Reklama

Reklama

Král Šumavy: Fantom temného kraje

(seriál)
  • Česko Král Šumavy (pracovní název) (více)
Trailer

VOD (1)

Série(3) / Epizody(9)

Obsahy(1)

Je jaro 1948. Ještě neodezněla radost z míru, a už se Východ i Západ bojí třetí světové války. Oba světy od sebe oddělují hluboké lesy Šumavy. V kuchyni Sboru národní bezpečnosti ve Zvonkové slouží čtyřiadvacetiletý kuchtík Josef Hasil. Divoký kluk. Stihl už zažít válku v německém pracovním lágru i jako spojka mezi partyzány. Teď touží především po zábavě, dobrodružství, volnosti. To poslední, o co se zajímá, je politika. (Voyo)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (107)

Pete

všechny recenze uživatele

Podle mé zásady, že nehodnotím seriály, pokud je nevidím celé, musím nechat tenhle příběh zatím bez hvězdiček, protože je utnutý někde v půlce první série. Osudy Josefa Hasila by jistě vydaly na několik řad, a Ondříček má jako obvykle dobře pohlídané technické profese, takže to osciluje někde mezi 3* a 4*. Za první tři díly tedy spokojenost, jen mi trochu vadí nedostatek autenticity, jelikož lidé tenkrát jistě tímto způsobem nemluvili, ani se tak nechovali, jenže ono to už dnes všechno do detailů věrně rekonstruovat asi ani nejde. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Když se začnou hroutit jistoty, autisté v záchvatech chcípají a ostatní kurvují. Fuckt netuším, co, kurva, přimělo Davida s jeho renomé začít prostituovat pro TV Hovna a audiovizualizovat scénáře autorů fekálních telenovel. Režijně i herecky sice vymačkal z hajzlpapíru popsaného pofiderními trampotami klaunovitého vojína Prcala asi maximum, ovšem příběhově by možná bylo mnohem záživnější, kdyby zase nějaký ten hrdina socialistické práce v řádně ponurých kulisách poklátil prudce uvědomělou kolchoznici, heroicky postřílel všechny ty „odporné kriminální“ živly rozvracející republiku a odkráčel vstříc zapadající rudé hvězdě! Tato klišovitá Ordinace v šumavské zahradě by se možná dala s kočkou na klíně a plným košem nevyžehlených XXL kombiné po požití plata IQ supresiv i jakž takž rozdýchat, ovšem ten otevřený konečník, to je na extrémně velký a pichlavý kaktus do prdele, Davide! To mám jako teď rok až nekonečno čekat, jestli nějaký bulvární ocas z dementvize kladně vyhodnotí, že se to všem těm lopatám líbilo víc než Ulice, abych se jako dozvěděl, jestli se nakonec vezmou???!!! S takovou ses nemusel vůbec srát s opravdovými herci, prostě tam mrdnout Bramboru s Křivohubou a doplnit nějakým tím předraženým štěkem Langmajera jako tahač. No Ti povím, kočkou jsem vztekle mrsknul o zeď a na nejbližším rendezvous budu mít kurevsky pomačkané negližé. Doufám, že se podobné zmrdstvo už nebude opakovat a budeš mě zase jenom těšit v prestižních produkcích soudných scénářů! ()

Reklama

BarryLyndon 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tohle je škoda. Po prvním díle jsem z toho byl nadšený. Má to krásný audiovizual, lyrické neokoukané prostředí, výborný herce, Jankovský je parádní komoušská svině. Ale..... mám pocit že tam komplet chyběly některé profese při natáčení. Dej občas nedává smysl. Dialogy jsou nějaká alfa verze? Postavy se tam občas teleportují, probírají spiknutí před plnou hospodou. Iveta byla nakonec o třídu výš. ()

zette 

všechny recenze uživatele

Ondricek je jeden z mych nejoblibenejsich soucasnych ceskych reziseru. A v jeho tvorbe Sumavu hodnotim jako podprumer. Kachyna s atmosferou, rezii byl o dva rady vyse. To musi videt kazdy trochu vnimavy divak. Ale jinak dobry pocin. Super namet, ma to napeti, vyborneho hlavniho hrdinu... Tesim se na pokracovani! Presto si myslim, ze to slo natocit lepe. I v Ondrickove rezii. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Tentokrát David Ondříček střelil vedle. O potřebnosti napravit reputaci skutečného hrdiny Josefa Hasila není pochyb, ale příliš se to nepovedlo. Škrobené dialogy a děj, který si více všímá soukromého života převaděče, než jeho činů na hranici. K zatčení Hasila došlo v říjnu 1948 a ne na jaře. Ten konec nekonec ještě něco znamená? ()

Galerie (133)

Zajímavosti (9)

  • Seriál měl premiéru 23. září 2022 na Mezinárodním festivalu seriálů Serial Killer v Brně. (Filip_SK)
  • Pracovalo se celkem 7 nocí z celkových 25 natáčecích dní – v Brdech, v Plzeňském a Středočeském kraji, v Jižních Čechách a na Šumavě. Natáčení bylo dokončeno v květnu 2022. (rakovnik)
  • Nákladní vůz na začátku epizody je Škoda 430 PickUp z let 1929–1932. Osobní vůz v úvodu epizody je Praga Piccolo z roku 1930. (sator)

Související novinky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

Cenu filmových fanoušků získaly Devadesátky

16.01.2023

V pondělí 16. ledna v 11 hodin dopoledne proběhla tisková konference České filmové a televizní akademie (ČFTA), během které byly mimo jiné zveřejněny nominace pro jubilejní 30. ročník předávání cen… (více)

Reklama

Reklama