Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Thunderball je první "bondovkou" posunutou do absurdna.Z původní myšlenky o špionážních akcích na pozadí studené války se filmy přesunuly čistě k boji proti tajným organizacím(obzvláště té hlavní),Sověti zde budou nadále vystupovat spíše okrajově,navíc budou často nuceni pod tlakem okolností s Brity spolupracovat v boji za záchranu světa.Ne,že bych proti tomu něco měl,jen už nejde ani tak o špionážní film jako spíše o akční sci-fi,které má s přehledem na 4*. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Podobně jako předchozí Goldfinger jedna z nejklasičtější bondovek se stálými styl definujícími proprietami, absolutně povrchním přístupem ke všemu a atmosférou, která dýchá elegantcí a šarmem stejně jako její hlavní hrdina. Příběhové zvraty jsou možná až příliš "deus ex machinovské" i na tento brakový žánr a záporácká bonbgirl se sympatickým jménem Domina změní své přesvědčení až příliš rychle, ale v rámci lehké zábavy jde tohle všechno bez problémů zkousnout, stejně jako až příliš zdlouhavá závěrečná bitka potápěčů. V kontextu s novějšími díly je zajímavé jak tato a další oldschoolové díly lpěly na jednotě záporáků zařazených v organizaci SPECTRE - podobnou kontinuálnost děje napříč jednotlivými díly zřejmě po mnoha samostatných padouších nabídne až nově chystané Quantum of Solace... které ale bude stylově někde úplně jinde. 9/10 ()

Reklama

luka4615 

všechny recenze uživatele

007-4 Ve snímku s atraktivním jménem Thunderball jsme svědky nápaditých akčních scén, které se tentokráte odehrávají zejména pod vodní hladinou. Za zmínku zde rovněž stojí i charismatická bong-girl Domino či již tradičně spolehlivý Sean Connery jakožto James Bond. Z dopravních prostředků musím zmínit kultovní Aston Martin DB5 nebo třeba jachtu Disco Volante s nádhernými tvary. (HBO GO) „Try to be a little less than your frivolous self, 007.“ ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Trošku slabší díl než Žiješ jenom dvakrát. Podmořská bitva mi evokovala vzpomínku na Moonrakera, kde podobný souboj probíhal ve vesmíru. Thunderball se mi nezdál být mimo tuto scénu dostatečně akční a napínavý. Nicméně Seanovo charisma tryská všemi směry a každou scénu s ním jsem si naprosto užil. 70% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

- Ženská zbraň, že? - Víte toho hodně o zbraních, pane Bonde? - Ne, ale vím něco málo o ženách...Jedna z nejlepších bondovek, ve které nechybí exotika, krásné ženy, šarm, kouzlo ani vtip. Nezapomenutelné je zejména setkání dvojníků, elektrické křeslo při poradě SPECTRE, již zmíněný podmořský souboj, Bond s tryskami na zádech v úvodní scéně nebo závěrečné rozpůlení Largovy lodi. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Ve scéně, kdy Bond (Sean Connery) vychází z Largova (Adolfo Celi) domu, poklop do sklepa nechá otevřený. V následující scéně je však opět zavřený. (Barrymore)
  • Pro natáčení filmu bylo použito letadlo B17 "Shady Lady" (neplést s B26 "Shady Lady"), postavené pro Intermountain Aviantion ("soukromá" společnost ve vlastnictví CIA), toho času pod registrací N809Z. Pro operace Skyhook bylo používáno od roku 1961 do roku 1969, kdy byla Shady Lady přestavěna na hašení požárů. V roce 1979 reigstrace jako N207EV, v roce 1989 letadlo přestavěno zpět na vojenskou verzi v majetku USAF pod značením USAF 483785/K/Shady Lady. Pravděpodobně v roce 2002 pro nevyhovující stav vyřazeno a umístěno do Evergreen Aviation & Space Museum ve městě McMinnville, stát Oregon. (nocturne)

Reklama

Reklama