Reklama

Reklama

Na seznamu smrti

(seriál)
  • USA The Terminal List
Trailer 1
USA, (2022–2023), 15 h 42 min (Minutáž: 51–65 min)

Tvůrci:

David DiGilio

Předloha:

Jack Carr (kniha)

Hudba:

Ruth Barrett

Hrají:

Chris Pratt, Constance Wu, Taylor Kitsch, Riley Keough, Arlo Mertz, Jeanne Tripplehorn, Patrick Schwarzenegger, LaMonica Garrett, Christina Vidal (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(16)

Obsahy(1)

Seriál Na seznamu smrti sleduje Jamese Reece (Chris Pratt) potom, co jeho četa Navy SEALs během riskantní tajné mise padne do léčky. Reece se vrátí domů k rodině s rozpornými vzpomínkami na tuto událost a vyrovnává se s pocity viny. Když však vyjdou najevo nové skutečnosti, Reece zjistí, že po něm jdou temné síly a ohrožují nejen jeho život, ale i životy těch, které miluje. (Prime Video)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (98)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Amazon pokračuje v chlapských drsných military akčních sériích a po Jack Ryanovi a Reacherovi přichází Terminal List s Chrissem Prattem v hlavní roli, kde se na režii podílel i Antoine Fuqua a pro mne je tohle ze všech tří nejlepší a okamžitý adept na seriál roku. Terminal list je pro mne prototypem pořádné chlapské zábavy, je mixem mých tří oblíbených filmů. Sicario, Equalizer a Uprchlík a sjel jsem to na jeden zátah bez mrknutí oka, je totiž nemožné přestat sledovat, až tak je to dobré. Ženy to mohou vnímat jinak. Chris Pratt ve své nejvážnější a nejlepší roli naprosto exceluje a jde vidět, že si roli Seala pečlivě nastudoval. Seriál má velmi atraktivní příběh o jedné kurevsky nepovedené akci, kde zahyne téměř celá Seal jednotka a vyvázne jen Chris Pratt, když se vrací domů, začínají lidé kolem něj umírat a sám se snaží přijít na to, proč byli při misi přepadeni. Líbilo se mi, že v úvodních epizodách tvůrci drží diváka v nejistotě, kdy nevíte, zda Chris má jen trauma z války, ztrácí paměť a má všechny vzpomínky rozmazané, anebo je tu opravdu někdo, kdo jde po něm i po jeho rodině. Celá tahle paranoidní atmosféra je podána věrohodně a velmi zajímavě. Pochálit musím i Taylora Kitsche v roli operativce, který se taktéž pro roli Seala narodil. Bavil mě i představitel FBI jednotky a Jai Courtney, který si zahrál prvotřídního namyšleného hajzla- líp jsem ho hrát ještě neviděl. Chválu si zaslouží i parádní technická stránka- peníze tu jdou hodně vidět a to já rád. Boží je i soundtrack- úvodní znělka mi hraje doma pořád, ale i v průběhu to má slušné grády. Samozřejmě pro chválu si dojde i akce, která patří k tomu nejlepšímu, co se na seriálové produkci může najít. Jsou tu perfektní taktické přestřelky (Rkové!) - Výcvikový camp nových Sicarios v Mexiku dá zavzpomínat na Ramba, úvodní přestřelka v tunelu je nekopromisní a to platí i o přestřelce v San Franciscu - o finále ani nemluvím! Jsou tu i parádní fighty, poctivá espionáž, detailní výroba Bomby!! ( hands fuckin up for this), útěk divočinou před FBI- armádní triky, návnady, vytáhování kulky, páčení zámku, dokonalé využití prostředí ve svůj prospěch, kamufláž.. z Pratta ta profesionalita vyloženě stříká a věřil jsem každý pohyb, každý úder i každý výstřel. Krom toho všeho musím vychválit i parádní dialogy mezi zkorumpovanými korporacemi, v každém dialogu jsem cítil sviňárnu i napětí. Dlouho se mi nestalo, abych se do seriálu takhle intenzivně vžil a prožíval každý okamžik. Ve finále mě seriál naprosto emocionálně odzbrojil šíleným zvratem, který ve mně zanechá jízvu navždy! You better don´t end up on my fuckin LIST! Dělo jak prase. Dvěmi věty. Kurevsky dobře to vypadá a kurevsky dobře se na to dívá. Příběh 5/5. Akce 5/5, Humor 2/5, Násilí 4/5, Zábavnost 4/5 Hudba 5/5, Vizuál 5/5, Atmosféra 4/5, Napětí 5/5, Emoce 5/5, Herci 5/5. 10/10. ()

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE CHYBA DOTLAČIT CHLAPA K NÁSILÍ, KDYŽ NÁSÍLÍ JE VĚC, JEJÍMUŽ ZDOKONALOVÁNÍ VĚNOVAL CELEJ ŽIVOT“…  Na začátku jsem zmatenej stejně jako James, takže jim ta hra „na čuráka“ funguje. Pak se z toho vyklube klasickej „revenge“ seroš o mariňákovi, kterej likviduje zbrojařskou lobby a jejich noshledy. Vobčas to je trochu věřte – nevěřte, ale má to spád a je komu fandit. Možná je ten konec zbytečně překvapivej, ale jde o slušný béčko, který má spád i zajímavý postavy.   /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.)  Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2018 napsal Jack Carr, neznám. 2.) Jsem na seznamu.  ///  Thx za titule „Stanislav Vodička a Kateřina Hámová“.                 PŘÍBĚH  ****  HUMOR  ne  AKCE  **  NAPĚTÍ  * ()

