Reklama

Reklama

Karetní hráč

  • Itálie Il cartaio (více)
Trailer

Obsahy(1)

Italský hororový mág, režisér Dario Argento, přichází s další temnou hrou. Tentokrát doslova. Neznámý zvrhlík nabízí na internetu morbidní variaci na poker. Hraje se vždy o život krásné dívky. Vyhraje-li hráč na druhé straně sítě, bude propuštěna. Vyhraje-li její únosce a pořadatel hry, dívka umírá velmi krutou smrtí. Hádejte, kdo má asi větší štěstí. Dostanou ho dva ambiciózní poldové dřív, než stačí z rukávu vytáhnout full house a zaživa vypreparovat další oběť? (Vapet Production)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (56)

YURAyura odpad!

všechny recenze uživatele

Nikdy jsem si nemyslel, ze dam mistrovi ODPAD, ale tento "majstrstyk" si ho zalouzi stejne jako KillBill. Detektivka to neni - vrah se prozradi pri prvnim vstupu na scenu, thriller to neni - zadna atmosfera, hudba - to je masakr sam o sobe - nedivim se, ze to hlavni hrdinka nevydrzela a musela tomu radne zatnout tipec, dialogy - proti tomu je i Battle Royale 2 scenaristicka spicka - a propos - scenar: ten se Dariovi vetsinou podela tesne pred koncem, ale tady je to hruza uz od prvniho zaberu v policejni kancelari plne laptopu. Baby - to je taky hruza naprosto se vymikajici doposavadnim vysokym standardum - zrejme museli delat casting v nejakem second handu - tfuj! Hrat poker na takove urovni jako se snazi vsichni zucastneni hazarderi by nejspis dokazal i chovanec Jedlickarny. No a vrazdy a nechutnosti? Skoda reci... ()

giallo 

všechny recenze uživatele

Bohužel nejslabší Argentův kousek na poli gialla (a možná i jeho celé kariéry). Celý snímek stojí a padá se scénářem, který dopadnul opravdu tragicky a tím i film. K lepšímu hodnocení Karetního hráče nepomohl ani sám mistr Argento, jeho jindy znamenitý rukopis, zde není vůbec vidět. Kde jsou režisérovi hrátky s kamerou, výborná atmosféra často budovaná za pomoci hudby od Goblinů nebo výtvarná stránka??? Bohužel nikde. Jediné, co stojí za to vyzvihnout, jsou 2 scény a to ta na lodi a ve skleníku. Snad jeho další giallo film (Giallo 2009) dopadne lepé, Dario veřím ti. ()

Reklama

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Tak určite nie najlepší Argentov flák, ale časti sú skvelo natočené, a občas napätie pekne eskaluje. Bohužiaľ, niekedy sa to až príliš podobá na nejakú TV kriminálku, seriál. Ale potom sa vytasia scény evokujúce Deep Red, alebo Bird with a crystal plumage, policajtka je charizmatická a sexy, a keď zaznie Simmonetiho "klavírny" motív, a vrátime sa do uličiek Ríma, starý dom a poletujúce semená kvetov, nočný prepad... sme doma. Finále je "meh", pointa môže byť, ale v giallos bola aj lepšia. I tak, pozitíva prevládajú, a tak ako som film videl už viackrát, rád si ho pozriem znovu. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Italský snímek „Karetní hráč“ ukazuje, že i před relativně nedávnou dobou dokázal Dario Argento natočit dobrý film, s napětím, akční, místy docela dobře drsný – ty hřebíky se skutečně povedly – ale stejně tak, jako kdyby prokázal, že ty nejlepší nápady má už za sebou. Přitom by tomuhle filmu stačilo dát jen trochu víc a mohl být skutečně velmi povedený. Více krve a lepší závěr. ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Tento film som odkladal roky a to kvôli prečítaní obsahu, ktorý ma vobec nezaujal. Ale vedel som, že raz si toto Argentove dielko budem chcieť pozrieť a práve teraz nastal ten správny čas. Ja netvrdím, že je to nejaký zázrak, ale videl som od Argenta toho už veľa a tak u mna sa až o takú tragédiu nejedná. Mne menej ako tento sadli, napríklad taký Vrah prichádza v noci alebo Čierne okuliare. Film celkom v pohode ubieha a aj keď sa vrah dá uhádnuť o dosť skôr, tak film ma dosť svižne tempo a to si vždy cením, žiadna zívačka z mojej strany nehrozila. Ide i o dosť originálny námet a aj keď to pán režisér mohol viac zdramatizovať, tak niektoré sceny mali hustú atmosféru i vypätie. Ako som už napísal, že sa nejedna o Argentov skvost, tak podľa mna sa nejedna ani o prepadák, slabé 3*. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (2)

  • Do jedné z vedlejších rolí (unesená dcera vrchního komisaře) byla obsazena dcera režiséra Daria Argenta Fiore. (SOLOM.)
  • Ve filmu měla původně hrát režisérova dcera Asia Argento, nakonec roli odřekla kvůli příležitosti režírovat v USA vlastní film Srdce je zrádná děvka (2004). Kvůli tomu se s ní režisér několik let nebavil. (BoredSeal)

Reklama

Reklama