Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Mladí outsideři Hunter a Kevin si myslí, že se můžou proslavit jedině díky metalu – úplně se mu oddat, vyhrát soutěž kapel a nechat se uctívat jako bohové. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (119)

Morholt 

všechny recenze uživatele

Klasická teenagerská komedie s outsidery, láskou a tak podobně, jejíž přidanou hodnotou by měl být metal. Tedy alespoň pro některé. Jenže člověk se neubrání srovnání s Heavy Trip, se kterým Metal Lords prohrávají na plné čáře. Vlastně je to jen takový slabší odvar. Neříkám, že se tu nenajde nic k zasmání a že by film vyloženě nudil. Skotská holka trpící záchvaty vzteku byla fajn, i ostatní herci měli něco do sebe a samozřejmě muzika je super. Ale prostě to nebylo ono. A nepomohlo ani camoe legend, jako jsou Rob Halford či Kirk Hammett. Průměr. 50% ()

ArsenalEagle 

všechny recenze uživatele

Hudební stránka filmu je skvělá a moje slabost pro cello a celkově klasické nástroje v rockové muzice si tuhle část opravdu užívala. Až teď se dívám, že za hudbou stojí Ramin Djawadi, to mnohé vysvětluje. A i když jsem viděl potenciál přiblížit se k legendárním Superbad, nemůžu říct, že se tak stalo. Bez muziky jde o klasickou teen komedii ze střední s pár výbornýma scénama, ale spoustou kliše a stokrát opakovaného schématu. Nakonec film pobavil a vážně dobře se poslouchal. ()

Reklama

mvukotic 

všechny recenze uživatele

Chýba tomu lepšia réžia a viac gulervúcich momentov. Naháňačka áut s riffmi od Judas Priest bola fajn, ale nestačila. Ináč väčšinou dosť ploché a nezáživné, akoby nechýbal iba rozpočet ale aj nápad na zaujímavejšie dialógy a interakcie postáv. V podstate je úplne nepochopiteľné a hlavne nevysvetlené ako sa vôbec Hunter a Kevin dali dokopy, keďže boli takí odlišní a vlastne ani ten metal ich vôbec nespájal. Oveľa "metalovejší" a zábavnejší boli Lords of Chaos s Rorym Culkinom, hoci často skôr nechcene. 5/10 ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Přibližně do první třetiny jsem si říkal, že Metaloví lordi jsou děs, ale pak jakoby zázrakem se film jako celek začal zlepšovat a začínal mě bavit. Když k tomu připočtu metalovou hudbu, přičemž skladby, které ve filmu zaznějí, značí, že tvůrci mají vkus a skvělé herecké výkony Jaedena Martella a Isis Hainsworth, tak se jedná o příjemnou teenkomedii, která se nejen dobře sleduje, ale i poslouchá. Jen přežít ten začátek. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Po dlhšom čase jedna pohodovka v produkcii Netflixu. Heavy metal-based film režiséra Petra Solleta čerpá inšpiráciu z viacerých snímok (napríklad by sa dali spomenúť Heavy Trip, The Rocker, prípadne vzdialene príbuzný School of Rock) a síce nápady nie sú nijako originálne, tak výsledný obal, v ktorom sú zabalené, nepôsobí zle. Vývoj charakteru hlavných postáv je klasický, bez nejakých prekvapení. Vizuálna premena Isis Hainsworth na „metal lady“ je cool. Cieľom tvorcov bolo zabaviť diváka a k tomu požiť klasické songy heavy metalu. Crossover violončela a elektrickej gitary pre pesničku War Pigs od Black Sabbath nemá chybu (najlepšie je to vidieť a počuť pred záverečnými titulkami). To snáď uzná aj ten, ktorému žáner heavy metal nie je blízky. __ Cameo štyroch známych predstaviteľov žánru heavy metal potešilo. __ P.S.: War Pigs od Black Sabbath je počuť z repárku aj počas písania tohto krátkeho hodnotenia filmu .;) Osobné hodnotenie: 76% (***) ()

Galerie (12)

Zajímavosti (6)

  • Ve filmu se ve vířivkové scéně v malých rolích objeví i opravdoví metaloví lordi – Scott Ian z Anthraxu, Tom Morello z Rage Against The Machine, Kirk Hammett z Metallicy a Rob Hallford z Juds Priest. (Sau)

Související novinky

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

Jason Momoa hrdinou Minecraftu

18.04.2022

Ano, čtete správně. Populární hra Minecraft se dočká svého vlastního filmového zpracování. Stát za ním bude studio Warner Bros., a snímek už má podle všeho v hledáčku i hlavní hvězdu. Měl by se jí… (více)

Reklama

Reklama