Reklama

Remedy 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době silné 4* na poli televizní tvorby. The Terminal List je velmi poctivý military thriller, který pracuje se zavedenými postupy a schématy v podstatě bezchybným způsobem, přičemž oplývá navíc parádně nacastovaným Chrisem Prattem a Taylorem Kitschem (ač v podstatě „jen“ sidekick hlavní postavy, jeho charisma je tu neskutečné). Ta zdánlivě bohulibá a přitom zároveň šíleně nebezpečná představa vrcholných politiků o „konání vyššího dobra“ je zde poměrně dobře rozpracovaná a Prattova postava se svou kontradikcí vůči tomuto nesmyslu vytváří parádní konfrontační prostor na všech frontách. [80%] ()

V.Silver 

všechny recenze uživatele

Verbal to popsal skvěle - ale já to tedy musel vypnout někdy u pátého dílu, protože na víc už jsem fakt neměl. První tři díly mě příjemně naladily, ale pak to vzalo spád do temnot totální scénáristické impotence a klasické zápletky, kterou jsme už viděli tolikrát. Mrzí mě, že to Chrisovi nevyšlo, protože bylo vidět, že si dal práci. No, co naplat. Jdu si udělat menší lobotomii a snad na tuhle strašlivou megahovadinu zapomenu. A přitom Amazon jinak umí, když chtějí… 40 % ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Taxem se těšil na dalšího Rájena nebo Rýčra a dostal Terminální hlíst NEJVYho SYSLA, plačtivého a nesympatického to jelimana, v jehož velící přítomnosti mu nejprve jakési hadrové hlavy vystřílejí megahustou a ultraprofesionální četu jako bandu amatérských debilů, ale když jde záhy o pomstu, je náhle schopen téměř sám a jen za pomoci zubů a nehtů vyhladit hned několik nejukrutnějších komand včetně téměř kompletního drogového kartelíku. Teď si asi říkáte, že dle výše uvedeného popisu to přece nemůže stát až tolik za hovno. A přeci stojí!  Těch deset minut jakž takž akce na díl je totiž naprosto utopeno v přitrouble vatěné, omšelé a mimořádně nezáživné konspirační historce o fujtajblovém kokotporátu s prsty až do nejvyšších míst Spojených sráčů a v nesmírně otravném, řádně žluklém patosu rodinných hovnot a přiteplených kamarádstvích z vojny. A když ta beztvará hnědá hmota ke vší té prudě navíc vyústila do mimořádně pičoidního konečníku, začal jsem pátrat po příčině, která mi zesatandarma sežrala osm hodin života. A ne, až tak za to nemohl zoufale nehrající Kryštof, kterého jeho nový kornatící tchán zjevně dokopal do fitka, kde z něj místo ztepilého svalovce udělal otylého páprdu s masitým xichtem, mátožně se celým tím neštěstím potácející s konstantním výrazem prasklého hemoroidu. Já kokot, tedy pardon, chtěl jsem samozřejmě říct „bláhový“, jsem totiž předem nezaregistroval, že předlohou byl jeden z popsaných hajzlpapírů pana Cara! Měl jsem jednou nedopatřením to ponížení s jeho aliterární patotvorbou pro lopaty a solviny, dal jsem se skřípěním zubů cca sto stran a dál už číst nemohl, protože jsem zbytek „knihy“ poblil, a zmítal mnou tenkrát děsný strach, jestli jsem z toho náhodou nechytl rakovinu očí. Vymaštěná guma s pár třídami základky, která strašně chtěla být Forsajtem nebo Klensym, avšak dotáhla to akorát na neumětelského oligofrenika, jenž někde, patrně ke spokojenosti, přeblafl marketingově zdatného nakladatele. Oligofrenika s nesporným talentem rozmazávat hovna po papíře, velmi podobným kupříkladu některým našim orgánům, co tak přičinlivě ve výslužbě píčí ty nobelovsky aspirující skutečné policejní příběhy, aby měly holky v trafikách čím podkládat viklající se police. Čili vřele doporučuji vyhnout se všem formám toho mentálně atrofovaného teroru, audiovizuální i „literární“, a kdyby to třeba v někdy budoucnu zrepoval neméně nadaný Padesáticent, raději si vypíchněte uši. ()

Galerie (210)

Zajímavosti (7)

  • Když si na začátku epizody James Reece (Chris Pratt) chystá výbavu, můžeme na sejfu na zbraně zahlédnout několik fotek. Na jedné z nich jsou členové týmu SEAL, kteří zemřeli během Operace Red Wings v roce 2005. (HellFire)
  • Reece (Chris Pratt) před vyzrazením své pozice odvede pozornost SEAL týmu nahrávkou „Let's do this, Leeroy Jenkins!“, což je meme ze hry „World of Warcraft“. (HellFire)
  • Reece (Chris Pratt) se bytné představí jako Roy Boehm. Jedná se o odkaz na veterána námořnictva Spojených států, který byl pověřen vytvořením prvních týmů Navy SEALs neboli Námořního, vzdušného a pozemního týmu Námořnictva Spojených států amerických. (HellFire)

Související novinky

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

Chris Pratt o Indiana Jonese nemá zájem

17.07.2022

Nahradí někdy někdo Harrisona Forda (Star Wars: Nová naděje, Blade Runner) v roli legendárního Indiana Jonese? Na tuto otázku se možná dozvíme odpověď již v pátém připravovaném filmu, mezitím ale za… (více)

Reklama

Reklama