anglické královny. ()

Marigold

Příběhově trochu slabší Bondovka, ale přesto výtečná a zábavná jízda v neopakovatelném stylu Seana Conneryho, nejlepší nulanulasedmičky všech dob. Jeho násilnický šarm a neobyčejně sarkastický "british" humor ("Děkuji, pánové. Byl jsem vyvenčit krysu a trochu jsem zabloudil.") dělají z Diamantů místy takřka akční komedii. Blofield jako padouch není nic moc osvětového, ale svoje udělá, pár akčních scén je hodně dobrých (drsná bitka ve výtahu, honička v lunárním vozidle) a některé situace se nesmazatelně vryjí do paměti (kremační praktiky pohřebního ústavu Slumber). Takže krásné ženy, rychlé zbraně a proklatý hazard... Bylo (a bude) i lépe, ale to mi nebránilo si lesk Diamantů po letech vychutnat znovu. ()

sharky

Poněkud špatně pospojovaná splácanina, kterou ovšem důstojně drží nad vodou dva Blofeldové (jejich podobnost s postavou Handersona z Žiješ jenom dvakrát je neúmyslná a čistě náhodná:), diamatová megazbraň a především panové Kid a Wint, dva nejvtipnější zabijáci filmové historie...promiň Quentine;) ()

• Budova Willarda Whytea byl ve skutečnosti lasvegaský Hilton Hotel. (Colonist)
  • Lana Wood byla příliš nízká, a to i když byla na vysokých podpatcích. Aby se vešla do jednoho záběru se Seanem Connerym, musela stát na bedně. (henrycruel)
  • V jedné ze scén upadne měsíčnímu vozidlu, ve kterém prchá James Bond (Sean Connery), kolo. V dalších záběrech je ale vidět, že vozítko má kola všechny. (Stejšn)