Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nebojí se mezinárodních zločinců, rafinovaných žen, ani vodních sportů. James Bond ve velkém stylu. Když James Bond (Sean Connery) ve Francii zlikviduje zrádného vojenského plukovníka, musí se ze svých zranění léčit v tamním sanatoriu. Jeho očím neunikne záhadné dění kolem armádního pilota, majora Dervala. Místo něj totiž vystupuje jeho dvojník. Skutečného Dervala zabili členové mezinárodní zločinecké organizace Přízrak, vedené geniálním padouchem Blofeldem. Falešný Derval během cvičení NATO unese pro Přízrak francouzský bombardovací letoun, vyzbrojený dvěma atomovými bombami. Celou akci tentokrát pro Blofelda řídí milionář Emilio Largo (Adolfo Celi). Jakmile má Largo bomby v rukou, může Blofeld vydírat britskou vládu s výhrůžkami, že smete z povrchu zemského některé z velkých měst v Británii nebo Americe. Jamese Bonda tak čeká další mise, ve které – kromě několika krásných žen – dojde i na podmořská plavidla, harpuny a žraloky... (Česká televize)

(více)

Videa (3)

Trailer 1

Recenze (419)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Thunderballu se dá vyčítat ledacos, ale určitě ne to, že zahambuje sérii. Exotický a podvodní příběh má úžasné vtažení do děje. Teroristé hrozí atomovkou a nezbývá než na agentovi tajné služby MI6 vyrazit hledat vrak letadla a zároveň zastavit padoucha, který to zincenoval. James Bond se opět bude potýkat se zlořády SPECTRA a i tentokrát se svým šarmem, klukovským úsměvem a drsným vstupováním jim bude házet klacky pod nohy. Podvodní scény jsou super a jako Bond s harpunou. Nu proč ne? (74 procent) ()

Dan9K 

všechny recenze uživatele

Za mě do té doby nejslabší Bondovka. Jednak je to už na jedno kopyto. Pak je tu taky úplně o ničem padouch. V ženských jsem se ztratil. Voda je dobré oživení, ale je nadužitá. V míře větší než malé se tu vyskytuje jakýsi fast motion, hlavně v akčních částech, působí to fakt špatně a nechápu, proč to tam je. Akce je často zmatená a nevěděl jsem, kdo je kdo a kdo je s kým. Taky mě šíleně iritují ty okaté filmařské podfuky, ať už je to všudypřítomná zadní projekce, nebo neustálé střihy do studia. Jsou na moři, kde šplouchají vlny a voda je tmavá. Střih. Jsou ve studiu, voda je světle modrá a klidná a nevidíme žádné okolí. Střih. A jsou zase zpátky na moři. A takhle je to pořád. Použití zadní projekce ve chvíli, kdy se otevřou dveře s padouchem, to už je třešnička na dortu. Podfukem je taky rádoby diegetická hudba. Bond tancuje s ženou a hrají jim do toho tklivé smyčce, pak je záběr na pódium a tam je big band. O půl hodiny později zase koukáme na další tanec a do toho jim hraje zběsilý bubeník a trubky s flétnami, jenže na pódiu jsou krom bubeníka už jen kytaristi. To je šílená amatéřina. Námět je sázkou na jistotu, ale tvůrcům se vůbec nepodařilo do něj naplnit nějaký zajímavý obsah. Jediné, co mě pořádně zaujalo, byl headquarter Spectre a MI6, a možná ti žraloci. Bond měl asi dvě dobré suché cynické hlášky. A fakt chudák neplavec s kruhem, který je tam v tom moři doteď, protože na něj štáb asi zapomněl. Nikdo neví, kdo to byl, musel nám zachránit šťabajznu a pak se po něm nikdo neshání. Protože proč taky. Bond potřeboval být na člunu s Dominou sám. Jak mohlo být naopak vtipné, kdyby jim tak křenil, ale to by bylo na Bonda příliš malé klišé. Popravdě už to nemělo daleko k jedné, ale šetřím si to na ty koniny s Rogerem Moorem. ()

Reklama

Boss321 

všechny recenze uživatele

Čtvrtá bondovka určitě stojí za shlédnutí, ale narozdíl od Goldfingera a Srdečných pozdravů z Ruska, mi tento díl přišel o něco slabší. Největší devízou tohoto dílu jsou určitě výborné podmořské souboje, které mi ovšem přijdou, že jsou natočeny trochu chaoticky. Záporák Emilio Largo mi přišel nevýrazný (když porovnám třeba s Goldfingerem). ()

RHK 

všechny recenze uživatele

Jeden ze 100 nejlepších akčních filmů - 100 Greatest Action Movies http://www.csfd.cz/uzivatel/136528-rhk/. James Bond s harpunou pátrá mezi lidožravými žraloky a dívkami k sežrání po atomové bombě. S případnými protivníky si umí poradit: "Malé ryby házím zpátky do moře." Bondovka je to veskrze průměrná, Sean Connery (agent, č. 007) se zdá být pro tentokrát zastíněn jednookým padouchem Largem (Přízrak, č. 002). Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=ElyENM6i0xg ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Podle mne jednoznačně doposud nejslabší bondovka. Nudná, bez akce, roztahaná na ty dvě hodiny a něco jen násilím, navíc Bond je tady jen stafáž - kdyby tam byl třeba Q, vyšlo by to nastejno. Navíc od začátku bez logiky děje - člen Spectre předstírá svou smrt a jde na pohřeb převlečený za vdovu? Wtf? Když chci ukrást letadlo s bombami, musím na to několik let trénovat dvojníka pilota? To by bylo jednodušší a rychlejší udělat přepad na zemi na základně. A když mám letadlo, přistanu s ním v moři?! A nezapomněli na konci vyzvednout taky toho vědce? Těžké zklamání. Jo, je mi jasné, potřebovali se pochlubit svou podmořskou technikou, a tak se většina věcí točí pod hladinou, ale jako sorry, tam moc děje, a překvapivě ani vtipných dialogů moc nenaženete. Z hlediska bondologie je film zajímavý jen v tom, že Bond přijde o klobouk. ()

Galerie (240)

Zajímavosti (100)

  • Celosvětová premiéra proběhla 9. prosince 1965 v Tokiu. (Varan)
  • Largova dvoudílná jachta Disco Volante byla předělána z křídlového plavidla zvaného The Flying Fish (Létající ryba). Náklady na celou akci, včetně transportu lodi z Portorika do Miami, činily půl miliónu dolarů. (džanik)
  • Aby už nikdo další nemohl použít k natáčení maketu bombardéru Vulcan, tak ho produkční tým zničil dynamitem. Kostra zůstala na dně. (džanik)

Reklama

Reklama