Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 3
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvůrci:

David DiGilio

Předloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrají:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 3

Recenze (98)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE CHYBA DOTLAČIT CHLAPA K NÁSILÍ, KDYŽ NÁSÍLÍ JE VĚC, JEJÍMUŽ ZDOKONALOVÁNÍ VĚNOVAL CELEJ ŽIVOT“…  Na začátku jsem zmatenej stejně jako James, takže jim ta hra „na čuráka“ funguje. Pak se z toho vyklube klasickej „revenge“ seroš o mariňákovi, kterej likviduje zbrojařskou lobby a jejich noshledy. Vobčas to je trochu věřte – nevěřte, ale má to spád a je komu fandit. Možná je ten konec zbytečně překvapivej, ale jde o slušný béčko, který má spád i zajímavý postavy.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.)  Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2018 napsal Jack Carr, neznám. 2.) Jsem na seznamu.  ///  Thx za titule „Stanislav Vodička a Kateřina Hámová“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Skeksis 

všechny recenze uživatele

Kill Bill na armádny spôsob. No asi tak málo uveriteľný ako Kill Bill, ktorý bol braný s nadhľadom a humorom, ale toto bolo predstrkované ako realita. Ale mne sa to pozeralo dobre, aj keď niektoré scény boli dlhé ako tri dni pred výplatou. Keby tam nebolo toľko zbytočných a otravných retrospektívnych scén s dcérou a ženou, dala by som aj štyri. ()

Reklama

kinderman 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho opakujících se flashbacků, otravných halucinací, scén v potemnělých interiérech a vážně se tvářícího Ch. Pratta. Plus za to, že jsem po celé tři epizody nepoznal Jaie Courtneyho (herce, kterého opravdu nemám rád) a že postava, kterou hraje Constance Wu, má pro našince legrační příjmení. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxem se těšil na dalšího Rájena nebo Rýčra a dostal Terminální hlíst NEJVYho SYSLA, plačtivého a nesympatického to jelimana, v jehož velící přítomnosti mu nejprve jakési hadrové hlavy vystřílejí megahustou a ultraprofesionální četu jako bandu amatérských debilů, ale když jde záhy o pomstu, je náhle schopen téměř sám a jen za pomoci zubů a nehtů vyhladit hned několik nejukrutnějších komand včetně téměř kompletního drogového kartelíku. Teď si asi říkáte, že dle výše uvedeného popisu to přece nemůže stát až tolik za hovno. A přeci stojí!  Těch deset minut jakž takž akce na díl je totiž naprosto utopeno v přitrouble vatěné, omšelé a mimořádně nezáživné konspirační historce o fujtajblovém kokotporátu s prsty až do nejvyšších míst Spojených sráčů a v nesmírně otravném, řádně žluklém patosu rodinných hovnot a přiteplených kamarádstvích z vojny. A když ta beztvará hnědá hmota ke vší té prudě navíc vyústila do mimořádně pičoidního konečníku, začal jsem pátrat po příčině, která mi zesatandarma sežrala osm hodin života. A ne, až tak za to nemohl zoufale nehrající Kryštof, kterého jeho nový kornatící tchán zjevně dokopal do fitka, kde z něj místo ztepilého svalovce udělal otylého páprdu s masitým xichtem, mátožně se celým tím neštěstím potácející s konstantním výrazem prasklého hemoroidu. Já kokot, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „bláhový“, jsem totiž předem nezaregistroval, že předlohou byl jeden z popsaných hajzlpapírů pana Cara! Měl jsem jednou nedopatřením to ponížení s jeho aliterární patotvorbou pro lopaty a solviny, dal jsem se skřípěním zubů cca sto stran a dál už číst nemohl, protože jsem zbytek „knihy“ poblil, a zmítal mnou tenkrát děsný strach, jestli jsem z toho náhodou nechytl rakovinu očí. Vymaštěná guma s pár třídami základky, která strašně chtěla být Forsajtem nebo Klensym, avšak dotáhla to akorát na neumětelského oligofrenika, jenž někde, patrně ke spokojenosti, přeblafl marketingově zdatného nakladatele. Oligofrenika s nesporným talentem rozmazávat hovna po papíře, velmi podobným kupříkladu některým našim orgánům, co tak přičinlivě ve výslužbě píčí ty nobelovsky aspirující skutečné policejní příběhy, aby měly holky v trafikách čím podkládat viklající se police. Čili vřele doporučuji vyhnout se všem formám toho mentálně atrofovaného teroru, audiovizuální i „literární“, a kdyby to třeba v někdy budoucnu zrepoval neméně nadaný Padesáticent, raději si vypíchněte uši. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že korektní názorová policie momentálně ovládá Hollywood a větší rozpočty, je fakt pohlazení na duši vidět něco tak toxicky chlapácký a sympaticky pravičácký. A nebyl jsem si jistý, ale krásně pohrdavý / pohoršený / moralistický kritiky typu "alpha male cry for help""unhinged right-wing fantasy" nebo "feels a bit like QAnon territory" mě nakonec přesvědčily to odkoukat, čehož nelituji (nic není horší než ztratit čas u seriálu). Pratt je překvapivě dobrý jako z poslední mise narušený Navy-SEAL veterán (nyní v podstatě terorista) co už nemá co víc ztratit a jde si tvrdě za pomstou, do té role přesvědčivě zmohutněl a má v malíku všechny cool taktický vojácký pohyby. Byť místy slabší a škoda odhalení úplně ve finále na lodi (zbytečný), tak v součtu filmařsky solidní, po stránce militantní akce uspokojivý, připomene věci jako Heat, First BloodCommando. Lekl jsem se sice hned v začátku, ale naštěstí to pak nekazí žádný otravný citace Bible a kecy o bohu :) 75% ()

Galerie (210)

Zajímavosti (7)

  • Reece (Chris Pratt) se bytné představí jako Roy Boehm. Jedná se o odkaz na veterána námořnictva Spojených států, který byl pověřen vytvořením prvních týmů Navy SEALs neboli Námořního, vzdušného a pozemního týmu Námořnictva Spojených států amerických. (HellFire)
  • Reece (Chris Pratt) před vyzrazením své pozice odvede pozornost SEAL týmu nahrávkou „Let's do this, Leeroy Jenkins!“, což je meme ze hry „World of Warcraft“. (HellFire)

Související novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (více)

Reklama

Reklama