Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nechoď, děvče, s pány na led… Charles Richmond je bezohledný a bezcitný magnát, který obývá vlastní zámek, se služebnictvem nakládá jako se psy a se psy jako se služebnictvem. Jeho synovec Tony ho z celé duše nenávidí, mimo jíné proto, že ho churavějící starý muž plánuje vynechat ze závěti. Tony se ovšem nehodlá jen tak vzdát. Najme mladou ošetřovatelku Mariu, aby se o Charlese starala, využila svých půvabů a přesvědčila ho, aby svou závěť změnil. To je však pouhý začátek... Britský snímek na motivy francouzského románu z pera Catherine Arleyové natočil klasik ostrovní kinematografie Basil Dearden. V hlavních rolích se ve filmu představí hvězdná Gina Lollobrigida, Sean Connery a Ralph Richardson. (Česká televize)

(více)

Recenze (44)

Martin741 

všechny recenze uživatele

Absolutne genialna Gina Lollobrigida vo filme s Konerym, ktory nie je spokojny s dedictstvom. Taxa potom tuna kuju pikle a kadejake intrigy. To ja milujem vo filmoch intrigy, to je moje. Plus este namakane kulisy, vyborne dialogy, kde zas tie obycajne prevazuju - jeden z tych lepsich filmov Basila Deardena . 70 % ()

Padme_Anakin 

všechny recenze uživatele

Tak o charakteru všech zúčastněných by se dalo dlouze polemizovat, podstatné pro mě je, že mě bavilo sledovat ty tři a jejich pikle, v duchu jsem si říkala, kdo koho nakonec doběhne.. Ralph Richardson jako despotický stařík na vozíku výborný, Sean Connery v roli synovce, kterému se v očích protáčejí dolárky, podmanivý a zatraceně sexy.. Gina Lollobrigida je nesporně ozdobou snímku a její herecká kreace diplomované ošetřovatelky velmi dobrá.. Plus nádherná hudba.. ()

Reklama

honajz 

všechny recenze uživatele

Zbytečně dlouhé. Těch intrik není až tolik, aby to udrželo pozornost, a vcelku se dají odhadnout dopředu. Italská ošetřovatelka mi tedy atraktivní vůbec nepřišla, Gina tady fakt vypadala tuctově. Sean Connery jede svůj šarm a jedinému tady věřím jeho postavu. A pak ty nelogičnosti. Všichni zkoumají motiv, a nikoho nenapadne, že jen debil, vyložený debil, by někoho vraždil hned po sepsání nové závěti? ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Strýček miliardář ho chtěl vydědit a tak si na něj posvítil. A kam nemůže čert, tam se nastrčí ženská. Mistrovsky zpracovaný příběh o jednom téměř dokonalém zločinu, u kterého téměř zamrzí, že to režijně nezpracoval přímo Alfred Hitchcock. Ale žádná škoda, neboť Basil Dearden si s danou látkou poradil taktéž dobře. Vznikl kriminální thriller, který svou napínavou atmosféru buduje opatrně a se správným tahem na branku. Pevný děj jak skála zpočátku jasně vymezuje mantinely v patřičném zájmu daných skutků, aby nečekaný zvrat ke konci všeho doslova šokoval svou chytrou sugestivností. Sean Connery v naprosto přesvědčivé pozici ´homme fatal´, což znamená ´osudový muž´, která je hlavním hnacím motorem všeho dění. Gina Lollobrigida, stejně tak přesvědčivá, v pozici ošetřovatelky onoho strýčka, už jen působí coby šachová figurka, která se kdykoliv může k dosažení cíle obětovat. Démonický a věčně navztekaný strýček taktéž nezůstává v pozadí a celý dějový koncept okořeňuje svými nesmrtelnými hláškami, které, chtě nechtě, prostě pobaví a to bez ohledu na to, že se ve většině případů jedná o urážky nejrůznějšího charakteru. O zvraty a emoce, jak se na noir sluší a patří, není nouze a i když se může přeci jen zdát, že se scénář veze jen v obyčejném průměru, snímek umí uchvátit v plné míře. Obzvlášť ke konci, kdy vše dostává takřka až hororový nádech. Proto z počátku ta zmínka o Alfredovi Hitchcockovi. ()

dopitak 

všechny recenze uživatele

Mohla to být slušná detektivka, kdyby t o n e b y l o t a k h r o z i t á n s k y n a t a h o v a n é... Zbytečně tak film ztratil náboj a napětí a ani jinak výborná trojka hlavních představitelů ho už nemohla z toho marastu vytáhnout. Pro mě obrovské zklamání i přes lahůdkovou roli záporáka Seana C. ()

Galerie (13)

Reklama

Reklama