Reklama

Reklama

Resident Evil: Lék

(seriál)
  • USA Resident Evil
Trailer 1

VOD (1)

Epizody(8)

Skoro tři desetiletí po objevu viru T dojde k epidemii, která odhalí temná tajemství Umbrella Corporation. (Netflix)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (146)

mzss1 

všechny recenze uživatele

[45%] Sotva v roce 2017 skončila s touto RE filmovou sérií Mila Jovovich, tak už vloni vznikl další film téhle známé ságy dle pc her, ale nedopadl moc dobře. Divím se, že jsem mu dal čistý průměr, ale co už. Co se týče téhle netflix série, tak to není o moc lepší a vlastně i snad trochu celkově horší. Ještě tak první 4 díly byly koukatelné, ale mělo to spoustu much. V druhé polovině série už mě to vůbec nebavilo a nudil jsem se až do konce. Technická stránka je slabá, ale sem tam jsou najdou přijatelné scénky se zombíky, ale tím dějem se to začalo nudně padat do kytek. Herecké obsazení na tom také není nejlíp, i když mi ústřední dvojice sester zpočátku bavila, ale zbytek herců už moc ne včetně nudného Weskera. Prolínání minulosti a přítomnosti bylo přehledné. Hudba – té jsem si nevšiml. No, neříkám, že to byl nějaký odpad, ale jsem dobrej, že jsem to dokoukal celé do konce. Nikomu to nedoporučuji, je to slabota. ()

mark9th odpad!

všechny recenze uživatele

Wtf was/is this? It takes just a glimpse on the first episode and you know, you'll be in a world of pain if you try to finish this. I couldn't.... fortunately. It's an insult to a Resident Evil franchise. Please Netflix, mark and keep this teenage woke drama under restriction "not viewable to anyone above 15 years of age "!!!  And pray for your sins to bring this abomination on screen. ()

Reklama

Algernons 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Upřímně jsem po všech těch ohlasech tohle čekal mnohem horší. Jasně naprosto nesmyslně to adaptuje jednu z největších herních značek. Kdo by si pode Resident evil představil teen drama? NIKDO. Navíc se na to montuje hromada politických agend. Tím nemyslím etnické obsazení, ani LGBT postavy, ale spoustu jiných zpráv, které různé postavy a jejich chování obsahuje a je to naprosto prvoplánové. Když se podívate na roli těch témat v příběhu, tak spíše tvrdí opak, než co byl záměr. Avšak první polovina byla vcelku působivě zpracovaná, ať už co se týká režie, palety barev, zakomponování efektů a gradace příběhu, kde dobře funguje prolínání dvou linek. Opravdu je tu občas působivá práce s kamerou a nebo se najdou i zapamatovatelné akční momenty. V tomhle ohledu to vyčnívá nad něčím jako Kenobi nebo Zaklínač: Pokrevní pouto. Má to prostě svůj styl a vizi a ta je dobře odvedena. Problém je v tom, že ten styl a vize není od začátku úplně dobrou volbou a ikdyž to hodnotím jen jako seriál, tohle vše se začne rapidně zhoršovat v druhé půlce. Ta už pokrývá v minulosti nepotřebné věci a v přítomnosti se stává méně zajímavou. Prolínání nadále dramaturgicky nefunguje a celé je to až moc překomplikované. Místo toho, aby se to drželo jednoduchých motivů, které to mělo pěkně načrtnuté. Když řeknu že se to týká klonů a geneticky upravených děti pro darování krve a tak dále, tak to bude mluvit asi za vše. Upřímně ale premisa sledovat Weskerovu dceru, která se cítí provinile za zničení světa a chce jej tak napravit nezní špatně, zvlášť když k tomu připojíme její rivalitu se sestrou. Avšak i tohle nakonec nedopadlo tak slibně jak znělo. Když na to ale koukneme očima adaptace, tak se to už naprosto rozpadá. Nedává smysl, proč by se někdo rozhodl takto adaptovat Resident Evil (Ne že by ty příběhy her stály za to, ale aspoň zachytit tón původního díla by bylo fajn). Shrnul bych to asi takto: docela solidně odvedený příšerný nápad. ()

LUKICKK 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Začalo to průměrně a přerostlo to v podprůměrnost. RE svět nějak nastudovaný nemám, nikdy jsem žádnou hru nehrál, ale cca vím o co jde, znám příběh hry RE 2, takže porovnávat to s herním světem není můj úděl. Hlavní postava Jade mě srala a byla mi nesympatická jak v mladé tak starší verzi, za to její sestra byla sympatická celkem v mladé verzi, ve starší už tolik ne. Otec byl v pohodě průměrně napsaná postava a zbytek tam tak nějak jen zapadal. Za mě to za zhlédnutí nestojí. ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Poprvé se přidám ke zdejšímu hodnocení, protože tohle je opravdu neskutečné hovno. Ztráta času největšího kalibru, a to jsem se na to docela i těšil, protože jsem skalní fanoušek video-herní série. Viděl jsem čtyři epizody, ale další už fakt nedám. První známka toho, že se jedná o opravdu nudnou sračku, je když si v průběhu jednoho dílu jdu zapálit cígo, aniž bych seriál pauznul. Druhá známka, je nikdy nekončící flashback scény opakující pořád to samé dokola, s nimiž se střídá přítomnost, kde hlavní "hrdinka" je absolutně nesympatická. Třetí vrcholová známka, je LGBT propagace, která zde už fakt nezná hranice, a to ve všech možných ohledech, od veganismu, po "kissing girls is better than kissing some fucking retard boy without brain". Tak jako pardon, ale skočit z 20 metrové pevnosti přímo na zem, a poté v klídku vstát a běhat mezi zombies bez úhony, je fakt nesmysl (ještě podotknu, že tento stunt kousek udělala žena). Když už ve čtvrtém díle měla přijít na scénu motorovka, byl s ní vykonán jenom jeden pěkný kill, zbytek zařídil granát... to už jsem si opravdu řekl "stop, to nemůžou myslet vážně?". Navíc, co kurva měl znamenat ten tlustý šašek "vládce nějaké koorperace", kterej bezdůvodně začal střílet do civilizace bez jakéhokoli vysvětlení. Kdyby se jednalo aspoň o kvalitní zombie vyvraždovačku, neměl bych problém dát vyšší hodnocení, jenže k tomu seriál vůbec nespěje, spíše se snaží tvořit "wanabe good" příběh, kterej absolutně ani jedním dialogem nefunguje. Jediná světlá stránka seriálu, je Lance Reddick, který podává opět vynikající herecké výkony, a ze začátku to vypadá, že se bude jednat o jednu z hlavních postav, no ne, ani zdaleka. Jedna úšmolená hvězdička, která nemá daleko od odpadu. ()

Galerie (170)

Zajímavosti (21)

  • V seriálu můžeme narazit na spoustu odkazů na videoherní sérii. Počínaje píšťalkou na psy, která byla v epizodě Vítejte v New Raccoon City (2022) použita ve Spencerově sídle na přilákání Cerbera (T-Virem infikovaného psa) k získání klíče z jeho obojku. Dále můžeme vidět zbraně jako Python či ikonickou zbraň S.T.A.R.S. jednotky RPD - Samurai Edge (Beretta 92F) Model Barry Burton, Red9 z „Residet Evil 4“ nebo tříhlavňovou upilovanou brokovnici známou jako Hydra z pátého herního dílu. Mimoto v seriálu zazní i „Moonlight Sonata“ na piáno, kterou jsme mohli slyšet v prvním herním díle či v DLC „Lost in Nightmares“ k páté hře. Vždy byla použita v případě, kdyby bylo potřeba otevřít tajné dveře. (ScarFace_V8)
  • Obří zmutovaný červ, který se objeví v budoucí časové lince, je velmi podobný červímu bossovi Gravediggerovi ze hry „Resident Evil 3“. (LUKICKK)
  • Podle showrunnera Andrewa Dabba je seriál kánonem a pojí se s příběhem herní série. Dějová linka 1. série seriálu se odehrává cca rok po událostech videohry „Resident Evil: Village“. (NiWi)

Reklama

Reklama